• C/Z 1,14 Autor: ghosttrader [89.64.42.*]
    C/Z za ostatnie 4Q zakładając,że euro =4,5zł. 5 zł za akcje to jakieś absolutne minimum dziwi mnie, że kurs idzie tak pomału do góry.
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    haha przebiłeś nawet najbardziej optymistyczne prognozy Rona powiedz mistrzu jak to wyliczyłeś przypominam ze liczka akcji Ronsona to ponad 164 mln i nawet odliczając ok 2 mln akcji które zakupiłby do końca roku pozostaje 162 mln akcji na giełdzie
    hahaha Ronson musiałby zarobić rocznie 1,255 zł na akcję no no... naprawdę napisz nam tu jak to wyliczyłeś !! bo pójdę do banku po kredyt i "za wszystko kupię Ronsona"

Ech ludzie naprawdę nie wystarczy wam uczciwie zarobione 62-65 mln zł i około 0,40 zł na akcję ?
    Musicie wierzyć w bajki ????
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ghosttrader [89.64.43.*]
    Dopiero jak napisałem posta zorientowałem się, że w raporcie pdf jest w PLN a na bankierze w wynikach finansowych jest błąd i wisi, że wynik jest w EURO. Naturalnie wyliczenia są błędne, dostajesz plusa za czujność hahaha.
    Uff a już myślałem ze to ja nie potrafię liczyć :))
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Ron [37.47.32.*]
    Zysk będzie 70 m pln i liczba akcji 164 m pln wiec c/z = 3,28

To i tak 5 razy za mało wiec przestrzeń do wzrostow 500%
    Zreszta widać konsolidacje pod ostatnimi oporami i jak wystrzeli to na minimum 3 pln
    Ron zysk będzie 62-65 mln ale liczba akcji które będą liczyć do podziału będzie 162 mln bo odpadają akcje własne za nie nie płacą dywidendy przed rozpoczęciem skupu w tym roku mieli już sporo ponad 800k kupione i tych akcji już nie liczyli do dywidendy. A teraz pewnie dokupią jeszcze ponad 1 mln.
  • Re: C/Z 1,14 Autor: inwestujemypl [37.47.106.*]
    Pomarzyć tu można o takiej wycenie ale brokerzy dysponuja danymi sprzedazowymi z firmy i w najnowszym raporcie z wrzesnia prognozuja że c/z Ronsona po wynikach rocznych 2020 bedzie wynosić 6,8

Jest to na strone 20 tabela developerzy mieszkaniowi
    Wycena spółek pokrywanych przez DM BOŚ SA strona 20 tabela developerzy mieszkaniowi
    https://moja.info.bossa.pl/_gAllery/13/91/68/1391684/Monthly_9_MR_102_2020_DM_BOS_pol.pdf
    Oczywiscie jest taka spółka że C/z spadnie rzeczywiscie do 1,5 po wynikach rocznych za 2020 rok ale to nie jest Ronson tylko jak wynika z wyzej wymienionej tabeli spółka Marvipol
     Monthly_9_MR_102_2020_DM_BOS_pol.pdf 
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~ziaja [5.184.31.*]
    To co piszesz jest mozliwe jesli ronson wzrosnie o kilkaset procent a marwipol spadnie
    buhaaaa

