• walka o 4 zł z przodu Autor: ~Ggolas [5.173.66.*]
    Oglądając dziś tabelki widzę że 4 górą.
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~Ja [31.0.121.*]
    Dnia 2020-09-28 o godz. 09:17 ~Ggolas napisał(a):
    > Oglądając dziś tabelki widzę że 4 górą.

w tej walce nie będę raczej uczestniczył ,szkoda na to kasy ,można na wielu ,
    innych spółkach trochę lepiej zarobić wszędzie gdzieś coś się dzieje ,tylko
    patrzeć trzeba przez podwójny okular ,tego nie zrobiłem kiedyś wchodząc tutaj .
    Wiem że nikogo to nie obchodzi ,ale?
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~paaulinka [87.206.114.*]
    Tutaj siedzi sporo masochistów, którzy wpadają w coraz to większy zachwyt nad spółką i jej fundamentami, nad kolejnymi kontraktami i wspaniałą przyszłością która ich czeka z racji bycia szczęśliwym akcjonariuszem. A ze kurs coraz niżej? To nieważne, To nawet lepiej bo można uśrednić. Niedawno pisałam o ubranych powyżej 5 zł, to nastało na forum wielkie oburzenie. ze kurs zszedł niżej tylko chwilowe, bo sytuacja na całej giełdzie nieciekawa, ale zaraz wystrzeli  w niebiosa, bo kontakty, fundamenty itd. A teraz pan Ggolas  wielki entuzjasta spółki i zarządu pisze o ....4 z. Że to sukces jak kurs go przejdzie. Nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać. Ale na pewno można z politowaniem pokiwać głową nad geniuszem analitycznym ubranej w tym roku rzeszy akcjonariuszy.
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~Tak [31.0.121.*]
    Dnia 2020-09-28 o godz. 15:30 ~paaulinka napisał(a):
    > Tutaj siedzi sporo masochistów, którzy wpadają w coraz to większy zachwyt nad spółką i jej fundamentami, nad kolejnymi kontraktami i wspaniałą przyszłością która ich czeka z racji bycia szczęśliwym akcjonariuszem. A ze kurs coraz niżej? To nieważne, To nawet lepiej bo można uśrednić. Niedawno pisałam o ubranych powyżej 5 zł, to nastało na forum wielkie oburzenie. ze kurs zszedł niżej tylko chwilowe, bo sytuacja na całej giełdzie nieciekawa, ale zaraz wystrzeli  w niebiosa, bo kontakty, fundamenty itd. A teraz pan Ggolas  wielki entuzjasta spółki i zarządu pisze o ....4 z. Że to sukces jak kurs go przejdzie. Nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać. Ale na pewno można z politowaniem pokiwać głową nad geniuszem analitycznym ubranej w tym roku rzeszy akcjonariuszy.

przyglądam się tym notowaniom parę chwil ,widać 3.98 S<>k 4.00 w większości ,
    takiego zawężenia mało gdzie widać ,można sądzić iż to jedna osoba ustawia S i K chce zmusić kogo i
    do czego , robiąc ten manewr .
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~Ggolas [80.49.32.*]
    Gdzie ty widzisz mój entuzjazm z powodu obrony 4 zł ? Opanuj się trochę bo ziejesz jadem.
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~poli [80.238.125.*]
    Juz powinieneś się przyzwyczaić do paulinki to stary właściciel akcji co kupil za pintset lub więcej i albo wisi albo sprzedal ze strata to zieje smrodem ... masochista nr . 1 ....sam ze sobą pisze juz.
    Próbuję sie przyzwyczaić , ale jest ciężko. To musi być jakaś stara zajadłość . Może za mało ma akcji np Rokity , a może to taki sport - sposób na życie.
    Zawsze jest jakieś "ale" :)
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~westerchold [78.88.222.*]
    niech to idzie sobie powoili na Pn jak za szybko skacze to zawala sie kurs wiec lepiej powoli. Niewielu dziś było chętnych na oddanie ponizej 4 . Wolumen mizerny.
    Czyli co podnosimy poprzeczkę i teraz kręcimy w przedziale 6,5-4 zeta ,potem 9-6 (ładniej wygląda 6/9) i tak do 50 zeta w 30 lat:)
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~aaabbbccc [195.182.34.*]
    Z jednej strony mają Państwo racje, ze nie ma co złowróżyć i wprowadzać elementu paniki z drugiej jednak Pani paulina też ma swoje racje. Kurs tej spółki, jego zmienność i reakcja na doniesienia fundamentalne daleki jest od zadowolenia. Jedni przyjmują to ze spokojem inni tracą powoli cierpliwość i nic w tym złego. Ostatecznym celem inwestycji jest zysk. Jeżli słyszy się 658 umowę podpisaną w przeciągu tygodnia 17 spólka publikuje dobry raport i od tego dnia kurs spada prawie 20% to nie dziwie sie że niektórym puszczają nerwy. Myślę że ogolnie i chyba większość się zgodzi że OZE t przyszłosc. Martwi jednak fakt że MDI była w trendzie bocznym przez prawie 6 lat(!) Jeżli obecny kurs ma sie kisic ponownie przez podobny okres czasu to jakakolwiek inwestycja w nią (patrząc przez pryzmat chociażby inflacji) jest stratą.
