ICPD. Czy ktoś słyszał o takiej spółce notowanej na NC od wielu lat? Właśnie bije szczyty na macierzystej giełdzie w Sofii przy historycznym volumenie. Do niedawna wszystkich akcji było trochę powyżej 6 mln (w tym 1 mln notowany w ramach dual listingu na NC), Spółka z sukcesem przeprowadziła nową, sporą emisję akcji na giełdzie w Sofii przy cenie 1 lewa za akcję (2,3 pln) i kurs zaczyna piąć się w górę. U nas dziś 60 groszy i notowania nie nadążają za wyceną w Sofii choć to przecież takie same akcje co do prawa głosu i dywidendy. Coś czuję, że czekają nas pokaźne wzrosty choć 2 Fixingi i zawieszenie notowań podczas przeprowadzania oferty nie pozwalały zająć dużej pozycji.
Ja mam ale niewiele. Chciałem dokupić przy 0,6-0,7 ale się nie udało. Tak jak pisałem - poprzednio było 6 mln akcji (1 mln notowany na NC) a dziś już wiemy, że emisja prawie 22 mln akcji się powiodła. I co najważniejsze - cena emisyjna wynosiła 1 LEWA czyli 2,3 pln!!!!! Nie ma już chyba żadnych wątpliwości, że to jest minimalna cena docelowa.( 200% !!!)
Teraz będą regularne wzrosty, w skali dnia nie będą spektakularne ale ważne ze będą płynne wraz z drobnymi korektami. W perspektywie średnioterminowej faktycznie powinno osiągnąć kilkaset procent tym bardziej że spółka spłaca zadłużenie i zaczyna zarabiać dla siebie. Podwyższona rentowność z pewnoscią wpłynie na wiarygodność co oczywiście przełoży się na wycenę. W połączeniu z informacjami jakie regularnie dostarcza firma można stwierdzić że spółka w przyszłosci znaczą o się rozwinie. Myślę że ta pozycja zasili kilka portfeli w sporą gotówkę
Niesprzedawalne Mam 100k, z tego 60k po 18 gr bodajże. Sprawdzę za kilka lat bo kiedyś nimi grałem za czasów investorsów jak wywalali i w sumie można rzecz, że mam te akcje za free.
Z grubszych akcji pamiętam Drągowskiego też po 1 zł zbierali bodajże potem poleciało dużo wyżej i była zadyma haha ale to dawno temu było i w innych czasach !