• Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~wers [89.64.92.*]
    Pccexol pięknie, 4Mass pięknie, a Boruta najpiękniej :). Czerwony, czerwony pazdziernik. Wyglada na to ze wszyscy na allegro siedzą. Zdrowko Panowie.
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~Reznor [89.64.89.*]
    I jak tu nic nie kupować, w końcu bajka na allegro się skończy i kapitał wróci na przecenione spółki. PCC dobrany, Boruty narazie nie dobieram, jeszcze softa dokupilem i ULT, jak spada poniżej 30,00 to zawsze dobieram. Co myślisz o ropie Wers ? Otworzyłem wczoraj longa, lekki plus już mam, ale myślę, że jest szansa na odbicie w sektorze. Przydałby się jakiś konflikt, może do Trumpa trzeba zatweetowac :) albo rurociąg wysadzić, tankowiec ostrzelać
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~wers [89.64.92.*]
    Widzę że brakuje Ci emocji :). Powiem Ci, że mnie po dwóch dniach spędzonych na 4Mass juz nie :))). Ale zobacz Reznor, jaka świetna spółka do ogrywania intraday. Tam obroty pozwalają wejść za 50k, i rąbać non stop co 0,10 groszy. No rewelacja. Wczoraj obrócili 50mln, tyle co w sumie na pko i peo razem wziętych. Dla mnie to osobiście spory oddech, po kiszeniu na bankach i allegro calymi tygodniami.

Co do ropy, to moim skromnym zdaniem kurs będzie "pochodną" tego co na indeksach. Widac, że na spx juz calkiem w dupie mają covid. Nie bedzie to juz trigger, jak w marcu. Technicznie to luka została zalatana, i drępczą mozolnie na północ. Wszystko zależy od Donalda, tylko widzę ze jakoś przycichl ostatnio i mniej rozrabia :(.. Jeśli wygra Biden to liczę na podniesienie stop procentowych, również w Polsce.
    Sluchaj, technicznie to ta Boruta może wylądować na poziomie 1zl. :( .
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: komar_13 [164.127.188.*]
    Na moje to Boruta leci na 1zł i jak tu się nie zatrzyma to będzie 0.8 - 0.9. Przy tym co się teraz dzieje, to nie ma gdzie się odbić. Bacznie obserwuję, bo może będzie warto wejść.
    Cześć Komar. Pierwsze wsparciw 1.2, drugie 1.0.
    Ps. Co Komary porabiają zimą? :).
    Nie wiem?
    No i uczciwa odpowiedz :).
    Teraz ciężko coś zaplanować :)

