• Czego jeszcze trzeba do wzrostow INK??? Autor: ~Korben [95.40.149.*]
    Spolka przeszla przemiane na plus, daje duza dywi, bedzie sie promowac dla rynku kapitalowego, wyniki bardzo dobre, wskazniki za wyjatkiem spolek z dodatkowymi ryzykami najlepsze w sektorze, stabilna, bezpieczna, do tego po niedawnej decyzji moga budowac na wlasnym gruncie 35-hektarowym w Krakowie (przeciez to jedno z najdrozszych mieszkaniowo miast w kraju), wiec o wzrost zyskow w przyszlosci mozna byc spokojnym, a kurs stoi lub nawet spada.

Wiem ze sytuacja na szerokim rynku niepewna, ale gdybym nie mial juz pod korek to bym dobieral na sredni termin lub pod przyszle dywi. Ktos w koncu zauwazy i sprobuje przejac (na MOJ tez obroty ostatnio siadaly i kurs jakos nie mogl sie wybic, az do dzis, bo FSG ujawnil zamiar przejecia calosci i zdjecia z GPW).
  • Re: Czego jeszcze trzeba do wzrostow INK??? Autor: ~Uwa [37.248.159.*]
    Brakuje zainteresownia. Ruch jest tutaj żaden. Szykuje się sam, żeby wejść, ale narazie czekam, bo nawet jeśli urośnie to ciężko będzie komuś papier sprzedać. Póki co trochę spada, myślę, że jak zejdzie kurs do 16 to będzie rewelacyjna inwestycja na długi termin.
  • Re: Czego jeszcze trzeba do wzrostow INK??? Autor: ~Andrzej83 [89.72.145.*]
    Zgadzam się z Uwa :)
    Tutaj są moje przemyślenia czemu jest tak, że nie rośnie.

Firma w tym roku wypłaciła rewelacyjną dywidende 2zł. Czy będzie dywidenda w nastepnym roku ? Cięzko powiedzieć po pierwszym półroczu.

Tutaj na początku była propozycja 'tylko' 50 groszy za 2019.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zarzad-Instalu-Krakow-rekomenduje-wyplate-0-50-zl-dywidendy-na-akcje-7925102.html

Nie wiem czy i jaki wpływ na wyniki w 3 i 4 kwartale będzie miał COVID.
    To będzie lepiej uwidocznione w nastepnym raporcie.
    Jedyne co wiemy na obecna chwile to:
    https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/produkcja-budowlano-montazowa-w-sierpniu-2020-r-dane-gus/lre2wj8 - to jest ogólnie - nie wiemy jak to tyczy sie INK.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Instal-Krakow-w-kwietniu-odnotowal-52-proc-spadek-umow-przedwstepnych-i-deweloperskich-7874741.html - może być powiązane z poprzednim artykułem.
  • Re: Czego jeszcze trzeba do wzrostow INK??? Autor: ~Korben [95.40.149.*]
    Zwiekszenie dywidendy na wniosek akcjonariuszy mniejszosciowych to (przynajmniej dla mnie) potezne pozytywne zaskoczenie ta firma.

Wyniki polroczne wyszly bdb pomimo gorszego miesiaca podczas lockdownu, to wrozy dobrze na 3q mimo sierpnia slabszego dla branzy, ale oczywiscie nic nie gwarantuje.

A przyszlosc? Imho jest bezpieczniejsza niz typowo dla innych firm z tej branzy i z calej GPW. Maja co robic - na swoim lub dla zleceniodawcow zewnetrznych. Oczywiscie w przypadku paru miesiecy lockdownu bedzie zle - na calej GPW a nie tylko na INK. Tym czasem na ostatnich zawirowaniach ale kurs INK oberwal bardziej niz innych.

O ile nie ma jakiegos trupa w szafie (nie spodziewam sie) to najbardziej prawdopodobnym wytlumaczeniem wydaje mi sie slaba plynnosc, byc moze faktyczny FF jest bardzo maly.

• Re: Czego jeszcze trzeba do wzrostow INK??? Autor: ~Rere [194.42.110.*]
    Niestety spółka jest tyle warta ile chcą zapłacić za nią kupujący. A tych brak.
  • trzeba cierpliwości Autor: vlaad [31.182.214.*]
    czasem dużo
  • Re: Czego jeszcze trzeba do wzrostow INK??? Autor: vlaad [31.182.214.*]
    traktuj tą sytuację, jako długotrwałą okazję do kupowania

• Re: Czego jeszcze trzeba do wzrostow INK??? Autor: ~dron [85.221.152.*]
    Trzeba poczekać aż bezmyślne fundy umoczą kilka miliardów na balooonie Allegro i zaczną inwestować w dobre spółki na rynku jak Instalkrk.
  • Re: Czego jeszcze trzeba do wzrostow INK??? Autor: ~Know [188.146.172.*]
    W średnim terminie 1-2 lata trudno będzie tu stracić! Myśle ze na dziś akcje jak by kosztowały po 50-60 zł to by nie były za drogie! Warto dokupić
[x]
INSTALKRK 0,85% 35,60 2025-12-18 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.