A jest gdzieś do oglądnięcia zapis konferencji? Nie mogłem być i nie bardzo mogę znaleźć. A może ktoś wysłuchał i może podpowiedzieć czy: (i) podawali o ile wzrosła liczba klientów w Q3; (ii) wspominali cokolwiek o planach (zarzuconych kiedyś w zw. z blokadą FB) przejścia na główny parkiet?
To może szaleństwo to nie jest, ale zupełnie przyzwoity wynik i co najważniejsze wydaje się potwierdzać powrót na ścieżkę wzrostu po kryzysie z FB i covidem. Trzymam :)
Odwagi? w czym? 119 klientów na kwartał cudownie - czyli 35 000 zł na kwartał więcej? czyli 10 000 zł miesięcznie więcej? wiecie ile takich biznesów na moim osiedlu jest? mechanik, stolarz, żabka osiedlowa... jakie to jest tempo wzrostów???
dokładnie o tym pisałem już kiedys! Ten biznes nawet jakby wzrastał 5 razy szybciej niż teraz nie będzie żadną petardą! Oni muszą zebrać dużą emisję na marketing i reklame i skalować biznes x10-20 a w tym tempie to jest bez sensu zupełnie! Spółka w obecnej formie bez żadnej perspektywy! Co z tego, że urośli... wreszcie po kilku kwartałach są na plusie pod kątem ilości klientów. zeby to zarabiało i rzeczywiście rosło to trzeba tam przyłożyć dużo pieniędzy których nie ma i bez duzej emisji akcji nie będzie. Ja już dawno wyszedłem z tego papieru i uważam spółeczkę za niewypał - wycena zupełnie nieuzasadniona. Jakby zebrali duzą runde finansowania to wtedy chętnie nawet drożej odkupię bo będzie jakikolwiek potencjal na wzrosty skokowe
Ja zupełnie przypadkiem wpadłem na tę spółkę, może jestem w błędzie, ale widzę, że akcjonariusze delikatnie skracali pozycje na fali tych wzrostów. Co jeszcze rzuca mi się w oczy to niski poziom Ebitda, kapitalizacja spółki jest zupełnie nieskorelowana z nią. Firma jest wyceniana dosyć wysoko jak na możliwości generowania dodatnich przepływów finansowych. Co mogłoby potwierdzać słowa przedmówców.
Dodatkowo technicznie spółka w trendzie spadkowym, wygląda na to, że wsparć będzie szukała nieco niżej.
Będę obserwował, bo wszystko co związane z analityką wydaje się biznesem wartym zainteresowania. Aktualne pewnie pozostaje pytanie o same narzędzia i możliwości zwiększenia skali.
Przeciez to jest bańka żałosnego Sadowskiego, od wejścia na giełde mają już zaraz zarabiać, już zaraz się powiększać. Ich produkt niestety nie ma przyszłości. Jedyne co mu wychodzi to pajacowanie w social mediach.
Zdaje się ze ARPU (miesiąc) jest >300 pln. Wiec te 119 nowych użytkowników to jednak bardziej 35 tys niż 10. Oczywiście dynamika musi być większa, ale pokazali już ze maja na to potencjał. Jak dla mnie jakby dali radę dodawać klientów na poziomie 1000/rok (byli już tak) to będzie bardzo dobrze.
Still - nawet niech będzie 35 000 - pamiętaj jeszcze o jednym - pomiędzy firmą b24 a klientem nie ma umowy na 6/12 lub ileś tam miesięcy - jest podpięcie karty kredytowej, tym samym zaraz po zakończeniu miesiąca czy kwartału te 119 może stopnieć do 20
wystarczy odpiąć kartę - więc lekko wirtualne naliczanie klientów - a cały czas są to wartości które KOMPLETNIE NIE uzasadniają wycen jakie ta spółka ma to jest moim zdaniem nadmuchane
Hehe, a klientów którzy już płacą za subskrypcję nie dostrzegasz? Mechanik nie dostanie mamony za klienta, któremu naprawił auto w zeszłym miesiącu. Pojęcie o biznesie widzę nikłe. Brand24 na tyle jest stabilny, że teraz każda zwyżka klientów daje możliwość kolejnych inwestycji. Powiedz takiemu "mechanikowi" aby tak wyskalował swój biznes, aby właściciel auta i jego klient płacił mu za darmo miesiąc w miesiąc. Straszne brednie z tym porównaniem