dzisiaj-jutro mozliwe mocne wybicie w gore na Ronsonie patrzac na obroty
    inwestujemypl 62-65 mln zysku na Ronsonie jest realne ... czyli ok 0,40 zł na akcję. Ten współczynnik C/Z jakbyś przeczytał od początku staram się wyprostować. Jak widać nieskutecznie hahaha - a powstał w wyniku błedu.
    Jesli chodzi o Marvipol to masz rację kupowałem po 4,08-4,18 i sprzedawałem po 4,77-4,85 zarobiłem wyszedłem podziękowałem.
    Moim zdaniem Marvipol nie jest w stanie w najbliższych kwartałach powtórzyć zysku z 2019r. w III 2019 miał 28,9 mln a w IV kw. 2019 24,5 mln zł. Wiec spokojnie się z niego wycofałem na rzecz Ronsona który na pewno wyniki z III-IV ke 2019 przebije i to sporo !!. Brokerzy już nie raz byli pozytywnie zaskoczenie wynikami ROnsona.... tak za I jak i za II kwartał... i do końca roku jeszcze ich troszkę zaskoczy :))
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~POLAK [188.146.100.*]
    Ja mam i Ronson i Marvipol. Obie spółki są bardzo perspektywiczne
    Może i C/Z na RONSONie wyniesie 6,8 ale przy kursie 3zł.
    zysk będzie w okolicach 0,40 zł na akcje wiec łatwo sobie policzyć ze przy cenie 4 zl wyniesie 10 i taki powinien byc kurs
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Ron [31.0.32.*]
    Kurs powinien być wyzej bo mnożnik średni to 15 a w przyszłym roku wyższe zyski bo sprzedaz rośnie 50% rdr i rentowność mocno się poprawia
    Ron masz rację ale chciałem choć dociągnąć pomiędzy to co ma w tej chwili Dom Development C/Z = 9,80 i Atal C/Z =
    11,50. Wiem to bardzo zachowawczo ale ludzie się jeszcze nie nauczyli ze można Ronsona traktować na równi z tymi dwoma deweloperami.
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Filip [83.10.169.*]
    To czemu nie dociągasz z wyceną do Marvipolu z C/z 1,5 do ilu powiniem spaść Ronson żeby być podobnie wyceniany do 50 gr chyba niżej 20gr .W raporcie wrześniowym BOSia rzeczywiście jest wyrażenie prognoza C/Z 1,5 dla Marvipolu a Ronson 0przy tej wycenie jest 400% droższy to jest jedyną najbardziej zaniżona spółka jak się przeczyta całe to zestawienie w raporcie .Przejżałem Marvipol i jest jedyna spółka developerska którą zarobi na covidzie bo 2/3 zysku pochodzi nie z developerki tylko z budowy magazynów dla najbardziej rozwijającego się segmentu w coraonawirusie czyli e -comerce.Ja się dzisiaj załapałem na promocję i kupiłam bo dzisiaj wszedł następny projekt magazynowy a w 3q sprzedali dwa projekty za 80 mln .
    Tak wie miałem Marvipol od ceny 4-08-4,17 do 4,77-80 bardzo ładnie na nim zarobiłem i już to tu pisałem... wiec napisze niedokładnie z głowy....
    Ronson w III kw 2019 - 1 mln zysku netto
    Ronson w IV kw 2019 - 4 mln zysku netto
    Te wyniki będzie bardzo łatwo poprawić nawet kilkunastokrotnie np do 11-14 mln za kwartał
    Co do Marvipol to owszem bardzo dobra firma ale .... wyniki w 2019 za III i IV kw. to odpowiednio 28,5 mln i 24,5 mln
    Takie wyniki nawet jeśli uda się powtórzyć to ... nie poprawi się ich kilkunastokrotnie i dlatego teraz mam Ronsona a nie Marvipol. Ale owszem Marvipol to bardzo fajana firma i docelowo kiedyś można ja będzie kupić znowu i na niej zarobić, Ale jeszcze nie teraz od szczyty na 5,30 miesiac temu Marvipol na razie spada i nie wiadomo jak długo dziś jego minimum to było ok 4,55 chyba. Nie wiadomo czy to jest jego ostatnie słowo.

