• Ferro to kabaret Autor: ~bartek [165.225.206.*]
    KETY: Szacunkowe, skonsolidowane wyniki finansowe za 3 kwartał 2020 r. oraz informacje dotyczące wpływu rozprzestrzeniania się koronawirusa SARS-CoV-2 na działalność operacyjną w tym okresie
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/KETY-Szacunkowe-skonsolidowane-wyniki-finansowe-za-3-kwartal-2020-r-oraz-informacje-dotyczace-wplywu-rozprzestrzeniania-sie-koronawirusa-SARS-CoV-2-na-dzialalnosc-operacyjna-w-tym-okresie-7968055.html

A Pany z Ferro łaskawie pare dni temu pozwolily akcjonariuszom dowiedziec sie jakie byly wyniki za 2gi kwartał, dzie urzad skarbowy wiedzial do 10 liopca :)))

Dobre spolki juz podaja szacunki, wypłacaja dywidende, a inwestuja z kapitalu obcego!

NA pierwszym semestrze w szkole biznesu profersor wyjasnia ze finansowanie z kapitalu wlasnego (patrz nipodzielony zysk z lat ubieglych) jest najglupszym sposobem bo jest najdrozsze

Dodam ze mamy stopy procentowe na zero, firmy emituja obligacje ktore roluja, oraz biora kredyt inwestycjkny, obecnie sa gwarancje istytucji ktore zachecaja :))) Prowadze firme i to dla mnie jest elementarne, a ten zarzad nie powinien kierowac spka publiczna

Zarzad ferro powinien zostac zmieniony.
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~bartek [165.225.206.*]
    wyzej mialo byc:
    "gdzie urzad skarbowy wiedzial do 20 lipca"
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~Piotr [83.137.6.*]
    Sprzedał byś już te akcje...
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~Leśny_Dziad [188.146.103.*]
    Daj mu spokój. Opisana bierność jest jakimś faktem. Po co wogole ruszyli temat M&A, nawet o ile pamiętam, to nawet jakąś firmę zaangażowali do tego. Taki zachwyt zarządu, a dywidendę 40 groni dali. Zamiast działać czekają tak jak Wawel czekal z lokatami 200mln, aż mu się Ukrainiec wkręcil i rynek zabrał.
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~bartek [89.64.80.*]
    gdyby był wlasciciel z prawdziwego zdarzenia spka chodzila by jak zegarek
    to co sie dzieje wola o pomste do nieba - zarzad 3cia liga zagrozona spadkiem
    mam duizo spolek wiec w porownaniu do np KETY - Ferro a raczaj zarzad dostaje ode mnie ocene mierną

Są tylko dobrzy w podnoszeniu sobie wynagrodzen i w wyplacaniu premii (za co?!) - polecam pozycje dotyczaca wynagrodzen w RZiS
    wstyd
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~Piotr [86.42.10.*]
    A skąd wiesz? Nie informują to nie znaczy że nie działają. Jeśli nie ma okazji to bardzo dobrze że nie przejmują na siłę. Zresztą taki dali przekaz ostatnio. Zgodzę się że info z mniejszościowymi jest kiepskie. Tak wogole to za rządów prezes Raczek info było trochę lepsze. Poza tym firma działa dobrze. Przynosi piękne zyski rok do roku coraz wyższe. O czymś to chyba świadczy. I to pomimo braku jednego własciciela. Dywidenda mogłaby być wyższa. Dziwi fakt że fundy nie zawalczyły o więcej. Widocznie zarząd przekonuje ze lepiej wykorzysta te pieniądze... Prognozy? Jedne spółki podają, inne nie. Czy ja bym podał prognozę na tak niepewny rok? Raczej nie. Zresztą strategia, którą obrali na przyszłe kilka lat to jest prognoza i jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem.
    zarzad to pracownicy najemni, nioe wlasciciele
    ewidentnie w Ferro nie mam wlasciwej kontroli wlascicielskiej
    Spka w tej chwili to samograj - w europie wschjodniej rosnie sila nabywcza i ludzie wydaja na remonty
    Pytanie zaadnicze co ich powstrzymuje zeby na czas przekazywac wyniki fin - patrz KETY w ich kalendarzu jest [podanie wynikow z Q# 23 pazdziernika, czyli koresponduje ze zlozeniem deklaracji do US, a my poznamy w grudniu???
    A co z optymalizowaniem wykorzystania kapitalu? kisza 70 mln na lokacie zero %, a inflacja to 4-5%? Czyli tracimy miliony przez ich biernosc??
    Gdzie te M&A? to buzz word zeby łepek z zarzadu mogl odpowiedziec co robi jak nic nie robi i wziasc premie

