Skoro Suchy chce dawać po 15 zł, to oznacza, że 20 zł jest wart bez analiz, wywodów i rozmyślań znaffców z forum. Przy MCI nie sprawdziła się żadna technika, ani fundamenty...
Haha gdyby był wart tylko 20zł to zapewniam Cię, że ultras by nie zaplacił 15zł. Już obecnie jest wart 26zł(NAV) z 30.06 a perspektywy wzrostu wycen spółek spółek portfel owych znakomite. Na koniec roku NAV może wynosić 30zł.
Krótko tu jesteś... A tu ludzie siedzieli długo, bardzo długo. Niektórzy mają po 100% po 200% a nawet prawie 300% zysku i nie chcą być już dłużej wspólnikami Czechowicza. Ja widziałem, że po kazdym wezwaniu kurs obsuwał się nawet o kilkadziesiąt procent w dłuższym terminie. Moim zdaniem teraz będzie inaczej bo e-commerce to rakieta i akcje w mocniejszych rękach a i coraz mniej ich w obrocie. Ale po części rozumiem ich decyzje....
mieć przy tej cenie 200% zysku to jest takich chyba naprawdę nie wielu..... mój scenariusz jest taki - skupić ile się da po tej cenie od wymęczonych akcjonariuszy (więc w okresie do 16.10.2020 - jeszcze oscylacje kursu wokół ceny 15 zł/szt.) i "odpalić rakietę"... gdyby chodziło tylko o posiadanie jak największej ilości akcji to wezwali by na wszystko np. co cenie 17 zł i było by po temacie. A przecież na giełdzie można podnieść wartość posiadanych udziałów o 100, 200, 300% nawet w miesiąc, tego poza rynkiem nie zrobisz....
Jednak trzymanie kursu aby wezwanie było udane. W sumie się nie dziwie Allegro na debiucie rośnie o ponad 60%, więc sukces IPO Answear'a raczej pewny. Tylko jaka będzie strategia : zaoferować akcje w IPO czy czekać na debiut i sprzedać na otwartym rynku ?