dokładnie, nie kupować poczekać aż papier zjedzie na 1.1 i tam spokojnie można do worka wrzucić. co z tego, że spółka tania, zawsze może być jeszcze tańsza. Oni tutaj za chwilę uchwalą skup akcji przez samą spółkę. Zerknijcie co zrobili na procadzie, leżał nisko aż zrobili podbitkę na wezwaniu i skupili 20% akcji! tutaj będzie to samo.
Dnia 2020-10-07 o godz. 15:54 ~maarc napisał(a): > Spoko, ja czekam na 50 groni. Przekraczam wtedy 5% i zwołuje Walne.
ale szatanki mają prawo głosu nawet z zastawionych a poniżej 1 zł wchodzi do akcji PKOBP i wzywa towarzystwo do uzupełnienia zastawu więc spadek poniżej 1 zł mało prawdopodobny
Jakbyście chcieli w miarę ciekawą opcję na zarobek zobaczcie sobie mennice skarbową, już raz 50% zyskałem a teraz sytuacja może sie powtórzyć Pamapol da jeszcze zarobić ale trzeba do kolejnych wyników czekać.
Wy sobie gadajcie, a ja kupuję. Jestem pewien, że fundusze zobaczyły zmiany w spółce i wczesniej czy później będą kupowały Pamapol. Zresztą niedługo cała Polska będzie robiła zapasy jedzenia, a sieci handlowe już robią zaopatrzenbie. W takiej sytuacji nie jest trudno podnieśc cenę o kilka % co przy sprzedazy na poziomie 500-600 mlkn rocznie daje ładnych kilkanaście mln zysku.. Dawno nie było takich dobrych czasów dla tej spółki. Szataniaki też poczuły,m że na GPW mozna zarabiać bo jak cena skoczyła z 1,2 na 1,8 to w mniesiąc zarobili 13 mln ( choc teoretycznie ale zawsze to miło przeliczyć i nalać sobie wieczorem dobrego drinka). Pozdrowienia dla akcjonariuszy. JS
Dnia 2020-10-07 o godz. 21:44 ~JS napisał(a): > Wy sobie gadajcie, a ja kupuję. > Jestem pewien, że fundusze zobaczyły zmiany w spółce i wczesniej czy później będą kupowały Pamapol. > Zresztą niedługo cała Polska będzie robiła zapasy jedzenia, a sieci handlowe już robią zaopatrzenbie. W takiej sytuacji nie jest trudno podnieśc cenę o kilka % co przy sprzedazy na poziomie 500-600 mlkn rocznie daje ładnych kilkanaście mln zysku.. > Dawno nie było takich dobrych czasów dla tej spółki. > Szataniaki też poczuły,m że na GPW mozna zarabiać bo jak cena skoczyła z 1,2 na 1,8 to w mniesiąc zarobili 13 mln ( choc teoretycznie ale zawsze to miło przeliczyć i nalać sobie wieczorem dobrego drinka). > Pozdrowienia dla akcjonariuszy. > JS
cena mięsa wzrośnie , pszenica bardzo droga więc to co PMP sprzedał sprzedał tanio to z surowca co kupił też kupił tanio i już znów sprzeda drożej ---- prowadzę skup , wiecie gdzie
w sklepach wszystko w górę tylko ile na tym zarabia sieć a ile producent, producent powinien mieć co najmniej 10% marży bo obecnie to da się tyle wyciągnąć chyba
Ceny tuczników są stabilne. Mięsko do przerobu nie drożeje., https://www.agropolska.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/ceny-tucznikow-sa-stabilne-ale-covid-19-moze-to-zmienic,2633.html Myślę, że łańcuchy dostaw w Pamapolu maja opanowane. Sprzedaż się rozkręca bo ludzie czują, że będę mniej chodzić po sklepach i do restauracji, a jeść trzeba. producencji art. spozywczych zaraz będa mieli wystrzał notować. Makarony , Pamapol i inni tez się załapią na wzrosty. Dziś rosnie mydło i płyny do dezynfekcji ale jedzonko też jest towarem pierwszej potrzeby w kryzysie. JS
Najlepsza golonka i smalec.Większość produktów próbowałem i śledzę daty na puszkach .Gdybym tego nie jadł nie kupił bym akcji.Czekam na zupę ogórkową w słoiku.
Dnia 2020-10-08 o godz. 14:51 ~Mniam napisał(a): > Najlepsza golonka i smalec.Większość produktów próbowałem i śledzę daty na puszkach .Gdybym tego nie jadł nie kupił bym akcji.Czekam na zupę ogórkową w słoiku.
po tym co przeczytałem zrobiło mi się nie dobrze , autolockdown społeczeństwa może wspomóc popyt na ten w większości syf w słoikach , ale i na wieltonie spory dziś obrót i coś mi mówi , że tymi pieniędzmi uderzą w PMP