kpina
    Ja bym powstrzymał się z takimi komentarzami bo,, jak się komu spieszy to się diabeł cieszy". Niech przetrzymają te 70 baniek przez rok, dwa to można się będzie przyczepić. A nie dwa miesiące i już mają kupować/wydawać nie ważne co za ile byłe prędko bo trzeba zadowolić inwestorów i odtrąbić przejęcie.
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~Leśny_Dziad [188.146.98.*]
    Ja to nie wiem co już myśleć. Wszystko jest ok jeśli chodzi o kasę. Ale należy dodać że zmiana w zarządzie była motywowana większymi planami, nadaniem nowego tempa itp. A tak naprawdę mamy kontynuacje tego co już było czyli normalny rozwój. Jak na tą chwilę wymiana u steru nic nie wniosła i w sumie nie wiem czy uzasadnienie tej zmiany przygodą podatkową ma też jakieś znaczenie po ostatnim wyroku sądu.
    Nie jestem pewien czy takie oczekiwania mają rację bytu w tak niepewnym roku jak 2020! Przecież było i jest wiele ograniczeń, które ciężko przeskoczyć. Mam 10 spółek z GPW i nie wszystkie radzą sobie tak dobrze jak Ferro obecnie, które można powiedzieć że przechodzi ten fatalny dla gospodarek okres suchą stopą. Co do zarządu to wolę poczekać rok i wtedy ich osądzić. Chcę również zobaczyć jaka będzie dywidenda bo pomimo zapowiedzi że nad płacą w przyszłym roku to jakoś nie chce mi się w to wierzyć żeby wypłacili podwójnie. A tak poza tym to polska giełda i polskie realia. Chyba wiemy na co się piszemy..
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~bartek [35.159.34.*]
    "A tak poza tym to polska giełda i polskie realia. Chyba wiemy na co się piszemy.."
    DLATEGO GPW POWINNA BYC NA LISCIE OSTRZEZEN PUBLICZNYCH KNF
    A PPE I OFE POWINNY MIEC ZAKAZ INWESTYCJI NA GPW ZE WZGLEDU NA TO CO SAM NAPISALES
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~bartek [35.159.34.*]
    mialo byc
    PPK i OFE
    Przypominam że Polska wciąż należy do rynków ROZWIJAJĄCYCH SIĘ!
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~bartek [37.47.30.*]
    czyli na emeryture nie powinno oszczedzac sie w OFE i PPK
    proste ja drut

Proponuję dywersyfikacje geograficzną. Sam mam 80/20 Polska i reszta świata z tym że pomału będzie się to zmieniać na 50/50
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~bartek [37.47.18.*]
    to duzy blad - PL to peryferie peryferiow
    50 % all world
    i 50% EM
    powod dlaczego nie 100 all world to ze tam waga US jest >50%

• Re: Ferro to kabaret Autor: ~bartek [37.47.18.*]
    i tylko przez etf, zadne akcje
  • Re: Ferro to kabaret Autor: ~japi [77.254.84.*]
    Jakie przeczucia co do kursu, czy będziemy "dyndać wokół 19zł" do raportu za IIIkw, czy coś pociągnie w górę?
    teraz kapital jest wyssany z gpw przez debiut allegro i zarzyzane suwakiem ofe
    wydaje sie jednak ze poziom 19 to konsolidacja przed wzrostami w kilkumiesiecznym horyzoncie
    trzeba pamietac ze ferro to spka kogucik i obroty są takie same
[x]
FERRO -1,41% 28,00 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.