• Do Boss-a Autor: ~BROK [193.106.102.*]
    Doszły mnie słuchy ale może być to tylko plotka że LTX opracowuje projekt kolejnych lini produkcyjnych na który chce dostać wsparcie w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, organizowanego przez Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej ( priorytet 2:Wsparcie otoczenia i potencjału przedsiębiorstw do prowadzenia działalności

Jeżeli możesz to sprawdź
  • Re: Do Boss-a Autor: _boss_ [185.93.242.*]
    Zgadza się, o tym pisałem już 2 tygodnie temu. Nowa linia. Nie wiadomo czy będzie skup.
  • Re: Do Boss-a Autor: slawku [5.173.160.*]
    No dobrze , ale.kiedy ta linia?
  • Re: Do Boss-a Autor: ~Hans [91.214.2.*]
    Na spokojnie z linia, narazie walczą o dofinansowanie ze srodkow UE. Z czasem napewno pondzie info do Espi. Dobrze, ze inwestują. LTX to spolka na długoterminowa inwestycje,.
  • Re: Do Boss-a Autor: ~Adam [94.254.180.*]
    Dlatego zwlekają ze skupem, to by potwierdzało nową linię włoknin medycznych. Poprzednia ok 50 mln zł kosztowała razem z halą i oczyszczalnią. Teraz mają 60 mln plus dofinansowanie z funduszu rozwoju
  • Re: Do Boss-a Autor: slawku [94.254.197.*]
    Kurcze, ludzie nie wiem skad macie informacje ze to do wloknin?? Bo z tego co doczytalem to faktycznie ma byc ale do nowej wykladziny pcv. Wiec raczej z covidem to moze miec tyle wspolnego ze co najwyzej w szpitalach to polozą, a pewnie i to nie to bo za droga. Ale.fakt jest info na ich stronie i juz wykonawca wybrany , 10 baniek dotacji. No ale to nie wloknina, chyba ze cos mi umknelo. Jesli tak to prosze mnie poprawic
  • Re: Do Boss-a Autor: ~bogdan [5.57.131.*]
    Do wykładzin PCV to była ta linia o której pisze Adam za 50 mln, zbudowana jakieś 2 lata temu więc po co robili następną.
  • Re: Do Boss-a Autor: ~kolo [176.109.53.*]
    ta 2 lata temu to była do włóknin , zobacz datę kiedy ten filmik został przesłany https://www.youtube.com/watch?v=lvqAjPa3kCY
  • Re: Do Boss-a Autor: ~kolo [176.109.53.*]
    jest zbyt więc kombinują postawić 4 linie . jest to linia numer jeden na świecie . lepszej maszyny niema do produkcji włókniny !!! teraz produkują na 3 zmiany ,oporowo i jest dużo zamówień !!!
  • Re: Do Boss-a Autor: slawku [94.254.197.*]
    Tytuł projektu: „ Opracowanie technologii wytwarzania lakierowanej wykładziny PVC głęboko moletowanej celem zaoferowania znacząco ulepszonych produktów”

Umowa o dofinansowanie nr POIR. 01.01.01-00-0469/18-00
    Wartość projektu: 25 930 098,49 zł
    Kwota dofinansowania: 10 703 511,14 zł

Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego

Cel projektu: Przedmiotem projektu jest realizacja prac rozwojowych mających na celu zbudowanie, optymalizację i zwalidowanie prototypu pilotażowej linii technologicznej odzwierciedlającej innowacyjną technologię lakierowania I głębokiego moletowania wykładziny elastycznej z polichlorku winylu (PVC) o znacząco wyróżniających się na rynku parametrach.

Planowanymi efektami projektu są:

Wdrożenie wyników prac B+R do działalności gospodarczej przedsiębiorstwa
    Rozszerzenie oferty produktowej o wyroby znacząco ulepszone
    Wzrost zatrudnienia w przedsiębiorstwie
    Drodzy panstwo.to jest najswiezszy prpjekt opisywany na ich stronie. Wiec jesli macie imfo.o wlokni ie.medycznej to poproszę o wklejenie.
    Lentex.pl/projekty-ue
  • Re: Do Boss-a Autor: ~Adam [94.254.180.*]
    To już mają, teraz jest nowy projekt, linia do włókniny medyczej
  • Re: Do Boss-a Autor: ~marek [176.109.53.*]
    Dokładnie zapomniał wkleić Informujemy, że firma LENTEX S.A. realizuje projekt w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, :)
  • Re: Do Boss-a Autor: ~Sipowiec [94.254.180.*]
    Po co ta gorączka ?
    Wszystko od dawna już jest w cenie, wyniki, zyski itp !
    Wzrostów nie będzie do 2023 e.
  • Re: Do Boss-a Autor: ~Sipowiec [5.173.123.*]
    Albo będą
  • Re: Do Boss-a Autor: ~slawku [5.173.176.*]
    Jesli faktycznie by otworzyli nową linię włókniny i podadzą takie info to wzrosty mogą być duże. Tylko cały czas nie wiem skad takie info , ale nie znam się.
  • Re: Do Boss-a Autor: ~kossa [37.190.129.*]
    jak nie bedzie skupu jutro albo w niedziele po sumie to sie znowu odwlecze może listopad? ma ktoś pomysł na cene czy po staremu 8,88 ?
  • Re: Do Boss-a Autor: ~abbba [37.128.90.*]
    będzie wyjątkowo 7,5 :-D
  • Re: Do Boss-a Autor: ~Jake [194.181.157.*]
    Już pisałem, że trzeba poczekać na 7,5 i wtedy zastanowić się nad kupnem. 7,5 powinno być w listopadzie, więc październik na spokojnie przeczekać z ruchami.
[x]
LENTEX -2,60% 7,50 2025-10-13 15:24:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.