Autor: ~Kr [195.210.60.*] 2020-10-12 13:24
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-c-z-1-14,40820353.html
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Ron [37.248.209.*]
    Ronson będzie publikował wyniki 10.11 wiec skup akcji własnych przyspieszy
    Ronson poprawi kilkukrotnie wynik za 2019 i 3 pln to minimalny kurs na koniec roku ale będzie lepiej bo kilkadziesiąt % wzrostow sprzedazy w 2020 będzie miało efekt na wyniki 2021
  • Re: C/Z 1,14 Autor: inwestujemypl [37.47.71.*]
    link
    Ronson juz po 3 fali ulubonej do grania przez inwestorów charakterystyczne wybicie i podwojenie kanału i najwyższe obroty nastepnie i wychylenie oscylatora nastepnie AO schodzi poniżej zera napweno 4fala( w 3 oscylator nir może zjeśc pnizej zera ) nastepuje ponownie wychylenie AO powyzej zera zaczeła 5 fala wzrostowa (5 fala zasięg do gornej lini dolnego kanalu potenciał wzrostu słaby( oscylator AO zaswiecił już na czerwono a wiec 2w5 zmieni kolor 3 w 5 wzrostowa . Nie gramy w 5 fali po dościu kursu do górnego ograniczenia kanału maX 1,6 koniec całej fali wzrostowej i znaczna korekta kurs spadnie ponownie do 1,2 jesli wytrzyma kanał bedzie to koniec korekty jesli nie zejscie do 80 gr wtedy mozna kupić potenciał wzrostu bedzie duzy .powodzenia
    Technicznie to może i poprawnie ale pomyśl człowieku na logikę .... 40 gr. na akcje, skup akcji własnych jeszcze sporo do kupienia ... i Ty chcesz żeby kurs wynosił 80 groszy ????, no jeśli tak będzie to ja już spokojnie będę kupować w ok. 90 groszy bo dokupowałem po 1,20 i jestem zadowolony :)))
    Możesz przybliżyć kiedy będzie te 80 groszy za akcje ? Przygotuję się na zakupy :))
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Jack [37.248.214.*]
    Prawie z krzesła spadłem ... buhaaa
    Ma spadac przy wzroście zysku o 1200% w 3 kw???
    I do tego 70 m pln zysku za cały rok plus duże wzrosty sprzedazy rdr
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Zakar [82.145.223.*]
    Kiedy będzie po te 0,80 zł też bym chciał dokupić
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Inwestujemypl [5.173.107.*]
    Nie piszę że będzie zaraz po 80 gr tylko spadek do 1,2 Do 80 gr może spaść jeśli nie wytrzyma linia trendu co może być spowodowane spadkiem cen mieszkań i marży z powodu koronawirusa nie jestem jasnowidzem system podaje daty na dole Chyba każdy inwestujący w mieszkania wie że firmy księgują zyski nie momencie sprzedaży tylko w momencie przekazania Co powoduje że pandemię z marca spółki developerskie zaksięgują za półtora roku .a zyski za 1q pochodziły ze sprzedaży lokali których budowa zaczęła się 1,5 roku temu Nie chce mi w to wierzyć ale system tak to widzi .Marvipol pokazał rekordowe zyski za 4 q zwiększając zysk operacyjny o 100% a kurs spadł z 5,8 na 3,2 podczas gdy wartość księgowa Grahama a więc wartość likwidacyjną w razie upadłości wzrosła z 4 zł do 7,5 zł Przy tej samej kapitalizacji co Ronson Marvipol zarobi 120 mln a nie 60 mln i nikt się tam nie podnieca że c/z spadnie do 1,5 Po prostu techniki nie przeskoczy już w grudniu 2019 roku system pokazywał że Marvipol w lutym trzeba sprzedać bez względu na zyski a kupić Gam dev zero zysku ale technika co poradzisz
    interwał tygodniowy'inwestujemypl2019-12-22 10:12IP 37.47.72.*
    Tłumik szykuj kasę myslę że zdążę wyjść z Marvipolu i w lutym zakupic Tbulla System widzi to tak .https://invst.ly/p6wlk
    AT doskonale pokazuje przeszłość. Natomiast przewidywanie przyszłości kierując sie tylko AT to zwykłe szaleństwo równie dobrze możesz używać rzutu monetą jako dodatkowego narzędzia pomiarowego czy kurs spadnie czy wzrośnie. Jestem pewien, że rezultat będzie tak samo miarodajny. W każdym razie dzisiaj ładna końcówka +7% a dopiero nabieramy rozpędu.
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Ron [188.252.106.*]
    Tak jak pisałem wzrosty się dopiero rozkręcają !!! Cel minimum 3 pln
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~sympatyczny [94.240.59.*]
    Ghosttrader dzisiaj skończyło się 9,15% do przodu, a teraz akcje będą coraz bardziej rosły do góry, a nie będą pikowały do 80 groszy jak tu co niektórzy piszą. Ludzie zaczynają dostrzegać to co my zobaczyliśmy parę miesięcy temu. A 10 listopada po pokazaniu wyników przez dewelopera, nie wiem czy znajdzie się chętny do sprzedawania. A nie zdziwię sie jak dzienny wzrost tego dnia będzie tj. dzisiaj na Nanogroup.
  • Re: C/Z 1,14 Autor: ~Zakar [82.145.221.*]
    No dobra jak już nie można po 80 groszy to chcę dokupić choć po te 1,20kiedy będę mógł to zrobić ....
  • Re: C/Z 1,14 Autor: inwestujemypl [37.47.70.*]
    Dnia 2020-10-18 o godz. 21:07 inwestujemypl napisał(a):