Jeżeli chodzi o Borutę, to wydaje mi się, że zbieranie było w okolicy 0.87. Potem podbicie i teraz wygląda to tak jak efekt zjedzenia ogórków kiszonych z mlekiem. Zobaczymy. Na pewno łatwiej obserwuje się zachowanie nie mając akcji :)
    Co myślicie Panowie o NGG ? Co premiera to po kilku dniach info o zwrocie kosztów, z tego, co pamiętam już 5 gier wydali i każda zwrócona w ciągu kilku dni. Kurs na minimach, ale schodzić niżej już nie ma tez siły. Jak dla mnie dobry moment na dokupienie/wejście
    nie śledzę fundamentalnie. jak dla mnie za małe obroty. dodatkowo dość mam pseudo gamingowych gniotów. Wybacz :).
    Spoko obroty małe to fakt, ale cena też niska, dorzucę 20 k i potrzymam z 2 miechy. Na borucie postawiłem na K przy 1,19 zobaczymy czy się kupi
    Widziałeś 2 mln na K po 1,21 na Borucie, skupiają i cis czuje, że nie spadnie poniżej 1,20 ustawione pakiety
    Reznor, słuchaj mnie. Na Borucie w przeciągu sześciu ostatnich sesji obrócili więcej akcji niż wynosi tam cały free float. Żle to wróży :(. Na razie tak jak wcześniej napisałem, dziś i kilka dni temu, trzyma poziom 1.2. Ale jeśli puści to jedymy na 1.08.
    Ok coś tam poprzesuwam, będę czekał
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~Cinu [83.28.219.*]
    NGG: technicznie zrobiła 5. w górę od dołka, wiec teraz najwyżej korekta spadków. Fundamentalnie to spółka bez ambicji, znam od podszewki i na longa nie polecam. Chcesz coś w podobnym mcap to patrz na OVI. Tam są duże ambicje i kompetentny team. To moje 3 grosze.
    Mam OVI, ale dzięki za NGG, już kupiłem poczekam na odbicie w takim razie
    Reznor, słuchaj mnie. Na Borucie w przeciągu sześciu ostatnich sesji (bez dzisiejszej) obrócili więcej akcji niż wynosi tam cały free float !!! Żle to wróży :(. Na razie tak jak wcześniej napisałem, dziś i kilka dni temu, trzyma poziom 1.2. Ale jeśli puści to jedymy na 1.08
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~Rzeczowo [89.228.240.*]
    Miałem ngg przed tą duża pompą ostatnia, ale tak długo trzymałem że grosze tam zarobiłem dosłownie, bo za dużo na usrednialem. Kusił mnie wolumen kupna, ale to łatwo przyciąga mi podobnych, więc słabe ręce tam trzymają akcje. Mimo to, wciąż lepsze niż na Govenie :) no ale to ja. Z Twoją wiedzą mógłbyś tam w krótkim czasie Wers nieźle zarobić
    A ja znow 4mass dokupilem, bardzo mi się tam podoba :)). Sama spekula siedzi i wali na mega obrotach :))). Nic o spółce nie wiem fundamentalne i tak mi dobrze :). Będę tam wchodzil duzym kapitalem na bardzo krótko co jakiś czas.

Do Reznor, na Borucie ustawiali 2 000 000 na 1,195. Nie jesteś sam:).
    Dobra Wers to gdzie się ustawić wg Ciebie mniej więcej? Aktualne poziomy są ok za otwarcie pozycji na 4mass? Na borucie kupiło mi się przy 1,195 i 1,205 ok 100 k reszta jest niżej. Ale z żeby była jasność Wers, borute trzymam minimum 2 lata do wypełnienia strategii opisanej przez zarząd, Ty zapewne będziesz grał tylko techniką :).Co nie jest nie złe oczywiście
    Reznor, znasz mnie już tyle.... Ja jestem fundamentalistą :). Czasem mi coś odbija i robię skoki w boki jak na 4Mass, albo Pccexol pół roku temu - ale generalnie to jak spółka nie rokuje, albo nie odciąga fundamentalnie to wywalam jak psa i tyle. Na Var "błąd zaangażowania" popełniłem i dlatego tak długo to trwało...

Słuchaj, co do Boruty, to mogą stestować 1.08. Tak wynika z techniki. Może nie jutro, bo pewnie spróbują cos odbić, ale w ciągu tygodnia. Jeśli sprawdziles to fundamentalnie, a ja Ci wierzę, i też się szykuję. Ale jak powiedzialem, tam spokojnie może być taniej te 15-20 proc. Przemielili tyle papiera, że ho ho. Wszyscy co byli już zdążyli kupic i sprzedać. Trzeba obserwować i tyle. Ja się póki co w ciemno na 1.2.nie ustawiam jeszcze. Choć jak mowię, jutro pewnie trochę odrobiną po takich spadkach. Trzeba byc na bieżąco.

Co do 4Mass to nie namawiam Cię na tę spółkę. Tam jest wolna amerykanka. Walą na minus 10, potem plus 15, i znów minus 10 procent w jednej sesji. Bardzo szybka i mocno spekulacyjna spolka. Więc tam to byloby najlepiej skalpować jak na pieciominutówkach na FX :))).
    Jeśli jednak chcesz kupić a jestes w robocie albo nie masz warunków non stop tego pilnować - to najbliższe wsparcia to 0,95 (obecnie) kolejne 0,74 kolejnie 0,5. Opory to 1.27, 1.54 i przedział 2.0-2.14
    Ja teraz jestem na spacerze. Piszę z glowy. Gdyby coś się zmienilo w tych poziomach to dam znać przed sesją jutro.

