Doszły mnie słuchy ale może być to tylko plotka że LTX opracowuje projekt kolejnych lini produkcyjnych na który chce dostać wsparcie w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, organizowanego przez Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej ( priorytet 2:Wsparcie otoczenia i potencjału przedsiębiorstw do prowadzenia działalności
Na spokojnie z linia, narazie walczą o dofinansowanie ze srodkow UE. Z czasem napewno pondzie info do Espi. Dobrze, ze inwestują. LTX to spolka na długoterminowa inwestycje,.
Dlatego zwlekają ze skupem, to by potwierdzało nową linię włoknin medycznych. Poprzednia ok 50 mln zł kosztowała razem z halą i oczyszczalnią. Teraz mają 60 mln plus dofinansowanie z funduszu rozwoju
Kurcze, ludzie nie wiem skad macie informacje ze to do wloknin?? Bo z tego co doczytalem to faktycznie ma byc ale do nowej wykladziny pcv. Wiec raczej z covidem to moze miec tyle wspolnego ze co najwyzej w szpitalach to polozą, a pewnie i to nie to bo za droga. Ale.fakt jest info na ich stronie i juz wykonawca wybrany , 10 baniek dotacji. No ale to nie wloknina, chyba ze cos mi umknelo. Jesli tak to prosze mnie poprawic
jest zbyt więc kombinują postawić 4 linie . jest to linia numer jeden na świecie . lepszej maszyny niema do produkcji włókniny !!! teraz produkują na 3 zmiany ,oporowo i jest dużo zamówień !!!
Tytuł projektu: „ Opracowanie technologii wytwarzania lakierowanej wykładziny PVC głęboko moletowanej celem zaoferowania znacząco ulepszonych produktów”
Umowa o dofinansowanie nr POIR. 01.01.01-00-0469/18-00
Wartość projektu: 25 930 098,49 zł
Kwota dofinansowania: 10 703 511,14 zł
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
Cel projektu: Przedmiotem projektu jest realizacja prac rozwojowych mających na celu zbudowanie, optymalizację i zwalidowanie prototypu pilotażowej linii technologicznej odzwierciedlającej innowacyjną technologię lakierowania I głębokiego moletowania wykładziny elastycznej z polichlorku winylu (PVC) o znacząco wyróżniających się na rynku parametrach.
Planowanymi efektami projektu są:
Wdrożenie wyników prac B+R do działalności gospodarczej przedsiębiorstwa
Rozszerzenie oferty produktowej o wyroby znacząco ulepszone
Wzrost zatrudnienia w przedsiębiorstwie
Drodzy panstwo.to jest najswiezszy prpjekt opisywany na ich stronie. Wiec jesli macie imfo.o wlokni ie.medycznej to poproszę o wklejenie.
Lentex.pl/projekty-ue
Dokładnie zapomniał wkleić Informujemy, że firma LENTEX S.A. realizuje projekt w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, :)
Jesli faktycznie by otworzyli nową linię włókniny i podadzą takie info to wzrosty mogą być duże. Tylko cały czas nie wiem skad takie info , ale nie znam się.
Już pisałem, że trzeba poczekać na 7,5 i wtedy zastanowić się nad kupnem. 7,5 powinno być w listopadzie, więc październik na spokojnie przeczekać z ruchami.