Uzasadnienie prawne: Art. 89 ust. 1 pkt 2) ustawy Prawo zamówień publicznych
Uzasadnienie faktyczne: Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu zgodnie z zapisami Rozdziału 7 SIWZ pkt 7.11.1 wymagał złożenia Formularza Ofertowego wraz z wymaganymi załącznikami sporządzonego i wypełnionego według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SIWZ (SEKCJA A i B). W pkt. 7.14 wskazano, iż Wykonawca zobowiązany jest złożyć za pośrednictwem Platformy podpisane przez osoby umocowane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, dokumenty, o których mowa w pkt 7.11.1 - 7.11.6, z zastrzeżeniem, że Formularz oferty Wykonawca wypełnia TYLKO w zakresie SEKCJI B. Informacje zawarte w SEKCJI A Wykonawca wypełnia tylko na Platformie. Ministerstwo Rozwoju, Plac Trzech Krzyży 3/5, 00-507 Warszawa e-mail: kancelaria@mr.gov.pl, www.gov.pl/rozwoj Złożenie oferty wymagane było pod rygorem nieważności w postaci elektronicznej za pośrednictwem Platformy dostępnej pod adresem https://mpit.ezamawiajacy.pl podpisanej kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Wykonawca w dniu 15.09.2020 r. złożył na Platformie ofertę. Jednocześnie wykonawca dołączył do oferty załączniki i oświadczenia wymagane przez zamawiającego wskazane w pkt. 7.11 SIWZ wśród których brakowało jednak Formularza Ofertowego. W związku z powyższym Zamawiający stwierdził, że Oferta jest niekompletna. Zgodnie z pkt 7.11.1 SIWZ Załącznik nr 4 do SIWZ – Formularz oferty nie podlega uzupełnieniu na zasadach regulowanych przepisami art. 26 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych.
Dnia 2020-09-29 o godz. 16:17 ~Romek napisał(a): > Twoerdze, ze w kontrakcie rządowym mogą jej wcale nie zobaczyc
Prawnicy administracji rządowej dopiero uczą się jak wygrywać przed sądem spory o jakość asfaltu na drogach czy podsypki pod nie. Wygrywanie podobnych sporów w przetargach jak ten jest poza intelektualnym zasięgiem autorów SIWZ przez najbliższych 10 lat.
Oj tam. Nie kłóć się będzie szybko drugi przetarg. Może wybór w takuej sytuacji bez przetargu mozliwy. Podpis tylko potrzebny bo czas nagli .W budzecie kasę trzeba wydać.
Dnia 2020-09-29 o godz. 16:35 ~Sheep napisał(a): > Oj tam. Nie kłóć się będzie szybko drugi przetarg. Może wybór w takuej sytuacji bez przetargu mozliwy. Podpis tylko potrzebny bo czas nagli .W budzecie kasę trzeba wydać.
No takie właśnie wrzosowiska widzę. Jest strategia, życie właśnie pokazuje czy ujawni się taktyka. Jeśli tak, to zdolności operacyjne są do kupienia.
Dnia 2020-09-29 o godz. 16:51 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2020-09-29 o godz. 16:47 ~Sheep napisał(a): > > Mroczny a dlaczego ty masz taką ksywkę? > > Myślisz, że będziemy kwita gdy o to samo zapytam Ciebie? >
Ale dobrze - ja pierwszy!
Otóż dlatego mam taką ksywkę, że doskonale odnajduję drogę w mroku.
A ja myślę że nie dla tego. Mrocznesredniowiecze :)
Moja ksywka: bo jestem jedną z tych baranów które Wilki z NC pędzą na rzeź.
Uciekam, ale wszędzie mnie znajdują a instynkt każe mi wciąż do stada. :(
Dnia 2020-09-29 o godz. 19:34 ~Sheep napisał(a): > A ja myślę że nie dla tego. Mrocznesredniowiecze :) > > Moja ksywka: bo jestem jedną z tych baranów które Wilki z NC pędzą na rzeź. > > Uciekam, ale wszędzie mnie znajdują a instynkt każe mi wciąż do stada. :(
Był taki czas - czas narodzin zegarów, które niezależnie od woli kleru biły godzinę co każdą godzinę. Było to w jaskrawej sprzeczności z doktryną Kościoła, która twierdziła, że Pan podzielił dobę na 12 równych odcinków dnia i 12 nocy. Ludzie z mrocznego średniowiecza zastawiali swoje dobra aby pojechać na wycieczkę do miasta i zobaczyć zegar, który zadawał kłam powszechnemu wierzeniu. Stali i patrzyli na niego cała dobę.
Zazdroszczę Ci że masz możliwość spędzania czasu na swoich ulubionych zajęciach.Ale smutno mi gdy pomyślę, że przez to, czasem jesteś tak daleko od innych.