I sluchaj Reznor. Mnie nasza "relacja" odpowiada. Nie mam krępacji z Tobą gadać o pomyslach i zakupach. Nie chcialbym zeby to się zmieniło. Kazdy mowi co mysli, drugi go słucha albo i nie :))). Analiza techniczna to tylko dodatek do całej gieldy (wiem, że wiesz). Czasem się to sprawdza a czasem nie. Raczej częściej się nie sprawdza, bo bym byl juz milionerem wielokrotnym :). .No w kazdym razie w warunkach tak olbrzymiej niepewnosci w której obaj funkcjonujemy, staram się sobie pomóc i szukam przewagi na rynku, a to mi trochę czasem pomaga tę przewagę mieć i tylko tyle. Nie chcę Cię w nic wsraczyć ani naciągnąć. O ile np. na Borucie wsparcie bylo olbrzymie i ewidentne, o tyle na 4Mass juz tak nie jest. Miałeś okazję widzieć jak się zapakowalem dumny i blady w poniedzialek :))) zdrowko Twoje.
    Ty no Wers spokojnie wiesz, że się nie będę pienił spokojnie. W zasadzie robię to trochę dla treningu niż mega zysków od tego mam inne spółki, instrumenty :) ale jeśli uda się nam wystrzelić całkiem nieźle to przecież płakać nie będę. Tu możesz mieć nieźle wyczucie, patrząc co ogłosił dzisiaj mercator to jutro jest szansa na rajd na covidowkach, także nie pękaj kolego :) raczej ustawie sobie take profit jak zrobiłem na biomass, zobaczyłem tylko powiadomienie i +120% tylko kwota była mała ale miałem świadomość, że tam dużym kapitałem nie mam co grać. Niezły zjazd zaliczyło 4mass stąd podjąłem taką decyzję i dzięki, że mnie tym zainteresiwałes. Ropę dzisiaj zamykam, zapasy wzrosły niestety, ale i tak niezły zysk
    Wiesz Reznor, to nie chodzi o pienienie.
    To ja jestem już jakiś spaczony... i to przez TO forum. Sam widzisz jaką mam czkawkę z tym Infoscanem.

Ja zwyczajnie zostałem dość dotkliwie i zbiorowo ukarany za jaranie się Varsav.
    Najpierw zostałem "guru' od varsav bo się tym jarałem pięć razy dziennie - jak głupek z resztą. A jak Varsav nie dociągnął to polał się hejt. Nie było fajnie to wszystko o sobie czytać, codziennie, po wielokroć.....

Dobra Reznor, idę spać. Rano jeszcze mam rehab.
    Słuchaj, mnie się 4 mass podobał technicznie w poniedziałek rano. Ale wczoraj i dzisiaj widać wyraźnie że wywalają.
    Ja się zapakowałem kasą zarobioną na allegro. I dla mnie każde 10 groszy to są już jakieś tam pieniądze. '
    Ty zrób jak uważasz.
    Ok, a co Ty już z tym infoscanem, daj spokój. Dla mnie problem i nie ma. Co do VAR jednak nie odpuszczę. Mam swoje powody. Ciekawy debiut się szykuje w I kw2021 Woodland games, całkiem niezła wishlista, więcej szczegółów mogę przesłać może discordem albo coś. Mam analizy za które płacę i nie chce robić prezentów za free. Dobra powodzenia jutro.
    W skrocie to chodzilo mi o to, że nie chce byc odpowiedzialny za czyjes straty.
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~Santa_k15 [178.43.141.*]
    A co do Varsav Wers to naprawdę ta spółka miała ogromną szansę na sukces. Bee Simulator mogło się udać gdyby nie a) cena b) gra była bardziej dopracowana.. Giants nie mieli natomiast szansy się udać według mnie, niestety design tej gry jest przestarzały, fizyka etc. Rosiński wywalczył zaangażowanie z Epica - naprawdę wydawało się że fundamenty są solidne a dostaliśmy niestety drugie aka F51:( wywiady były na +, obiecanki, plany.
    Santa, ja to wszystko przecież wiem. Ale akurat varsav kupilem bo myślałem, że pszczoła będzie hitem a spöłka zarobi w dlugim terminie.
    Różne są motywacje do zakupow różnych spolek. Teraz np. siedzę na 4mass, i nawet raportu nie otworzylem.
    Ps. Znalazłeś mój wpis, o tym dlaczego nie idę na creepy?
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.25.*]
    Pszczoła da zarobić w długim terminie? 10 tyś sztuk na Steamie w 2021 to będzie max co może z tego być
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~wers [89.64.91.*]
    do Bessa. - nie dała właśnie. naucz się czytać ze zrozumieniem a potem proszę komentuj.

