Urw to sprzedaj i spyerdalaj, już rzygać mi się chce od twojego marudzenia. Pyzda straszna, ma papier jeczy że emisja że nie rośnie. Sprzedaj i ich w uj bolcu.
Emocje sięgają zenitu. Będzie 12? A może 10 albo niżej ??? Ja tam spokojnie czekam na dywidendę. Może być płatna 13 grudnia, nie obrażam się. Pozdr all
A ja uważam że skoro kupują akcje to dadzą sobie piękną dywidende.
Tym bardziej że chcą być spółką typowo dywidendową. Dlatego dokupują teraz akcje na maxa.
kto kupuje akcje na maksa? Po kursie jakos tego nie widac, a wieksza ilosc to ostatnio fundusz sprzedal robiac wczesniej podbitke zeby wyjsc jakos z Tima... zakladam ze maja jeszcze z 5 % bo nie bylo komunikatu. Tak samo nie widac zeby inne fundy dokupywaly, jesli maja to ponizej 5% zeby w racie czego moc sie szybko ewakuowac. tutaj jest ff pond 50% a kolejne 7% bedzie zaraz dodrukowane i dalej rozwodni akcje. Dywidenda jak widac nie bardzo przekonuje inwestorow. Taki np. Amazon do ktorego TiM jest porownywany jakos nie wyplaca dywidendy i cala kase inwestuje w rozwoj firmy i zwikszanie wartosci. Wg. fachowcow tutaj, i zdaje sie prezesa tez, lepiej jest wyplacac dywidende a na rozow brac kredyty i dodrukowywac akcje w miare potrzeb. No coz.... a kurs gdzie jest to widac...
toz nakupowalem jak glupi Tima bo co innego prezes w marcu gadal a co innego teraz i wyjsc nie moge przy tej cenie i obrotach.. a amazona tez mam kilka szt i nie zaluje...