Sam nie rozumien spolka bardzo dobre wskazniki c/z zaden balon wszedlem z wieksza kasa bo wydawala mi sie bezpieczna gdzie mozna spokojnie zainwestowac a to spada nie rozumiem dlaczego ludzie uciekaja. Przeciez spolki z lepszymi parametrami to ciezko znalezc na gieldzie. No coz polski banan gdzie dmuchany jest biomed czy allegro teraz a patrzac tam na c/z to jakis kosmos. I kieruj sie na gieldzie logika takie zycie :)
Kiedys czytałem bardzo dobre okreslenie jednego ze znanych analityków ktory napisł ze jak ktos szuka logiki to raczej powinien zainteresowac sie szachami a nie giłełdą
Po 27 to trochę przepłaciłeś, spółka dobra, ale nie aż tak, ktoś tam robił pompe pod 30. Ale w obecnych cenach po 15,50 to gruba promocja, ja bym dokupował uśrednił poniżej 20 i czekał spokojnie, bo 20-24 to uczciwe poziomy.
To zależy jaki masz horyzont czasowy. Ja bym powiedział trzymać i dobierać, dobra stabilna spółka z rosnącymi przychodami i rosnącym zyskiem, teraz mocno niedoszacowana.
Oddają, żeby kupić Allegro na górce i się zdziwić jak się skończy ssanie fundów.
Trzeba trzymać/dobierać w promocji, przy obecnej cenie sama dywidenda to 3% rocznie.
Spółka stabilnie poprawia wyniki, pozycję ma solidną - przy tych pułapach pewnie prezes zaraz zacznie dobierać znowu.
źródłem podaży sa z jednej strony ci którzy kupowali na przestrzeni ostatnich sesji w rejonie 17-18 i w tej chwili generują wtórną podaż a z drugiej myslę jednak o funduszu(ach) które systematycznie redukują zaangażowanie co tłumaczy trwajacą od wyników regularną dystrybucję
Kto Ci powiedział że tu jakieś fundusze siedzą? Widać że akcje chodzą w kółko z rąk do rąk, bo na poziomach od 16 do 32 zł przewaliło się już 3mln sztuk przy FF ok. 2,5mln