Polskie akcje to jedyne aktywa na których ni ma jeszcze banki. W nieruchomości nie opłaca się już inwestować, bo rynek najmu się załamał a ceny są z kosmosu. Dlatego akcje będą wkrótce gorącym towarem, a spółki o dobrych fundamentach będą na topie. Wśród nich będzie Pamapol i Lubawa.
biorąc po uwagę, wyniki się fajnie poprawiają, a cały pakiet amerykanki stoin na peronie to nie wykluczam, że zaczną się wzrsoty, jeszcze tylko musi się wyjaśnić sprawa związana z tym dodatkowym kapitałem to odpalamy w górę. W sumie trochę się dziwię bankom, że mając zastawione 3 fabryki (wszystkie akcje amerykanki) oni chcą jeszcze 20 mln długu podporządkowanego
1.8 było i wróci więc można w ciemno wchodzić. A Twój cel to myślę do osiągnięcia po wynikach 30 listopada.Nowy nie sugeruj emisji za ułamek wartości, taki pomysł w Sądzie się zablokuje.
Ciekaw jestem ktoś wie jak umowy zakładają rozliczenie sprzedaży np. po ilu dniach księguje się sprzedaż?Czy to nie jest tak że sprzedaż w 2 q trafia do 3q?
Dnia 2020-10-17 o godz. 14:43 ~Ignis napisał(a): > Ludzie bez pokierowania przez spółdzielnię nie potrafią sami ocenić wartości spółki... później jak rośnie to nawet 10zł będzie dla nich tanio
póki co cyt. "piniendzy po prostu nie ma" , a 1,5zł jest wyzwaniem
Spokojnie... Dziś kupują Allegro z P/E 250. Widać, że kryzys nie zajrzał w oczy. Jak nie będzie co do garnaka włozyc to przyjdzie czas na producentów zywności. Ktos tu dziś wkleił jakiś przeduk z reko chyba z UK żeby zainateresować sie producentami żywności. Z covidem nawet nie wiemy gdzie jesteśmy , znaczy ile to potrwa???
Obym był złym prorokiem ale jesli jesteśmy na poczatku fali albo wirus zmutował to najgorsze przed nami i trzeba sie przygotować na długi okres lockdownu. Wtedy producenci jedzenia będą na czele listy najchętniej kupowanych akcji bo jedzenia zwyczajnie może zabraknąc ... jak niedawno maseczek. JS