• Emisja po 19 zeta. Autor: ~erny [37.47.138.*]
    Jak się na to zapisać?
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ~dss [91.192.88.*]
    Jaja sobie robią chyba zrobią emisję żeby pozyskać 0,5 mln ? Przecież mają kase, coś tu nie gra - jutro zwala poniżej 19
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    kolego nie zapiszesz się bo to emisja dla inwestora nie dla ulicy nie ma nawet wspomnienia o prawie poboru
    ot ciekawostka .. :) :) czyli mamy dodruk akcji
    Bart pamiętasz jak pisałem o wykreśleniu punktu ze statutu spółki ..hihihi
    czapeczki robiły sobie przedpole

i taki oto jest ten "wielki inwestor" miał wyłożyć kasę na produkcje 5 symulatorów, a tu okazuje się że wyłoży ale po prostu za dodruk akcji i tyle ....pppsssiiiii ... i z fajnej plotki zrobił się mało fajny fakt ....
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ~stefan [5.173.40.*]
    Gdyby chodziło zarządowi o pieniądze to sprzedaliby 26 k akcji TheDust za 1 milion zł
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ~bart [91.206.96.*]
    Z tym mało fajnym to bym nie przesadzał, akcji tylko za 500 tys zł dodrukują i pewnie będą z lockupem na rok czy coś. No ale fakt trzeba było wczoraj wyskakiwać to by się wskoczyło na kolejne kółeczko :)
    Jak to jest że mogą drukować akcje poniżej średniej z 3m,6m i nawet roku? Wydawało mi się że emisja musi być po jakiejś cenie średniej sesyjnej?
    Na TheDust robili emisje po 8 zł a są teraz 4 x wyżej, myślę że jeśli ktoś wykłada 500 tys zł to ma jakieś rozeznanie co się dzieje w spółce i widzi w tym potencjał. Co do ceny emisyjnej to fakt mogłaby być kilka zł wyższa, no ale co zrobisz jak nic nie zrobisz.
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: stephanwielmozny [89.64.73.*]
    jakie kilka złotych wyższa? kto objąłby emisję po cenie wyższej niż rynkowa? to nie ma sensu.

aktualnie w arkuszu możnaby się zmieścić w cenie poniżej 25 zł kupując za 500k
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: stephanwielmozny [89.64.73.*]
    Dnia 2020-10-08 o godz. 09:12 stephanwielmozny napisał(a):
    > jakie kilka złotych wyższa? kto objąłby emisję po cenie wyższej niż rynkowa? to nie ma sensu.
    >
    > aktualnie w arkuszu można by się zmieścić w cenie poniżej 25 zł kupując za 500k

a nie, jednak pomyłka, sorry :)
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ryzon [195.189.85.*]
    Patrząc na rozmiary tej emisji można stwierdzić, że jest to raczej pozytywna wiadomość. Jest to robione kierunkowo pod jakiegoś tam "inwestora", czyli ktoś zainwestuje w spółkę i zapewne będzie chciał na tym zarobić. Pytanie, kiedy ten ktoś będzie mógł te akcje zacząć sprzedawać. Zakładam, że ten ktoś będzie chciał jednak wyjąć 2x tyle. lub więcej, co zainwestował.

Mnie jeszcze interesuje, jakie są postępy pracy firmy SS, która miała podnieść konwersję. Nic o tym nie słychać.
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ~borewicz07 [89.75.157.*]
    wysokość środków z ewentualnej emisji to śmiech na sali

CO TO ZA INWESTOR OD SIEDMIU BOLEŚCI???? myśleałęm ,że szykuje się jakaś niespodzianka ale szybko mnie ostudzili
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    Dnia 2020-10-08 o godz. 10:05 ~borewicz07 napisał(a):
    > wysokość środków z ewentualnej emisji to śmiech na sali
    >
    > CO TO ZA INWESTOR OD SIEDMIU BOLEŚCI???? myśleałęm ,że szykuje się jakaś niespodzianka ale szybko mnie ostudzili

mamy podobne odczucia ....ktoś kto steruje tym kursem gra co najmniej 2 razy większą kwotą niż ten inwestor ... trudno mi wytłumaczyć po co ma teraz gnać kurs na 50 zł skoro KTOŚ obejmie te akcje po 19 zł ..jedyne wytłumaczenie że ten KTOŚ to ten sam ktoś kto steruje obecnie ... dla mnie nikłe szanse bo spekulant nie lubi zamieniać się w inwestora .. dlatego posiedzę z boku popatrzę jak w teatrze :) :)
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ~Re [31.60.28.*]
    Zobaczcie co się działo na Redev tam Prezio sprzedał prawie wszystkie swoje akcje po 60 gr przy kursie spolki 3 zł. Faktycznie mogliby sprzedać akcje The Dust ale pewnie nie mogą bo wiążą ich jakieś umowy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.45.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.38.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Dandi [37.248.215.*]
    Zastanówcie się wszyscy, co ów tajemniczy inwestor będzie miał tu do powiedzenia? I kto chciałby robić interes z pospolitymi oszustami?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~dss [37.47.45.*]
    Jeszcze trochę a emisja po 19 będzie bez żadnego dyskonta bo kurs doleci do 19. Jestem ciekaw czy ten "inwestor" nadal będzie obejmował te akcję po 19 ?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~bart [91.206.96.*]
    A może są już jakieś przecieki i 1,7 mln nadpałty nie dostaną ze skarbówki? Po co im emisja na 500 tys gdyby mieli dostać te 1,7mln ? :)
  • Zwrot nadpłaty Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    Dnia 2020-10-12 o godz. 10:21 ~bart napisał(a):
    > A może są już jakieś przecieki i 1,7 mln nadpałty nie dostaną ze skarbówki? Po co im emisja na 500 tys gdyby mieli dostać te 1,7mln ? :)

