• WOW - trafilem !!!! Mowilem 1.50-2.00pln Autor: korben [31.0.24.*]
    Do czasu dalszych inf o kontrakcie dla Apple na taki kurs stawialem i jest!
  • Re: WOW - trafilem !!!! Mowilem 1.50-2.00pln Autor: korben [31.0.24.*]
    ... hmmmm ... albo nawet niedoszacowalem ...
    Jednak New Connect ma niesamowita moc i bardziej docenia spolki niz glowny tynek.

Sprzedalem Imagis (mialem zlecenia ustawione z limitem ponizej 1.50), 06N Magna wisi i z niej tez mam troche kasy (oczywiscie trzeba bylo trzymac calosc ale obawialem sie innego rozwolu wypadkow). Moze na NC sa inne Spolki takie jak Magna po 40-60gr czy Imagis po 20gr??? Nikt sie nimi wtedy nie interesowal a bylo warto.
  • Re: WOW - trafilem !!!! Mowilem 1.50-2.00pln Autor: ~Ral [89.64.63.*]
    Imagis dobierałem od dwóch lat tego się spodziewałem ,spółka produkująca auto mapy może wypuścić fajny symulator gry nie tylko po Polsce ale i Europie
  • Re: WOW - trafilem !!!! Mowilem 1.50-2.00pln Autor: ~jaca [5.173.160.*]
    Ja swoje trzymam, nawet jeszcze chce dokupic, a resztę kapitału kieruję w stronę CSY.
    Ja juz raczej Imagis nie kupie bez dodatkowych inf fundamentalnych, ale kase z niego wloze w cos z tego samego parkietu NC. Obawialem sie NC ale niepotrzebnie. Jest duzo spolek zapomnianych, z dobrymi wslaznikami (znacznie lepszymi od Imagisa po 20gr), nawet ze wskaznikami na poziomie dobrych spolek z glownego parkietu. Wytypiuje kilka, pewnie czesc bedzie sie kisic a czesc zrobi jak Imagis skok o kilkaset %. Przy malej plynnosci szansa na kilkakrotne wzrosty jest duzo wieksza niz na glownym.
  • Re: WOW - trafilem !!!! Mowilem 1.50-2.00pln Autor: ~Zdegustowany [89.67.242.*]
    ja wszystkim i sobie zycze tu dobrze, sam mam tam maly pakiecik, ale nie zastanawia Was ze brak jakichkolwiek informacji nt. czego maja dotyczyc te uslugi jaki ma byc ich wolument itd... gazeciarnie typu parkiet, pb probowaly sie czegos dowiedziec ale spolki milcza... po AQT i HRC na prawde trzeba sie obawiac takich "podejrzanych" akcji....
    nie naganiam na nic bo i tak jest oczywiste ze co bym tu nie napisal to i tak nie ma to zadnego wplywu na stado owiec....
    kupilem te akcje przypadkiem bo jakis koles na grupie fb pisal ze bedzie sie dzialo na nich, ale to jakis niezly cwaniak jest...
    Daltego napisalem ze bez inf nie wejde ponownie na obecmnym pulapie ceny.

Z 2giej strony elementem kontraktu moze byc jego pufnosc, wiec nie zakladam przekretu.

Jakbym nie sprzedal czesci to bym ja trzymal i czekal na rozwoj wydarzen.
    Dobralem troche ASB z glownego - zwykle miedzy 20 a 22 danego miesiaca podaja szacunkowe wyniki za poprzedni miesiac, zwykle lepsze od oczekiwan. Tym razem tez tak ma powinno byc https://www.bankier.pl/wiadomosc/Asbis-ma-za-soba-udany-kwartal-perspektywy-na-caly-rok-wygladaja-dobrze-wywiad-7981436.html

Ale przede wszystkim mam calkiem pokazny pakiecik Svenet (juz wczesniej mialem troche, mialbym wiecej ale balem sie NC, dzisiaj dobralem) - Spolka informatyczna z NC ale nie gamingowa.

Kurs obecnie sie konsoliduje w zakresie 2.75-3.20pln (okolo, w cenach zamkniecia) po wybiciu z 2pln do 4.1pln.

Najwazniejsze wskazniki C/Z=6.28 EV/EBITDA=0.26 (wg StockWatch, wg mojego BM 2.50). To by bylo bardzo dobrze nawet jak na glowny parkiet i nawet dla gorszego wariantu EV/EBIDTA=2.50, a na NC przeciez wyceny sa wyzsze.

Za tydzien w piatek publikuja raport roczny (bo maja przesuniety rok obrachunkowy), spodziewam sie znaczacej poprawy bo Spolka poprawia wyniki i co chwila raportuje nowe kontrakty. Skoro roczy to bedzie w nim wiecej o ich sytuacji i perspektywach.

Kupilem czesciowo spekulacyjnie - czesc zamierzam sprzedac po raporcie, a reszta na dlugi termin. O ile nie ma jakiegos trupa w szafie perspektywy Spolka ma na lata. Walor jest zapomniany ma mala plynnosc - ryzyko i szasa (jak dotad nie narzekam na inwestycje w takie spolki - polowa dala dobrze zarobic, zadna nie zaliczyla duzego spadku).

[x]
OPTIGIS -0,92% 0,43 2026-04-14 09:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.