I dlaczego Hmm...od stycznia 2020r nie widać żadnych transakcji sprzedaży gtc przez OFE PZU I AVIVA,które są w posiadaniu gtc nadal (napewno byli w posiadaniu jeszcze latem 2020r) i nigdzie nie widać,żeby sprzedali w 2020r,a napewno byłoby to widać w infach,bo mają obowiązek informowania. Więc skoro nie sprzedali ,to na coś czekają?Na wyższą cenę?
jakiś leszcz napisał, że przy redukcji 85% w wezwaniu , do 5.70 będzie na 0 , a wiadomo że leszcze wypuszczają akcje z rąk tylko wtedy gdy mają stratę . sądzę że to klasyczne wyleszczanie. choć walor > 9 nie podskoczy , chyba że wyniki będą nie z tej ziemi.
Chyba w to nie wierzysz.Tak tak teraz to tylko up.Od marca leci w dol a wy piszecie ze wyleszczanie itd.Jakby bylo dobrze to kurs bylby po 10 zl a nie po 5
Zakonczono postępowanie wyjaśniające KNF dotyczące wezwania.Ostatecznie gtc wykonał żądanie komisji a podniesiona cena do 8,76 nie budzi wątpliwości,od niższej. Spokojnie gtc już może ruszać na godziwą 10,67zł.
Ten zas zaczyna swoje bzdety.Bylo 6.9 juz do gory bylo 6.4 do gory bylo 6 5.7 5.5 a ten gosc dalej sie blazni.Masakra jakas.bedzie 3 tez napisze to samo a akcje trzyma od 2019r i kupil po 10.5
A ty to lepiej wyjaśnij swó post z 18.07.2020r godz 16.27 napisany przez hans czyli raczej przez ciebie,a dotyczący spółki cormey ,, Trol spadkowy wszędzie musi być tu nie było sami optymiści to postanowiłem przciemnić nieco obraz już niektórych tak olśniło ze widzą tylko jasność które zasłania wszystko''.
Dodam ,że moja powyższa informacja,podważona przez ciebie hans, dotyczyła infa z 30.10.2020r pt.,,KNF zakończła postępowanie wyjaśniające dotyczące wezwania na akcje GTC''.
Nawet nie wiem co to za spolka cormey.i co gdzie te twoje wzrosty? Co znowu napiszesz? Ze zarzad twierdzi ze cena godziwa to 10.67zl ? A oni moga chciec i 125zl .To decyduje rynek a nie jakies sny zarzadu ze tyle jest warte.Ogarnij sie chlopie.Chyba nawet ty pisales ze w ciagu tyg gtc wzrosl wiecej niz rynek 5% a kurs byl wtedy okolo 6.4 a gdzie teraz jestes znawco? Ciekaw jestem co napiszesz? Wiem gtc sprzeda 18 biurowcow.
Ty już dobrze wiesz,co napisałeś,wystarczy wpisac ,,trol spadkowy wszedzie musi byc'',a już odrazu wyswietla sie twój post na bankierze,jak to próbujesz przyciemniać obraz obraz spółek,dalej w dalszych postach jest coś o wyjących leszczach,warto poczytać. A jak się nie chce , to wystarczy zerknąć na chociaż jeden dowolnie wybrany z tych okolo 50 postów o gtc napisanych tutaj przez ciebie i też już można wnioski wyciągnąc .
O widac jaki znawca.Czyli w 2026r albo wcale.Troll wzrostowy.Naganiacz na kupno trupa.A wlasnie nie widziales czasem potrojnego mlota?dwa to gtc a ten trzeci to ty
Moje dane dotyczące formacji pochodzą ze skanera formacji świecowych,a nie są wymyślone z głowy,.A to ,że sam się przeznałeś,że jesteś trolem spadowym i zaciemniasz obraz spółek ,to już nic na to nie poradzę,przytoczony przeze mnie dowód na to jest w tym wątku,parę postów wyżej.
Co ty z tym trolem spadkowym.Mylisz mnie z kims.A ten dalej swoje .I co mi po twoich swiecach ? Gdzie jest kurs? Dopiero sie dowiesz 24 po wynikach oczywiscie na minus jak ci sie w oczach zaswieci jak bedzie 4zl .Wiem napiszesz super spolka .Zarzad chce 10.67 a ty masz mloty w oczach.Chyba mi nie powiesz ze jestes na + na gtc bo sie rozesmieje zaraz
Mają 66% ,gdyby przypadkiem przekroczyli,to w ciągu 3 miesięcy ogłoszą kolejne wezwanie na 100%,czy ogłoszą? nie wiem.Cena w wezwaniu nie powinna być niższa,niż 8,76zł,tylko wyższa.Poza tym,nie sądzę,aby cena gtc była niższa od tej,po której sami nabywali,więc więcej żadnych dołków nie powinno być.
Czekamy jak kolega wspomniał 3 miesiące na dalsze decyzję, teraz sprzedawac papier to tylko straty leszcza, raport na 99% bedzie na plusie, euro na szczytach.
