Jestem cały czas. Nie udzielam się ponieważ nie ma za bardzo o czym pisać . Każdy widzi jak jest, małe obory ale stabilny wzrost , ja już się określiłem jaką cenę widzę na koniec roku . Ciekawi mnie tylko kiedy jacyś więksi gracze zobaczą tu potencjał wzrostu .Mimo dywidendy jest bardzo małe zainteresowanie
Piszę to co czuje i widzę . Widzę w tej chwili potencjał i spore wzrosty. Wydaje mi się że jak pojawi się tutaj 6-8 zł to dopiero zaczną wchodzić więksi gracze. Na jakich poziomach chcesz oddac ?
Ja wyszedłem przy ok. 4,8 i wracałem w okolicach 5-5,4. Też wierzę w tą spółkę. Ja wyjdę jak będzie około 8-10zł co może być za 2-3 lata. Nie śpieszy się, a zarobek na jednej spółce po 40k rocznie przy rozłożeniu na 3 lata to w obecnych czasach patrząc na straty w lokatach związanych z inflacją to nie jest zły wynik.
To samo liczę na Eurotelu, który spadł od początku roku z 30zł do 23(tj. na obecną chwilę - po wzroście o 20% po wynikach za II kw.) w obawie o koronawirusa i braku wypłaty dywidendy za 2019. Okazało się, że wyniki w 2020 są lepsze niż 2019(biorąc pod uwagę zamknięcie galerii handlowych przez koronę, a ma to b. duży wpływ na wyniki Eurotelu to wyniki w tym roku są rewelacyjne!)
I teraz jest sytuacja, że mamy niewypłaconą dywidendę za 2019 + wyniki w 2020 po I połroczu wyższe niż w 2019. Do tej pory Eurotel płacił dywidendę przez ostatnie lata w okolicach 10% za akcję(tj. 2,2zł na akcje w ostatnich 2 latach)
Jeżeli ogłoszą, że wypłacą część dywidendy zaległej za 2019 rok + dywidendę za 2020(do tej pory po I półroczu 2020 zysk na akcję wyniósł 2,56zł) to przy braku zawirowań na rynku związanych z koronawirusem kurs powinien wrócić do 30zł, a może go nawet przebić(3 zł dywidendy to będzie tylko 50% zaległej + standardowa wypłata za 2020)
A wtedy ja będę bogatszy o 60k zł przy inwestycji 182k zł.
Pozdrawiam i życzę sukcesów na Marvipolu i Eurotelu
Za dychę to wyjdziesz w II kwartale 2021 lub wcześniej, ale radzę się zastanowić. Zgadzam się co do jednego: Eurotel jest bardzo ciekawy, tak jak MVP a jedno i drugie jest równie ciekawe jak np. Agroliga, Selena, Instal Kraków, Bioplanet, Kernel. Wszystkie te firmy definiuje umiarkowany sentyment rynku, niskie obroty i fenomenalne fundamenty. Negatywny sentyment i niskie obroty, a nawet mały FF zostaną wreszcie przełamane, to po prostu oczywisty naturalny proces i dziejowa konieczność... Musi się tyko skończyć szał na Biomedy, Aquatechy (przekręt), Mercatory - i ogólnie musi się skończyć kultura spekulacji. Obstawiam, że skończy się szybko - już w tym kwartale - razem z bolesnymi stratami (może nie dotyczyć: Mercator - tutaj kultura spekulacji może skończyć się dopiero wiosną).