tym że inne idą w górę i potem w dół , a ten śmieć ciągle w dół albo w bok , kiedy inne odrobiły od marca wszystko, ten śmieć ledwo wszedł powyżej 2 i ciągle boczniak albo dół !
tym że inne idą w górę i potem w dół , a ten śmieć ciągle w dół albo w bok , kiedy inne odrobiły od marca wszystko, ten śmieć ledwo wszedł powyżej 2 i ciągle boczniak albo dół !
A niby czemu ma rosnąć... żółta strefa w całej Polsce, codziennie nowy rekord zakażeń, kto może pracuje zdalnie więc raczej nowe ubrania im nie są potrzebne. W galeriach też coraz mniej ludzi a bedzie coraz gorzej wiec i Kruk im nie pomoże. O Mazgaju i partyjniaku za sterami nawet nie wspominam. Była nadzieja ale wraz z drugą falą covid-19 nadzieja umiera. Mam wrażenie że to Ipopema ?a może i Mazgaj? stara się kurs bronić żeby za dużo nie spadło. Może planują przegłosować skup i zrobić podbitkę pod wywalanko? Z drugiej strony kto od nich w tej sytuacji akcje odbierze? Druga sprawa to czy przy ograniczaniu / potencjalnym zamknięciu gospodarki jaka firma by się pozbywała kasy na skup akcji??? I stąd wniosek że raczej im w ten skup nikt nie uwierzy bo pewnie sobie zrobią duże widełki... że mogą skupować w ciągu 5 lat... i np. od złotówki.
Uważam że kurs trzymają na niskim poziomie ponieważ najwięksi akcjonariusze skupują akcje. Fundamentalnie spółka jest ok., a że kurs tego nie odzwierciedla to już inna sprawa.
Jak dla mnie mogą sobie skupić wszystkie akcje. C/Z w tej chwili 68 a VRG przez kilka nastepnych kwartałów bedzie pogarszać wyniki r/r... z wielkim prawdopodobienstwem notując straty kwartał za kwartałem. Rząd kasy na nowe tarcze raczej nie ma więc ile mogą takie firmy jak VRG przertwać?
na tej spółce wyniki nigdy nie przekładały się na kurs, może nawet lepiej jak będą słabe, bo jak są dobre to rośnie 2 dni a 10 spada , więc może to się odwróci? a odwróci wtedy kiedy fundy tak zdecydują, niezależnie od wyników, właściwie po co fundy aż tyle w ostatnich miesiącach skupiły ?!
Może i masz rację że tu wyniki nie mają znaczenia. Jakoś mi to nie pasuje bo jak będą chcieli to zdołują kurs i ściągną z giełdy za bezcen co na naszym bananie dzieje się na codzień.