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~Spoko [5.173.66.*]
    Ja na podstawie zachowania kursu widzę typowe dzialanie spekulacyjne, żeby ci co kupili okolo 5 zl nie wytrzymali nerwowo przy stracie okolo 20 %. Zawsze kurs musi spaść poniżej 20 % , żeby psychologicznie ograć innych inwestorów. Na tej spólce fund sobie pogrywa . To może być Ipopema bo jej nikt nie podskoczy. Ja liczę się z tym że mimo dobrych wiadomosci mogą się pokusić odebrać jeszcze akcje tym co kupili po okolo 4 zl. Więc jestem dodatkowo przygotowany na zejście o kolejne 25%. Lecz nikt tego nie wie jak postapią . Jedno jest pewne, że wiekszość tych co sprzedali z myślą odkupienia taniej nie zdążą odkupić. Bo celowo zablokują kurs na PKC, żeby podbić od razu o 30 %. Pozostaje być wytrwalym bo tym razem max do 1 roku może być trend boczny, a zablokowania kursu na wybicie można spodziewać się w każdej chwili.
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~ewa_nie_z_raju [5.184.70.*]
    Ta firma nie ma właściciela. Tam gdzie fundy mają większość inwestorzy indywidualni omijają to szerokim łukiem. Historia tej spółki wiadomo jaka jest.
    No nic trzeba poczekać nawet exol odbil hihi dzis
  • Re: walka o 4 zł z przodu Autor: ~ewa_nie_z_raju [5.184.70.*]
    Litości , nie porównujcie ZENERIS do PCCEXOL , ma się to nijak. SKYSTONE jeszcze nigdy nie dało zarobić na akcjach drobnicy...
    Nie zesraj się... poczekamy zobaczymy pazdziernik przed nami jak i cały rok... znalazl się doradca to kupuj lub sprzedaj. Nara leszczu
    W twojej ocenie nie ma obiektywizmu. Jak dla mnie PCCEXOL jest tak samo spekalucyjnie prowadzony. Wystarczy spojrzeć na wykres.
    Ta sama szkoła. Po drugie MDI dało w tym roku drobnicy zarobić i calkiem prawdopodobnie że jeszcze w tym roku wszyscy będą na plusie
    Pcc exol nie daje informacji zero rośnie przed i po raporcie lub spada.... tu masz informacje na bieżąco a każdy przyszły raport na plus wiec ... paulinka ewa czy jak tam wolisz plujesz jadem nie obiektywizmem. Nikt nie lubi kiszenia.
    Informacje są pozytywne, lecz mamy teraz czas wykupu obligacji 3 letnich z możliwoscią zamiany na akcje - 5 zl za sztukę. Kurs jest zaniżony i trzymany w tym celu ,aby jak najmniej osób zdecydowało się na zamianę obligacji na akcje. Po drugie MDI sprzedaje w tym czasie część swoich akcji bo musi mieć gotówke na wykup obligacji. Więc obligatoriusze będący w temacie nie zamienią na akcje lecz kupią sobie na GPW za około 4 zl .
    Spoko wiec do kiedy sadzisz to będzie trwać? Kiedy kończy się ten termin wykupu obligacji?
    Nie wiem do kiedy muszą zadecydować o zamianie a to jest istotniejsze ,lecz termin 3 letni mija z końcem roku lub na początku przyszlego. Przy emisji obligacji kurs był rownież po okolo 4 zl. W tym czasie spadający kurs ma zniechęcić zwyklych obligatariuszy do podjęcia decycji o zamianie , tym badziej że 1 zl tracą na akcji na ten czas. Lecz ci co sterują kursem również mają obligacje i oni zdecydują się na zamianę
    Dojaśnię jeszcze że pisałem o dwóch grupach posiadaczy obligacji. Ci w temacie kupują teraz akcje na giełdzie bo to lepsza cena niż zamiany za 5 zl . Do czasu wykupu obligacji cena będzie conajmniej po 5 zl więc dodatkowo zarobią na akcjach. Druga grupa to prowadząca kurs . Oni chcą mieć jak najwięcej akcji. Zdecydują się na zamianę i chcą kupić na GPW również jak najwięcej akcji bo swobodnie mogą w dluzszym czasie wywindować kurs bardzo wysoko przy dobrych perspektywach spólki
[x]
MDIENERGIA 2,79% 0,96 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.