• Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: zoldak2020 [5.173.253.*]
    Jako że zaśmiecania mi forum Inno coś dla was:)

Giełdowe pędraki mają dylemat, Innogene, czy Boruta Zachem?

Nie dostarczę Wam odpowiedzi, ale pokażę parę różnic

InnoGene:

- ma już opracowany i wyprodukowany test, który jest także na ścieżce patentowej oraz certyfikację tego testu w drodze

- w następnym tygodniu ruszają z masową produkcją 5 minutowego testu genetycznego RT-LAMP

- mają zamówienie z Indii o wartości około 10 mln pln w przedsprzedaży, a to dopiero początek :)

- współpracują w pracach nad szczepionką profesora Mackiewicza, który swoją drogą zasiada w Radzie Nadzorczej Innogene

- mają patent na test na predyspozycję na koronawirusa – nikt tego nie ma na świecie i na razie nie jest to grany temat, choć mam przeczucie, że będzie jeszcze mocno grillowany w czasie epidemii

Boruta:

- jest w trakcie przejmowania pakietu kontrolnego w firmie, która ma umowę z inną firmą SensDX o wykorzystaniu w przyszłości środków powierzchniowo czynnych (biosurfaktantów) jako mikrosensorów do cyfrowego testu na koronawirusa, czyli zamierzają dopiero ruszyć z pracami w tym kierunku haha, będzie to trwać minimum kilka miesięcy. Do tego czasu Inno-Gene może złapie kilka większych zamówień, skoro zawierają milionowe kontrakty jeszcze przed wyprodukowaniem testu
  • Re: Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: ~Zako [37.47.114.*]
    Zapomniałeś dopisać że zarząd ma lock up na wszystkie akcje xd a tutaj hahah kurs +30% został zjechany w 1h do 8%
  • Re: Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: zoldak2020 [5.173.253.*]
    Nie chciałem za dużo wymieniać:p
    To takie minimum by dało im do myślenia.
    Bardziej chodzi by nie pisali śmieci na Inno.
    Niech każdy się zajmie swoją spółka i o nią dba, a nie jakieś śmieszne zagrywki.
  • Re: Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: rozwaga [37.248.160.*]
    Z twojego wpisu wynika, że akcji Boruty nie masz, co czemu tu naganiasz na Innogene? Czyżby kapitał na inno uciekać miałby do Boruty a ty łaskawie tłumaczysz, że to nie ma sensu?
    Wytłumacz, dlaczego na Borucie były dzisiaj historycznie najwyższe obroty? Leszcze skupiły za 62 mln zł akcje.
    Tu będzie gruba jazda w górę.
  • Re: Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: ~Przemo [80.233.43.*]
    Leszcze nie brały tych zleceń po 1 mln szt kilkukrotnie.
    Spokojnie.

Mam ign i borute
  • Re: Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: zoldak2020 [5.173.253.*]
    Na spokojnie to tylko dla tych panów co ciągle wchodzą na Inno i wypisują jakieś cuda bez pokrycia
  • Re: Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: ~Kamil [89.64.40.*]
    Weź pod uwagę, że Boruta nie jest spółką graną wyłącznie pod testy na covid. Dwa dni temu było tu +40% a nie było mowy o żadnych testach, w odróżnieniu do innogence kurs Boruty bedzie rosnac nawet gdyby covid skonczyl sie jutro. Więc porównywanie tych spółek jest bez sensu, Boruta ma mocniejsze fundamenty
    Szanuję każde zdanie, a co będzie pewnie wszyscy się gdzie za miesiąc przekonamy. Jak tu i tam zostaną dopięte projekty i kontrakty. Życzę wam i sobie tego :)
  • Re: Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: ~Pk [5.173.144.*]
    Zgadzam się w obu przypadkach może być bardzo dobrze. Ja wybrałem Borutę chociaż miałem również Innogene ale przyznam, że parzą mnie te akcje bardzo. I te zagrywki z zejściem na dolne widły poniżej 0 i powrót na +20% w ciągu niecałej minuty dają dużo do myślenia. Na covidach nigdy nie wiesz, który szczyt będzie tym historycznym.
  • Re: Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: ~tako [185.157.14.*]
    ja trzymam i tyle. po co oddawać za darmo? a średnia mam o,63:))) jak juz kiedyś pisalem będzie tutaj wysoko :) zobaczycie :))))
  • Re: Boruta i Innogene – parę koronaporównań :) Autor: ~Lala [91.224.185.*]
    Ja mam średnia 0,419 kaZdy grosz to dla mnie różnica tysiaka.... dziś wtopiłem ponad 40 tysi,bo nie sprzedałam powyżej 2ziko
    Ładna średnia :)
[x]
HUBTECH 2,64% 0,23 2026-05-22 13:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.