Co z Wami ludzie jest na tym forum? Wyskakujecie bóg wie skąd, włączacie się do rozmowy i komentujecie wpisy , których sensu nie rozumiecie :(((.

Do Reznor:

no i jak tam? kupiłeś coś, czy skutecznie Cię odstraszyłem? :))).
    Zapakowany i odbezpieczony, sprzedałem trochę LVC, żeby mieć większe zapasy, z jednej strony Boruta, teraz 4 mass, pcc a tam narazie się zatrzymało pod 100 i nic nie dzieje, ale dywidenda spływa :) dzięki Wers za analizę ustawiłem WUJ-a 1,5 i wyżej. Jeśli wskoczyć nagle +50% to zapewne sprzedam część wcześniej
    Reznor. Taka analiza techniczna 4 Mass, dziś wpadła w moje ręce. Nie mojego autorstwa. Ja swoje 10 gr już wyciągnąłem :).
    Słuchaj, cytuję:

"Kolejny gorący kartofel w rękach kapitału spekulacyjnego. W ciągu ostatnich 5 sesji właściciela zmieniło 184% free float, w ciągu miesiąca prawie 300% free float. Lepszej rekomendacji, by utrzymywać dystans społeczny względem tego waloru, nie ma. 
    Wysokie otwarcie pod koniec ubiegłego tygodnia zostało wykorzystane do realizacji zysków, bieżący tydzień rozpoczął się od mocnego uderzenia podaży - w takim układzie angażować się po stronie kupna mogą jedynie gracze całkowicie pozbawieni instynktu samozachowawczego. Znormalizowana zmienność z ostatnich 14 sesji przekracza 20% i wyklucza możliwość ustawienia rozsądnego zlecenia obronnego".

• Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~Reznor [188.147.68.*]
    Ale kto stosuje SL na takich spółkach a orlenie rozumiem, ale nie ustawiam nawet na 11bit bo potrafi zjeść sporo w jedną jak i drugą stronę
    Miałeś rację ustaw na była sypali Joyfix z Nikozji, ale już nie mogą bo resztę mają poza obrotem na NC i nie upłynią na borucie link, żeby nie było https://www.bankier.pl/wiadomosc/BORUTA-ZACHEM-S-A-Otrzymanie-zawiadomienia-w-trybie-art-69-ustawy-o-ofercie-publicznej-zmniejszenie-stanu-posiadania-7980618.html
    Będzie trzeba rozbujać towarzystwo na VAR, bo obrót mizerny 9k co to jest...wiem, że się nic nie dzieje aktualnie, ale bez przesady, zrobiła się spółka dla emerytów
    ja już mam to w dupie, powiem Ci szczerze. Jak dojdzie do ok. 1zł, to sprzedam bez straty. A jak dostaną dotację to sprzedam po 3zł i się pożegnam definitywnie.
    Widać że to spada już pod własnym.

