• sprzedałem po 3 latach Autor: ~DaleCooper [194.92.0.*]
    Miałem akcje Delko od 3 lat, więc swoje zarobiłem (ponad 100%), ale przyznam, że po świetnych wynikach za 1 kwartał liczyłem na więcej. 3,5 mln zysku netto za 2 kwartał jest mocno rozczarowujące - okazało się, że spółka nie zarabia nic ekstra na Covidzie po prostu.
    Ogólnie dobra spółka na longa, ale na niedawne szczyty kurs szybko nie wroci niestety, więc postanowiłem zamknąc pozycje PKC po 22 zł za akcję. Mój sentyment do Delko pozostaje, ale na giełdzie liczą się zyski , a nie sentymenty.
    Pozdrowienia dla tych, którzy pozostali na pokładzie.

• Re: sprzedałem po 3 latach Autor: ~Lpp [89.64.61.*]
    Wczoraj sprzedałem połowę, też mam ja od 300 dni ponad i postaram się dobrać w okolicach 15zl. Spółka bardzo dobra i zdrowa
    Pozdro
  • Re: sprzedałem po 3 latach Autor: ~DaleCooper [194.92.0.*]
    Jak zejdzie do 15 zł, to też pewnie tu wrócę;)
  • Re: sprzedałem po 3 latach Autor: ~Mm [88.156.136.*]
    Dalecooper - dzięki mieliśmy przyjemność podyskutować kilka razy merytorycznie :)
    Ja również puściłem po 22 resztę pakietu - a wczoraj sprzedałem większość akcji bo oczekiwania co do zysku były ogromne.
    Delko bardzo mnie rozczarowało, zarząd pokazał, ze kompletnie nie potrafi wykorzystywać okazji jakie daje mu rynek.
    Ze spółka byłem związany trochę krócej bo od marca, i dała mi sporo zarobić.
    Sentyment pozostał ale liczą się zyski wiec żegnam się ze spółka.
    Powodzenia wszystkim! :)
  • Re: sprzedałem po 3 latach Autor: ~valdi5 [37.30.19.*]
    Też sprzedalem. Niestety. Jeszcze po 22 zł ale niestety powrót na 15
[x]
DELKO -0,32% 6,20 2026-03-25 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.