Ja mam 38461szt. z przyjemnością dolaczę się do pozostalych osób, ktore ta banda chce oszukać. Myślałem o KNF lub CBA, w najgorszym wypadku Prokuratura.
Ja mam małą flagę na na 400, ale mogę dokupić 35 728, co łącznie z już posiadanymi przez nas w tym wątku 164 272 da razem 200 000, czyli tyle ile ma wzywający nr 4.
Ale może warto po prostu kupić FASING? Skoro FASING kupuje MOJ. MOJ ma C/WK=0,3 a FASING ma C/WK=0,25 wiec wychodzi, że sam FASING ma jeszcze bardziej zaniżoną wartość. Oba wykazują bardzo korzystne C/Z. Poprawcie mnie, jeśli mi coś umknęło.
Po prostu wystawcie swoje akcje po 5 zł ja swoje wystawiam będziemy widzieć w arkuszu zleceń ile tych akcji mamy razem tak będzie łatwiej niż deklaracje tu na forum.
Więc wystawiacie swoje akcje po 5 zł zobaczymy co się uzbiera można odświeżać wątek albo założyć nowy. Zobaczymy ile tego będzie i czy coś można myśleć dalej.
> Ale może warto po prostu kupić FASING? Skoro FASING kupuje MOJ. MOJ ma C/WK=0,3 a FASING ma C/WK=0,25 wiec wychodzi, że sam FASING ma jeszcze bardziej zaniżoną wartość. Oba wykazują bardzo korzystne C/Z. Poprawcie mnie, jeśli mi coś umknęło.
Ja wlasnie tak zrobilem jeszcze przed wezwaniem uwazajac ze MOJ ma wieksze szanse spekulacyjne a FSG lepsze szanse fundamentalne i fundamentalnie lepsze obecne wyniki. Oczywiscie nie zmienia to faktu, ze MOJ jest bardzo niedowartosciowany. To z kolei oznacza, ze im wiecej FSGowi uda sie skupic (bo to FSG skupuje choc wzywa porozumienie: FSG, Karbon@ i Bikowie) tym wieksza korzysc dla FSG. Mimo wszystko nie spodziewam sie zeby udalo sie mu dostac wiecej niz powiedzmy polowe tych akcji, do ktorych sprzedazy wzywa (41,17%).
Jeszcze pytanie, jaka jest realna cena, za którą chcą kupić.
Teraz dokupienie 40 000 szt. to średnia cena zakupu 1,47. Przy 125 000 to już jest średnio 2,00. Wszystko, co jest wystawione to 151 200 przy średnim 2,94
Doprecyzowujac - FSG moze zbierze kilkanascie procent, ale nie w 1 ewzwaniu za 1.31 - albo bedzie kilka wezwan albo podniesienie ceny, albo odpusci po pierwszym. Z jednej strony moze byc cos zaparkowane na slupach, ale z 2giej sa tez posiadacze ktorzy dawno przestali sie interesowac posiadanymi akcjami.
Ja ci radzę pogodzić się z stratą i sprzedać, inaczej stracisz wszystko gdy wycofają spółkę z giełdy, to już było ćwiczone wiele razy na giełdzie, 1,31 to nie jest zła cena skoro wcześniej chodziło po 60 gr
No akurat tu się mylisz kolego. Akurat mogą to zrobić. Można wycofać spółkę z giełdy do tego trzeba zwołać walne i na tym walnym przegłosować wyjście z GPW akcje zostają w Twoich rękach ale nie możesz nimi handlować . Do tego trzeba 90 procent głosów na walnym. Więc jeśli nikt się nie zorganizuje to nawet jak nie kupią w wezwaniu nic to mogą to przeprowadzić bo drobni na walne nie chodzą. Warunkiem takiego wycofania jest przeprowadzenie wezwania i właśnie jest przeprowadzane oraz zgoda KNF która raczej jest formalnością . Można uchwałę zaskarżać ale to wiadomo nie takie proste i trzeba zaangażowania. Nie wiem jak zachowa się fundusz to jest tutaj ważne . Ale ostatnio coś wywalił więc nie wiem czy ma ochotę walczyć. Wystawiacie oferty sprzedaży po 5 zł zobaczymy czy można myśleć tutaj o jakimś oporze .
Nawet jakby się udało przybyć na walne dostatecznej liczby drobnych i zablokowanie uchwały to za pół roku zrobią nowe walne z tym samym punktem i tak wkoło Macieju aż na którymś im się uda bo zabraknie 1000 głosów
Mamy prawie 250 tys akcji po 5 zł. Najciekawsze jest to że po10 zł jest wystawione kolejne 350 tys akcji razem by było 600 tys akcji a to jest już prawie 7 procent głosów. Bardzo dobrze to wygląda tylko niech ktoś z tych akcji wystawionych po 10 zł się zadeklaruje.
No to chyba akcja została dostrzeżona, bo się przesunęło na 5zł i jest faktycznie już ponad 6%. Z tego pewnie te 350tys. w jednym kawałku chętnie pojedzie na walne. Czy można dać pełnomocnictwo jednej osobie, żeby reprezentowała wszystkich małych?
Witam, też jestem na pokładzie, ale nie napiszę ile mam akcji bo uważam że nie powinno się odsłaniać kart, jak ktoś się zaangażuje w jakieś konkrety typu porozumienie akcjonariuszy i na prawdę będzie miał serce żeby uzyskać jakąś siłę na walnym, to wtedy się ujawnię ze swoim skromnym pakietem.
W zasadzie, to już możemy przejść do etapu wyboru reprezentantów i skonkretyzowania oczekiwań.
Rozumiem, że jeżeli FASING zaproponuje faktycznie godziwą cenę, to sprzedajemy. Zgadza się? Jaka dla Was cena byłaby godziwa?
Art. 82. oferta. publ. spół.
Przymusowy wykup akcji 1. Akcjonariuszowi spółki publicznej, który samodzielnie lub wspólnie z podmiotami od niego zależnymi lub wobec niego dominującymi oraz podmiotami będącymi stronami porozumienia, o którym mowa w art. 87podmioty objęte obowiązkami określonymi w przepisach szczególnych ust. 1 pkt 5, osiągnął lub przekroczył 95% ogólnej liczby głosów w tej spółce, przysługuje, w terminie trzech miesięcy od osiągnięcia lub przekroczenia tego progu, prawo żądania od pozostałych akcjonariuszy sprzedaży wszystkich posiadanych przez nich akcji (przymusowy wykup).