Za jak dojdzie do podpisania umowy, to wczorajszą informacja miała na celu z manipolowaniem kursu co było dzisiaj przykładem - 60%, ten prezes nie jest świadomy co on popełnił i na jaką skalę, konsultowalem się z prawnikiem i powiedział że jest to książkowe manipulacja kursem, akurat gościu trafił na złą osobę, tak się składa że jestem dziennikarzem, pójdzie to do wszystkie redakcji, o możliwość popełnienia przestępstwa przez Emitent o publikacje informacji która ma na celu wpłynięcia na cenę kursu
Wiesz co to odpowiedzialność emitenta w publikowanie informacji espi?, wyraźnie jest napisane że,, Pana Waldemara Patureja, informację iż planowana transakcja z Medicofarma S.A. nie doszła do skutku.,, oraz Pan Waldemar Paturej poinformował Spółkę, iż obustronne negocjacje dotyczące treści planowanej umowy inwestycyjnej wraz z dodatkowymi dokumentami, nie doprowadziły do osiągnięcia porozumienia. W związku z czym Pan Waldemar Paturej odstąpił od transakcji, gdzie jest informacja która mówi min że na chwilę obecną nie doszła lub negocjacje będą wznowiaona na Walnym tj 14.10.2020r
Nic, nie zrobię, brałem pod uwagę że mogą zrezygnować, a wtedy mam wtope, normalna kolej rzeczy GPW, ale nie będę tolerowal manipulacja emitenta. Konie i kropka
Osobiście doprowadze do nagłośnienie, bo jestem osobą która ma przekaz medialny, nie robię tego z powodu że dałem się ubrać lub wyleszczylc, wszedłem w spółkę która podpisała umowę z Medicofarma na zasadzie term sheet nie jest wiążąca prawnie i każdy może zerwać bez ponoszenia odpowiedzialności, nie udało się trudno, ale to co zrobił emitenta w publikacji to jest przestępstwo ( jeżeli dojdzie do podpisania umów na Walnym)
Na moj nos to zdejma HRC z gieldy. Ale moim zdaniem to nie walek pan S.P. to po prostu idiota i jest juz bez znaczenia co sie teraz wydarzy bedzie po prostu źle. Przez jedno głupie info w nocy...
Ale tu się niektórzy napinają :) Idąc Twoim tokiem rozumowania, publikacja raportu finansowego z fatalnymi wynikami, po którym kurs leci o 50% też jest przestępstwem i próbą manipulacji kursem... No comments. Można zgłaszać nawet do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka, ale niezależnie od tego czy do transakcji dojdzie czy nie, nad tematem wczorajszego info nikt nie kiwnie nawet palcem.