Przekroczenie progu 66% (jeszcze nie przekroczyli,ponieważ mają 66%) powoduje obowiązek ogłoszenia wezwania na wszystkie pozostałe akcje tej spółki w ciągu 3 miesięcy od dnia przekroczenia powyższego progu,chyba że w tym czasie udział w ogólnej liczbie głosów zmniejszy się do nie więcej niż 66%. Proponowana cena określona w wezwaniu nie może być niższa od najwyższej wartości,rzeczy lub praw,które podmiot obowiązany do ogłoszenia wezwania wydał w zamian za akcje będące przedmiotem wezwania w okresie 12 miesięcy przed ogłoszeniem wezwania. Najwyzszej ceny, jaką za akcje będące przedmiotem wezwania w okresie 12miesięcy przed wezwaniem zapłacił podmiot obowiązany do jego ogłoszenia itd.. itp. ps. Hansie,tak,oczywiście wszystkie twoje posty są czysto wzrostowe, wystarczy przecież poczytać,do żadnego nie mam zastrzeżeń,tak miło się je wszystkie czytało,człowiek się wogle nie nudził,teraz porozmawiaj z użtkownikiem Dan,bo to od niego coś wcześniej chciałeś,a nie ode mnie.Przypomnę ci,że wyniki gtc w covidzie okazywały się lepsze,niż to zakładali analitycy . A tak serio to sądzisz,że odkupią akcje niżej niż je kupowali?,skoro przekroczenie 66% powoduje obowiązek ogłoszenia na 100% akcji w ciągu 3miesiecy?
Skup był po 8,76zł,a proponowana cena w kolejnym wezwaniu na 100% akcji,nie może być niższa. Twardy dołek już ukształtowany jest za nami.Nie jest wykluczone,że spółka odwraca trend na wzrostowy.
Ma 66% i musi mieć nie więcej,żeby nie ogłaszać wezwania i nie widać dziś ani po infach,ani po obrotach,żeby chciał się pozbyć.W sumie twierdził,że chce pozostać na gpw długoterminowo i dbać o dalszy rozwój ,więc nie wiadomo.Według mnie dołki już były i nie opłaca mu się schodzić poniżej ceny,po jakiej sam nabywał. Napisałeś,czyli żyjesz.
Przekroczenie 66% ogólnej liczby głosów może nastąpić z zastrzeżeniem ust.2,wyłącznie w wyniku ogłoszenia wezwania do zapisywania się na pozostałe akcje spółki.Czyli,jak dobrze rozumiem,cena może być i bardzo wysoka,byle by w terminie 3 miesięcy (nawet przed końcem 3miesięcy) zszedł do progu 66% ogólnej liczby głosów (odpowiednio w wyniku podwyższenia kapitału zakładowego,zmiany statutu spółki,wygaśnięcia uprzywilejowania jego akcji).
Przekroczenie 66% ogólnej liczby głosów może nastąpić WYŁĄCZNIE w wyniku wezwania-ustawa z 29 lipca 2005r. (nie wiem,musieli by zmniejszać do 66% zanim minie 3miesiące?)
Ale raczej włascicielowi też powinno zależeć,żeby spółka miała większą wartość,niż dotychczas,dajmy tu przyklad pierwszy lepszy cdr,którego cenę pamiętam po 6-8zł i jeszcze niżej,a teraz ok 383zł. Pandemia ,czy jak to nazwać,(gdyż skupia to w nazwie większość chorób) i związane z tym obostrzenia też wiecznie trwać nie będą Wiosną statystyki się polepszą i wtedy poszukamy na wykresach,gdzie był dołek.Większość wykresów wygląda dobrze już teraz.
Jeżeli osiągniemy próg 66% i mamy zamiar przekroczyć to powinniśmy ogłosić wezwanie na pozostałe akcje.A więc informujemy,że docelowo mamy zamiar skupić nawet wszystkie walory. I docelowo wezwanie w ciągu 3 miesięcy od przekroczenia progu-lub obowiązek zejścia poniżej 66%. Jeżeli przez pół roku od wezwania nabędziemy drożej akcje spółki w sposób inny niż wezwanie,to musimy zapłacić różnicę. Ale obowiązku tego nie ma,gdy nabywamy walory w obrocie pierwotnym,w ramach wnoszenia ich do spółki (wkład niepieniężny) oraz przy połączeniu lub podziale spółki. Od art.72 do art.74 są wyjątki,w których nie powstaje obowiązek wezwania(New Connect) lub które w ogóle nie są w obrocie zorganizowanym-a także w trakcie nabywania instrumentów od podmiotu z tej samej grupy kapitałowej itd. itd.,itd.,co raczej nie dotyczy Gdy oglaszamy wezwanie to musimy ustanowić zabezpieczenie na nie mniej niż 100% wartości akcji,które są przedmiotem wezwania. CENA NIE MOŻE być ponizej najwyższej ceny,jaką za akcje będące przedmiotem wezwania zapłaciliśmy(my lub podmioty kontrolujące nas lub przez nas)rok przed wezwaniem itd. To niech się ktoś w końcu inny wypowie na tym forum.Ja dołków na gtc nie przewiduję ,nawet w obecnej sytuacji epidemiologicznej,gdzie większość różnych chorób to przede wszystkim najpierw covid.
Ale z toba idzie pogadac.Dobra teraz napisz to po Polsku.Czyli co teraz? Gtc ma 66%akcji i musi zrobic wezwanie na wszystkie akcje? Po co im 100%?A np nie mogli oglosic wyzwania na tyle akcji zeby im dawalo w sumie 65% to nic by nie musieli robic.A wczesniejszy wlasciciel ile mial %akcji ? Chyba tez ponad 60?No to czemu np wczesniejszy wlasciciel nie dal wezwania zeby miec te 66%? Co to ma teraz na celu nowego wlasciciela zeby skupic 100%?Jak daja drugie wezwanie np po 11 sprzedajesz?
Na te pytania niech najlepiej odpowie gtc,skoro pisali,że traktują to jako inwestycję długoterminową i nie schodzą z gpw.Holding gtc ma 66%,OFE raczej ponad 18%,do tego różne Tfi.
Jak już będzie te 11zł,to postaram się odpowiedzieć na twoje ostatnie pytanie.
Hans,nie dość,że ci w rozmowie telefonicznej obiecali ,że akcje gtc będą po 35zł,to do tego sprzedali teraz budynek Spiral w Budapeszcie za 41mln euro.