Pszenica powinna być o.k. również zobacz IMC raport z sierpnia rekordowe zbiory - a ceny na pszenicę są ok. 25 % wyższe i ciągle rosną. Zbiory słonecznika będą raczej słabsze, ale ceny również są znacznie wyższe na słonecznik i olej - zbilansuje się. Dla mnie tutaj są inne znacznie ważniejsze czynnki decydujące o wyniku....
Najbardziej to ciekaw jestem kto zabetonował 30 zł - czy to straszak aby skupić tanio czy może wyrzucają leśne dziadki co zakwitli tu przed splitem, bo raczej tych co kupowali od 20 o to nie posądzam.
Mi to akurat nie przeszkadza, dobierałem przez tydzien pod korek ale jak zleci na 25 to chetnie jeszcze dobiore, kurs nie ma gdzie trwale spadać a spółka jest pewniejsza niż astarta gdzie tez jestem, ale chce przezyc kiedys swojego mercatora i to jest w tej chwili jedyna z bezpieczych okazji na gpw
biorąc za i przeciw ja również dokupię. 30 zł - to moim zdaniem ciągle niezła promocja. Zawsze tak jest, że na pewnych poziomach musi sie zmienić akcjonariat. Tutaj taki poziomem jest okolica 30 zł. Ilość akcji stojących na sprzedaży nie jest porażająca - odbiorą silniejsze ręce. Po tym co się dzieje na surowcach i perspektywach wręcz dziwię się sprzedającym, że interesują się drobnymi zamiast zebrać śmietanę - ich wybór. Ja aktualnie przeważam spółki agro.
A mnie dziwi sposób sprzedaży. Przecież mogli by subtelnie rzucać po 150-200szt w rynek. Osobiście jestem zwolennikiem konsolidacji przez 10-15 sesji. Niech kurs ten nowy poziom trochę uklepie.
Często się mówi, że są sprzedający - będzie rosło:) to w odniesieniu do tych legendarnych batonów. Zalecenia, które się pojawiły są spore w odniesieniu do dziennych obrotów - ale nie oszukujmy się nie ma jakiegoś mega szału.
Także bym sprzedawał po 100 -200 akcji. Trochę się dziwię, bo wybicie było dość dynamiczne i przyblokowane jakby sztucznie, ale co sie odwlecze to nie uciecze :).
Axn - siedzisz jeszcze na jakichś spółkach(tematach spółek na bankierze)? Bo Twoje posty są bardzo merytoryczne :) ciekawi mnie co jeszcze masz na oki.
Cześć - ogólnie ostatnio tylko na spółkach typu agro ale wypowiadam się od przypadku do przypadku. Tutaj chętniej dlatego, że nie mogłem już zdzierzyć braku informacji i bzdurnych wypowiedzi. Spółka jest moim zdaniem mocna i zasługuje na lesze traktowanie. Aktualnie uważam, że robimy z niej wyróżniające sie forum a realny kurs to tylko kwestia czasu. Na większości spółek, na których jestem zostawiam drobne ślady. Pewnie moje wpisy z tego roku znajdziesz jeszcze na Merkatorze, ale jak kosztował koło 6.5zł :) Boimedzie ok. 1 zł, Novicie przy 40zł. Euco 2,5zł, Elzab itd. Jak jest duży ruch na formum i wszystko jest dopowiedziane, wtedy sporadycznie komentuję. W portfelu mam ok. 30 pozycji w różnych fazach i bardzo szerokie spektum branż od gamingu po biotechnologię. Ciężko to oczytać a co do piero komentować. Z moich transakcji aktualnie rozliczam "covidówców" i stawiam na agro (tu mam 4 pozycje) a z ciekawostek SCPFL, Synektyk, Pointpack, Datawalk, Ailleron, Fasing, Pozbud, Lubawa - te dojrzewają :)