Słuchaj Reznor, foto zaczyna mieć dobre ceny. Czekam na columbusa w okolicach 50 zł , i to ostatnio wynalazałem czyli Grodno. Popatrz jak się ładnie rozwijają z roku na rok.

ps. przeczytałeś wyżej analizę 4mass, którą zacytowałem? nieźle co? wygląda na spółkę dla samobójców :))))))))))))
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: komar_13 [5.173.140.*]
    Wers, grodno wygląda ciekawie. Plany na kolejne lata mają dobre. Zastanawia mnie, czy zleci na 10.8 a może nawet 9.5?
    NIE WIEM CZY ZLECI KOMAR.. TAM SĄ WSPARCIA. JAK BĘDZIE NIE WIADOMO. (?) CZAS POKAŻE.
     WSKAŹNIKI WYPRZEDZAJĄCE NIC MI NIE POKAZUJĄ. TO LECI POD WŁASNYM CIĘŻAREM. NIE TAK JAK BAORUTA, ŻE BYŁO WIDAĆ EWIDENTNIE ŻE SYPIĄ I BĘDĄ SYPALI JESZCZE.
    zobaczcie jak z allegro zaczęli spierda.ać w trybie przyspieszonym :))))))))))

po 100 proc matołki powyciągały i jeszcze mi mało, hi hi

• Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: komar_13 [5.173.140.*]
    Dzięki Wers. Grodno dodam do obserwowanych.

A jeżeli chodzi o allegro no cóż, kożuchy jesienią schodzą na pniu :)
    Ze smartem im dadzą:) promkę
    Na to liczę przestrzelilem o jeden dzień za wcześnie teraz będą się tratować
    nie wiem Reznor, nie wiem co z tą Borutą.... jeśli dzisiejsza świeczka zamknie się poniżej 1.2. - to niestety będą szanse na dalsze spadki. ...
    To się dokupi Wers, mnie do niej nie zniechecisz :) spokojnie fundamentalnie jest ok i to mnie interesuje. W krótkim terminie zawsze będzie większą zmienność
    Szkoda, że Varsav nie zrobiło planet vs zombies od EA, mój młody w to gra, w pszczołe też, ale już z mniejszym zaangażowaniem ze względu na właśnie ta gierkę. Ale to taka dygresja.
    Reznor,

4Mass, najbliższe potencjalne TP gdzie mogą wywalać:

- obszar 1.14-1.25 zł - miejsca po starej luce, miejsce "wrażliwe"
    - 1.68 zł - to FIBO 0,618
    - 2,20 - 2.14 - stary TP uaktywniający podaż

Boruta:

- nabliższe wsparcia; pierwsze 1.20, kolejnie obszar 1.08-1.14, kolejne 0.90 - 50cio okresowa krocząca

Infoscan - pozbyłem się dziada dziś, plus 10 proc.

Obserwuję Columbus z wejściem ok. 50 zł, i Grodno - wejście w okolicach 9.80.

Bardzo boli mnie kręgosłup. Nie będzie mnie na forum do poniedziałku.
    Zdrówko. Cześć.

Ok, thx warto było zawsze 10%, infoscan mam nadal już powyżej kapitału kilka procent. Zobaczymy, co jutro będzie, pcc też dobrze się zachował. Ciekawe ile kapitału wróci z allegro
    No i LVC w końcu wybił 100,00 dobrze, że sprzedałem tylko część, liczę na 130- 140 do konca roku
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~Santa_k15 [5.173.251.*]
    Panowie i co myślicie, będzie lockdown 2.0? Zamkną IKEA, centra, puby?:) najlepiej aż się ciepło zrobi to na 8 miesięcy? Ha!
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~Reznor [188.147.113.*]
    No can do, będą obostrzenia, ale nie zamknięcie + praca zdalna, ale wiesz, co to oznacza dla gamingu :)
  • Re: Dobre dziś ceny na rynku... Autor: ~Santa_k15 [5.173.251.*]
    Wiem, oczywiście wiem dolar 3,90 już puka do drzwi. Pozdrawiam
[x]
VARSAV -0,69% 0,43 2026-04-02 14:34:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.