> Ronson juz po 3 fali ulubonej do grania przez inwestorów charakterystyczne wybicie i podwojenie kanału i najwyższe obroty nastepnie i wychylenie oscylatora nastepnie AO schodzi poniżej zera napweno 4fala( w 3 oscylator nir może zjeśc pnizej zera ) nastepuje ponownie wychylenie AO powyzej zera zaczeła 5 fala wzrostowa (5 fala zasięg do gornej lini dolnego kanalu potenciał wzrostu słaby( oscylator AO zaswiecił już na czerwono a wiec 2w5 zmieni kolor 3 w 5 wzrostowa . Nie gramy w 5 fali po dościu kursu do górnego ograniczenia kanału maX 1,6 koniec całej fali wzrostowej i znaczna korekta kurs spadnie ponownie do 1,2 jesli wytrzyma kanał bedzie to koniec korekty jesli nie zejscie do 80 gr wtedy mozna kupić potenciał wzrostu bedzie duzy .powodzenia https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_f5e3da70c58371f2a619399660241fc4.png
    Oczywiście kurs zatrzymał sie na 1,2 potenciał wzrostu po korekcie też był duzy bo 100% do 2,4 zł nie wiem pod co tylko czysta technika . Obecnie powinna się zaczać
    5 fala bo mamy juz charakterystyczna literke W . Wyjscie oscylatora AO powyżej O oznacza poczatek 5 fali
    Zasieg w 5 nieduży. Oczywiście wskaznikowo wciąż lepszy jest Marvipol . Niestety rynek gra technicznie a nie wskażnikowo https://invst.ly/uv2sc

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.67.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Ron [5.173.168.*]
    Kupowac cały czas warto bo tutaj cel minimum to 3 pln ale spodziewam się 5 pln
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Ron ale daj spokój przecież spadnie to 08-1,20 to będziemy kupować ... hahahaha może doczekamy.... hahaha
    A jak mówiłem ze dokupuję po 1,20 to mało kto mnie słuchał :)) A nawet sam sobie byłem Brawo Ja !!! :))
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Filip [83.10.254.*]
    Brawo Ty jeśli nie sprzedałeś na górce zasięg podawał Wam kolega wyżej .Teraz trzeba poczekać z kupnem na 80 gr .
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    Górka będzie przy 3 zł
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Ron [37.47.38.*]
    Górka to będzie przy 5 pln
    Za 2 tyg wyniki 12 m pln vs 1 m pln w 2019
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: inwestujemypl [37.47.96.*]
    Kto ma rację brokerzy czy jasniwidze z forum
    Pisałem miesac temu że brokerzy maja dostęp do danych i prognozują przy kursie 1,3 po wynikach rocznych c/z 6,8
    Jeszce raz post sprzed miesiąca .
    Pomarzyć tu można o takiej wycenie ale brokerzy dysponuja danymi sprzedazowymi z firmy i w najnowszym raporcie z wrzesnia prognozuja że c/z Ronsona po wynikach rocznych 2020 bedzie wynosić 6,8

Jest to na strone 20 tabela developerzy mieszkaniowi
    Wycena spółek pokrywanych przez DM BOŚ SA strona 20 tabela developerzy mieszkaniowi
    https://moja.info.bossa.pl/_gAllery/13/91/68/1391684/Monthly_9_MR_102_2020_DM_BOS_pol.pdf
    Oczywiscie jest taka spółka że C/z spadnie rzeczywiscie do 1,5 po wynikach rocznych za 2020 rok ale to nie jest Ronson tylko jak wynika z wyzej wymienionej tabeli spółka Marvipol
     Monthly_9_MR_102_2020_DM_BOS_pol.pdf 

[x]
RONSON -0,81% 2,46 2022-02-11 13:19:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.