• Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: ~QA [37.47.61.*]
    takie pytanie do optymistów. Mają mip ale ostatni komunikat infotmuje że platforma do mipa powstanie dopiero za ROK! To powiedzcie z czego spółka będzie mieć przychody przez ten rok?
  • Re: Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: ~bubuzubu [37.47.20.*]
    To ty wczoraj pisałeś o tym że ludzie sprzedają akcje żeby objąć akcje z PP? Mimo, że czas na to był do poniedziałku bo jest coś takiego jak system rozliczania transakcji KDPW D+2? Na giełdzie kupuje się PRZYSZŁOŚĆ szanowny panie, czyli właśnie to co będzie za rok i w tej właśnie perspektywie jestem optymistą, raport za Q3 mam tam gdzie słońce nie dochodzi. Nikt ci ani mi teraz taniej nie sprzeda sensownej ilości akcji, bo na tym poziomie podaż generują tylko desperaci z nożem na gardle.
  • Re: Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: ~QA [37.47.61.*]
    He he ciekawe kto będzie kupował od was akcje jwa jak ta spółka nie będzie miała przychodów? Ty myślisz trochę czy uważasz że inwestorzy to the bile którzy kupią akcje spółki bez przychodów i ze stratami?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.114.145.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: ~bubuzubu [37.47.20.*]
    Ostatnie miesiące cudownie naocznie pokazały jak "inwestorzy", kupują spółki, które nie generują przychodów z działalności operacyjnej, za to produkują komunikaty na ESPI bez pokrycia i kurs idzie do góry setki procent. Od wczoraj jesteś na giełdzie, czy naiwniaków szukasz? To tyle w temacie "the bili". Nie wiem czy wiesz, ale właśnie zakończyły się zapisy na akcje z prawa poboru i ja ze wszystkimi osądami wstrzymuję się do czasu podsumowania subskrypcji akcji, a jeśli emisja zakończyła się sukcesem, to do czasu informacji kto "duży" objął akcje. Bo chyba nie sądzisz, że drobni wykupili wszystkie akcje tej "padaki bez przychodów"? Spółka do przejęcia za grosze. A jeśli okaże się, że Pan Górski kombinuje tu coś ciekawego albo macza palce w tym startupie biotechnologicznym, z którym spółka negocjuje, to ja wolę jakiś pakiet mieć. Tu może być do końca roku 1,40 zł ale i 40 groszy się może nie utrzymać i jestem w pełni świadomy ryzyka i nie koloruję rzeczywistości, bo wiem że w raportach za Q3 i Q4 będzie kicha. W ogóle, to po co piszesz takie rzeczy dorosłym ludziom, którzy chcą poinwestować lub pospekulować swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi? Matka Teresa z Katapulty?
    Piszę to po to bo tacy jak ty koloryzują tu jaka to będzie świetlana przyszłość przed tą spółką. Piszecie posty naganiające na bankruta i tylko udana emisja uratuje tą spółkę więc bądź jeden z drugim uczciwym że spółka bez udanej emisji bankrutuje a nie naganiacie na nią bez żadnych skr...
    A co ja napisałem? Czytasz ze zrozumieniem czy głupa palisz albo szympansie IQ się kłania? Gram tu pod rezultat emisji i albo będzie sukces albo piach, bo wyniki za Q3 i Q4 to prawdopodobnie dno. Czy twoim hobby jest łażenie po forach spółek, których akcji nie posiadasz i bezinteresowne pisanie, że forumowicze koloryzują rzeczywistość i naganiają na padlinę? Nie ma takich ludzi.
  • Re: Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: ~ehhh [77.114.145.*]
    jeżeli ktokolwiek to tylko ty tu naganiasz. Na bankructwo i spadki. My się dzielimy wątpliwościami i widzimy światełko w tunelu. Za to takie naganiacze jak ty bezsensownie cały czas klepią bzdury na forum. Tylko po co? Każdy inteligentny odpowie sobie sam.
  • Re: Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: racjonalista0220 [81.190.109.*]
    Jak ludzie w tych cenach mogą się pozbywać nie kumam :/.
