• jak zwykle minus Autor: ~aj [77.112.81.*]
    brawo śmieć! kolejny dzień! kolejny minus!
  • Re: jak zwykle minus Autor: ~telesrele [5.173.249.*]
    Większość akcji idzie w dół, czymże więc wyróżnia się VRG aby miało być "pod prąd" rynku?
  • Re: jak zwykle minus Autor: ~ja [77.112.81.*]
    tym że inne idą w górę i potem w dół , a ten śmieć ciągle w dół albo w bok , kiedy inne odrobiły od marca wszystko, ten śmieć ledwo wszedł powyżej 2 i ciągle boczniak albo dół !
  • Re: jak zwykle minus Autor: ~ja [77.112.81.*]
    tym że inne idą w górę i potem w dół , a ten śmieć ciągle w dół albo w bok , kiedy inne odrobiły od marca wszystko, ten śmieć ledwo wszedł powyżej 2 i ciągle boczniak albo dół !
  • Re: jak zwykle minus Autor: ~bob [176.221.120.*]
    A niby czemu ma rosnąć... żółta strefa w całej Polsce, codziennie nowy rekord zakażeń, kto może pracuje zdalnie więc raczej nowe ubrania im nie są potrzebne. W galeriach też coraz mniej ludzi a bedzie coraz gorzej wiec i Kruk im nie pomoże. O Mazgaju i partyjniaku za sterami nawet nie wspominam. Była nadzieja ale wraz z drugą falą covid-19 nadzieja umiera. Mam wrażenie że to Ipopema ?a może i Mazgaj? stara się kurs bronić żeby za dużo nie spadło. Może planują przegłosować skup i zrobić podbitkę pod wywalanko? Z drugiej strony kto od nich w tej sytuacji akcje odbierze? Druga sprawa to czy przy ograniczaniu / potencjalnym zamknięciu gospodarki jaka firma by się pozbywała kasy na skup akcji??? I stąd wniosek że raczej im w ten skup nikt nie uwierzy bo pewnie sobie zrobią duże widełki... że mogą skupować w ciągu 5 lat... i np. od złotówki.
  • Re: jak zwykle minus Autor: ~Jan [83.23.214.*]
    Dużo pisaniny ale mylny trop. :)
    To co... wg Ciebie będzie rosło? Może napisz na jakiej podstawie?
  • Re: jak zwykle minus Autor: ~Jan [83.23.214.*]
    Uważam że kurs trzymają na niskim poziomie ponieważ najwięksi akcjonariusze skupują akcje. Fundamentalnie spółka jest ok., a że kurs tego nie odzwierciedla to już inna sprawa.
    Jak dla mnie mogą sobie skupić wszystkie akcje. C/Z w tej chwili 68 a VRG przez kilka nastepnych kwartałów bedzie pogarszać wyniki r/r... z wielkim prawdopodobienstwem notując straty kwartał za kwartałem. Rząd kasy na nowe tarcze raczej nie ma więc ile mogą takie firmy jak VRG przertwać?
  • Re: jak zwykle minus Autor: ~oko [37.7.33.*]
    na tej spółce wyniki nigdy nie przekładały się na kurs, może nawet lepiej jak będą słabe, bo jak są dobre to rośnie 2 dni a 10 spada , więc może to się odwróci? a odwróci wtedy kiedy fundy tak zdecydują, niezależnie od wyników, właściwie po co fundy aż tyle w ostatnich miesiącach skupiły ?!
    Może i masz rację że tu wyniki nie mają znaczenia. Jakoś mi to nie pasuje bo jak będą chcieli to zdołują kurs i ściągną z giełdy za bezcen co na naszym bananie dzieje się na codzień.
    Idzie na moje: kurs leci, dzień za dniem rekord chorych na covid-19, lockdown tuż tuż. Współczuję tym co wierzą w Mazgaja.
[x]
VRG -0,76% 5,22 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.