Akcjonariusze mają prawo wystąpić do zarządu o odszkodowanie za zyski utracone wskutek dopuszczenia niechlujności w postępowaniu o zamówienie publiczne.
Wyciąg z ogłoszenia: Sekcja IV: Procedura IV.1) Opis IV.1.1) Rodzaj procedury Procedura otwarta Procedura przyspieszona Uzasadnienie: Przetarg nieograniczony. W związku z art. 43 ust. 2b pkt 1 Ustawy Pzp.
Dnia 2020-09-29 o godz. 21:01 ~Romek napisał(a): > Re odszkodowanie- jak masz odpowiednia ilosc glosow, to mozesz zażądac zwolania wza i postawic wniosek o niezalezny audyt
Dnia 2020-09-29 o godz. 22:00 ~Romek napisał(a): > Nie musisz sam- mozna przez SII
Pewnie tak Ale widzisz, to nie ma sensu dla mnie bo jestem racjonalistą, nie pieniaczem. A sprawny prawnik drugiej strony udowodniłby łatwo, że nie wiążąc swojego kapitału z ITL dużo większe pieniądze zarobiłem na INC, BEP lub PCX. I może musiałbym się podzielić zyskiem?
Sorry, ale tego zupelnie nie rozumiem- zadnego prawnika nie beda interesowaly Twoje inne inwestycje tylko ochrona akcjonariuszy mniejszosciowych przed zaniedbanniami zarzadu
Dnia 2020-09-29 o godz. 22:47 ~Romek napisał(a): > Sorry, ale tego zupelnie nie rozumiem- zadnego prawnika nie beda interesowaly Twoje inne inwestycje tylko ochrona akcjonariuszy mniejszosciowych przed zaniedbanniami zarzadu