    A ja nie kumam jak ludzie mogą kupować w tych cenach. Co takiego spółka ma że warto przepłacać? Perspektywy przychodów dopiero za rok / mgliste bo dotychczas się nie popisali/ a co przez ten czas?
  • Re: Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: ~ehhh [77.114.145.*]
    śmieszną wycenę i perspektywy.
    A przede wszystkim takie trole jak ty, które się produkują tu na pewno nie na darmo.
    Co przez ten czas? Do końca roku H4F ma podpisać umowę z Mennicą na system obrotu złotem, a operatorem płatności ma być prawdopodobnie JWA dzięki MIP. Jeśli się to potwierdzi i w komunikacie będzie info o prowizji dla JWA z tego tytułu, to co nam wtedy napiszesz? Czy jest to niemożliwe? Widziałeś jak wspomniana Mennica dziś rośnie? Ja kupiłem przyszłość,zobaczymy jak daleką i czy się opłaci. Nikogo nie namawiam, jestem świadom ryzyka, a ty naganiasz w bardzo prymitywny sposób.
    No ale jeżeli te płatności ruszą to dopiero za rok! O ile wogóle ruszą bo jeżeli z emisji zgarną kilkaset tys to nici z tej platformy. Poza tym na mennicy to ma zarobić h4f a jwa tylko obsługiwać za grosze. No i podliczmy, ma być 12 mln akcji przy kursie 60 gr to daje kapitalizację 7,2 mln!!!! To rocznego zysku netto powinni mieć ponad 700tys aby uzasadnić tak kosmiczną wycenę. Czy będą takie zyski w roku 2021? A może w 2022? Hehe prędzej zrobią nową emisję niż osiągną takie zyski.
    Ale czy ktoś cię tu do czegoś namawia? Jasno napisałem na początku że tu może być i 1,40 zł jak i 40 groszy może nie wytrzymać, a ty się ciągle rzucasz jakbym twoje pieniądze zainwestował, a nie swoje. Wstrzymaj się z prognozami do podsumowania subskrypcji akcji, bo uwierz mi że jeśli 8 milionów udało się uplasować, to na pewno nie drobnym (ja nie brałem), tylko komuś kto na pewno nie brał tego dla kapitalizacji 7 mln, tylko dlatego że widzi tu znacznie więcej. W przyszłym tygodniu pewnie będziemy wiedzieć na czym stoimy.
  • Re: Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: ~Mistrzk [37.47.27.*]
    Co to jest leszczyku rok na gieldzie ? Pewnie bys chcial w pare dni sie dorobic, a to tak nie dziala. Jak bie chcesz to nie kupuj, jak masz to sprzedaj i po problemie. Czesc.
  • Re: Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: ~dobradusza [83.24.253.*]
    Mądrego to aż fajnie poczytać. Na CWA też się śmieli z kupujących po 60 groszy, a o Mennicy i Minutor Energia pisali jak o marzeniu ściętej głowy. Pięknie tam wyleszczyło niedowiarków
  • Re: Z czego będą przychody przez najbliższy rok? Autor: ~maryjo [31.0.181.*]
    Spółka JWA S.A. została zawiązana pod koniec 2013 roku jako spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Początkowo działalność Emitenta obejmowała świadczenie usług budowlanych w charakterze podwykonawcy, jednak wraz ze zmianami w strukturze akcjonariatu nastąpiła zmiana profilu działalności na usługi informatyczne.

A czy za 3-6 m-cy nie może być biotechnolgia ?

Oj byłyby nieprzeciętne jajca i malkontentom by kapcie pospadały gdyby tak się stało. Dla mnie kluczową kwestią jest obecność A. Górskiego w akcjonariacie, bo do CWA sprowadził Z. Laska z Minutorem, a tutaj nie bez powodu nie ewakuował się z J. Ciszewskim. Jeśli pójdzie komunikat, że sprzedał akcje, to wtedy przyznam rację marudzącym na spółkę.
[x]
ONE2TRIBE -1,53% 0,26 2025-11-26 12:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.