to by było bardzo złe info bo w bilansach chyba od 2 lat ta kwota jest liczona po stronie plus .... czyli pewna
    te wszystkie bilanse kwartalne trzeba by sobie po przeliczać z kwotą - 1,7 mil ..nie będzie już tak kolorowo

• Re: Zwrot nadpłaty Autor: ~borewicz07 [37.30.37.*]
    Dnia 2020-10-12 o godz. 10:35 ghost-man napisał(a):
    > Dnia 2020-10-12 o godz. 10:21 ~bart napisał(a):
    > > A może są już jakieś przecieki i 1,7 mln nadpałty nie dostaną ze skarbówki? Po co im emisja na 500 tys gdyby mieli dostać te 1,7mln ? :)
    >
    > to by było bardzo złe info bo w bilansach chyba od 2 lat ta kwota jest liczona po stronie plus .... czyli pewna
    > > te wszystkie bilanse kwartalne trzeba by sobie po przeliczać z kwotą - 1,7 mil ..nie będzie już tak kolorowo
    >

słuszna uwaga z tym ,że nie nazwałbym tej sytuacji "nie tak kolorowo" a armagedon finansowy :)))

:) :) :)
    wzrost na wolumenie 3,5 tys hihihi baaaardzo silny .. bardzooo :) :) kogo oni w jajo chcą zrobić przecież tu juz chyba nie ma żadnego świeżaka ..:) :) to jest poniżanie inteligencji akcjonariuszy ..:) :)
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ~GrubaKapucha [85.221.147.*]
    Już wam mówiłem ciecie,że was wydupce i z akcji i z kasy.Popłyniecie.....
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ~borewicz07 [37.30.60.*]
    Dnia 2020-10-12 o godz. 16:24 ~GrubaKapucha napisał(a):
    > Już wam mówiłem ciecie,że was wydupce i z akcji i z kasy.Popłyniecie.....

zamilcz już synu wiatru i kurzu

zrozumiałeś co mam na myśli czy wytłumaczyć jaśniej ???
    Z inwestorem będa dzielić się zyskiem z gier, myślicie że stratami też? :)
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ryzon [195.189.85.*]
    Dnia 2020-10-13 o godz. 10:45 ~bart napisał(a):
    > Z inwestorem będa dzielić się zyskiem z gier, myślicie że stratami też? :)

O takie rzeczy będziemy martwili się najwcześniej pod koniec 2021 roku:)
    Na razie są to jakieś tam pozytywne informacje, które można zamienić w zyski. Chyba, że kolega kapucha nas wy-leszczy:)
    Ja się ciesze że jestem wyleszczony znów , nie przekonują mnie te podbitki pod lipne infa i ta emisja ...
    Oni żadnej gry nie potrafili na steam skończyć przez ostatnie 1,5 roku, wszystko wisi w EA i nikt w to nie gra, z symulatorami będzie pewnie podobnie :)
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ~borewicz07 [89.75.157.*]
    zobaczymy, ostatnio publikują komunikat za komunikate. Nadrabiają za ostatni rok
    Dnia 2020-10-13 o godz. 12:03 ~bart napisał(a):
    > Ja się ciesze że jestem wyleszczony znów , nie przekonują mnie te podbitki pod lipne infa i ta emisja ...
    > Oni żadnej gry nie potrafili na steam skończyć przez ostatnie 1,5 roku, wszystko wisi w EA i nikt w to nie gra, z symulatorami będzie pewnie podobnie :)

i całkiem dobrze kumasz kolego Bart bo :
    inwestor będzie współfinansował produkcje gier ... INWESTOR ??? na pewno .. ??
    inwestor wkłada kase i otrzymuje za te kasę akcje po 19 zł za sztukę wiec kto ma finansować te gry ?? ano my ..
    kupując te akcje od inwestora .. jakże proste i piękne w swoim zamyśle .. :) :)
    no ale info jest super ... !!! :) :) bardzo super poczekamy na kolejne takie super o kolejnej emisji może juz za 14 - 15 zł .. aby INWESTOR zainwestował więcej kasy .. :) :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [85.221.147.*]
  • Re: Emisja po 19 zeta. Autor: ~tłumik [188.146.40.*]
    ? - może kolejnym komunikatem będzie roczna prognoza zysku z symulatora
    => 20.000.000 PLN x 5 (!)
    ( mają w tym doświadczenie ;)
[x]
TBULL 0,00% 2,62 2026-03-25 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać