• Fatalna informacja - pożyczka akcji Autor: grubyjanuary [5.173.168.*]
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,453428

• mam nadzieję, że wiecie o czym mowa
    • po co robi się takie numery
    • co z tego wychodzi
    • wyrazy współczucia

pozdrawiam
  • Re: Fatalna informacja - pożyczka akcji Autor: ~Sanok [45.10.138.*]
    Co masz na mysli?
  • Re: Fatalna informacja - pożyczka akcji Autor: ~oze [31.61.243.*]
    "Autor: grubyjanuary [5.173.168.*] 2020-09-25 00:07
    Opublikowano przy kursie:  15,90 zł , zmiana od tamtej pory: -94,09%"

Dla jednych fatalna (tych co kupowali po 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9 ... zł ) dla innych świetna ....

Dlatego pakujemy do wora poniżej nominału po spadku o ponad 94% ;)

Pierwsza miniratka 200k akcji do zwrotu we wrześniu 2024

Kolejna .... już nieco większa miniratka 1,5 mln akcji do zwrotu we wrześniu 2025 (i tu myślę że będzie już GRUBO na kursie ...)

Ostatnia miniratka 2,5 mln akcji do zwrotu we wrześniu 2029

Nóżka na nóżkę, cola i popcorn. Każda akcja musi zostać zwrócona, co do sztuki.

I jeszcze jedno .... w takich przypadkach na bananowej nie na absolutnie żadnego znaczenia dzialalność operacyjna. Chodzi tu tylko o to żeby sprzedać drogo a (od)kupić taniej (SHORT) lub kupić tanio a sprzedać drogo (LONG). Tylko tyle i aż tyle. Różnica to twój zysk. Lczy się wylącznie cierpliwość i czas. Dla nieświadomych, na bannanie są spółki które nie prowadzą dzialalnosći operacyjnej i też się na nich gra .. w sumie to coś jak Bitcoin :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Udzielone przez PGF SA pożyczki akcji podmiotów notowanych:

- udzielone pożyczki 2.500.000 szt. akcji OZE Capital SA, z terminem zwrotu 30.09.2029 r. z tytułu zawarcia i wykonania niniejszych umów pożyczkodawcy należne jest wynagrodzenie w wysokości 3,50% w skali roku od łącznej wartości rynkowej akcji w dniu zwrotu,

- udzielona pożyczka 190.000 szt. akcji OZE Capital SA, z terminem zwrotu 30.09.2024 r. z tytułu zawarcia i wykonania niniejszej umowy pożyczkodawcy należne jest wynagrodzenie w wysokości 3,50% w skali roku od łącznej wartości rynkowej akcji w dniu zwrotu,

- udzielona pożyczka 1.500.000 szt. akcji OZE Capital SA, z terminem zwrotu 24.09.2025 r. z tytułu zawarcia i wykonania niniejszej umowy pożyczkodawcy należne jest wynagrodzenie w wysokości 3,50% w skali roku od łącznej wartości rynkowej akcji w dniu zwrotu,

- udzielone pożyczki 14.040.000 szt. akcji Sundragon SA, z terminem zwrotu 31.03.2027 r., z tytułu zawarcia i wykonania niniejszej umowy pożyczkodawcy należne jest wynagrodzenie w wysokości 3% w skali roku od łącznej wartości rynkowej akcji w dniu zwrotu,

- udzielona pożyczka 12.000.000 szt. akcji Sundragon SA, z terminem zwrotu 31.01.2027 r., z tytułu zawarcia i wykonania niniejszej umowy pożyczkodawcy należne jest wynagrodzenie w wysokości 3% w skali roku od łącznej wartości rynkowej akcji w dniu zwrotu,

- udzielona pożyczka 5.000.000 szt. akcji Sundragon SA, z terminem zwrotu 31.12.2025 r., z tytułu zawarcia i wykonania niniejszej umowy pożyczkodawcy należne jest wynagrodzenie w wysokości 3% w skali roku od łącznej wartości rynkowej akcji w dniu zwrotu.

d) akcje Spółki A, stanowiące udział PGF w kapitale akcyjnym na poziomie <1 %. Wartość posiadanych akcji na dzień bilansowy na poziomie 309 tys. zł.
  • Re: Fatalna informacja - pożyczka akcji Autor: ~podradomskijamnik [83.30.240.*]

"na bananowej nie na absolutnie żadnego znaczenia dzialalność operacyjna. " Ojej czyli będzie przez chwilę spokój z bredniami o rozminowywaniu Ukrainy Wietnamu i Linii Maginota teraz wracamy do śpiewki Tadeusz wajchę przełóż. Co się stało że nie wyczekujecie już jak na Mesjasza dotacji, która i tak niczego nie zmieni, bo od dotacji na zaprojektowanie czegoś do otrzymania pieniędzy za gotowy produkt jest bardzo długa i wyboista droga.

"Dla nieświadomych, na bannanie są spółki które nie prowadzą dzialalnosći operacyjnej i też się na nich gra .. w sumie to coś jak Bitcoin :)"

wytłumacz to swojemu koledze bocwańskiemu on twierdzi że jego ukochany Invention też nie prowadzi działalności.

• Re: Fatalna informacja - pożyczka akcji Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Jak nie prowadzi działalności ?

Przecież to drukarnia makulatury :)

A odnośnie dzialalności operacyjnej ... to podrzymuje, gra się na sentymentach i prognozach wyników a nie na samych wynikach. Tu takie dofinansowanie i szansa na kontrakty zbrojeniowe mogłaby wynieść kurs o kilkaset % w górę. Tak samo trefne ESPI o widmie upadłosci czy jakieś sprzedaży aktywów mają swój określony cel ... można się domyślić jaki
  • ależ ja tylko zadałem pytanie dlaczego to działka topmedical Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    była licytowana /jesli licytacja się odbyła/ i kiedy działka przeszły na topmedical.

Osobiście nie sądze by komornik nie wiedział czyja jest działka.
    Działka to nie kombajn
  • Re: ależ ja tylko zadałem pytanie dlaczego to działka topmedical Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Działka o której piszesz to tylko ułamek działki przy Grunwaldzkiej 13 .. to po pierwsze, po drugie po kiego grzyba piszesz o majątku innej spółki a co ważniejsze spółki wobec której ogłoszono upadłość. Tu nikt obligów nie drukuje. Próbowali druknąć 21 mln akcji to im KNF przyblokował i jeszcze kare dowalił co niektórym personalnie i podmiotowo ... Niestety, jak sie waliło przez lata akcjami w rynek to pewnego dnia może przyjść taki czas że nie ma już czym sypać ... i wtedy role się odwracają stąd ten cały szort. Desperacka próba odzyskania kontroli nad spółką przez spółdzielnię.. I po czwarte prawnuk odpowiedź na to pytanie nie sprawi że odzyskasz kase utopioną w obligach Molmedica ... miejmy nadzieję że już nie jestes finansowym imbecylem i ta lekcja cię czegoś nauczyła. Ale tak czy inaczej zostań przy lokacie bo jestes za słaby psychicznie i mentalnie na inwestowanie.
  • to jest ok 90% działki Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    moim zdaniem 90% to większość. Może niewielka - subtelna......
    Tam są 2 większe działki i jedna mniejsza.
    licytowane miały być 2 większe działki i 1/3 mniejszej działki.
    dodam nie znam wlasciciela tej 2/3 z mniejszej działki
  • Re: to jest ok 90% działki Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Wiesz że kiedyś odpowiesz karnie za te swoje kłamstwa? Nie dość że straciłeś całe oszczędności to jeszcze dostaniesz odsiadkę :)

No ale jak tam wolisz. Twoje zycie .. jeśli w ogóle życiem można nazwać przesiadywanie od 4 lat dzień w dzień na bankierze od rana do wieczora ...
  • tu masz rzut Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    https://skaner.com/licytacje-i-przetargi/nieruchomosc-w-miejscowosci-ilawa-grunwaldzka-warminsko-mazurskie-fjk0h

tam gdze masz 13 to nie miało być licytowane.
    Moim zdaniem to 90% całości, ale sprawdz sobie programem do mierzenia powierzchni
  • Re: tu masz rzut Autor: ~oze [31.61.243.*]
    https://imgur.com/a/WoEMaFJ

Prawnuk, napisz nam tutaj oficjalnie pod rygorem odpowiedzialności karnej pod jakim adresem znajdują się wskazane na mapce obiekty A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M oraz kto jest właścicielem poszczególnych obiektów oraz działek na których stoją.
  • o w jednym masz rację Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    to co pokazywałem jako 90% , to rzeczywiście mniejszość tzn ok 20-25%
    kto jest wlaścicielem reszty - nie mam bladego pojęcia.
    Może to być 9 ta spółka i może poszło do kogoś innego.
    Trzeba by było poszukać.
    A aż tak bardzo mi sie nie chce.
    Tzn licytowana miała być część biurowa, a te niezwykle nowoczesne budynki produkcyjne - nie.
    Swoją drogą coś tam robią, bo bałagan jak w produkcji
  • Re: o w jednym masz rację Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Jesteś żałosny prawnuk.

Ale wciąż czekam a odpowiedź żebyś już totalnie się pogrążył.
  • skoro człowiek żałosny jest wtedy gdy sie przyznaje do błędów Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    to tak - jestem załosny.

co ciekawe - z bilansu wynika, że niekoniecznie całość jest we władaniu spółki - a może prawie nic?

Nie wiem kto jest włascicielem - widzę, że w bilansie grunty to "nie majątek" , więc nie znam ich statusu.

Jak widzisz - jak zawsze bez kłopotu przyznaję się do niewiedzy /nie wiem kto jest wlascicielem/ jak i do błedu /twierdziłem, że większość jest licytowana jako własność innej spółki, a licytowana jest ok 1/3 działki i pewnie 75% wartości budynkow /.

co ciekawe, z tego co widać, to do licytacja poszła część biurowa.
    Oczywiście przy tego rodzaju produkcji - mozna zrobić część administracyjną w budynku koło lidla,
    ale w innych jaskółki nie zbudujesz.

swoją drogą ciekawa technologia hal.....
    bo pomysł poniemiecki ; a wykonanie socjalistyczne
  • Re: skoro człowiek żałosny jest wtedy gdy sie przyznaje do błędów Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Jak nie wiesz to się po prostu nie udzielaj. Idź sobie na forum Molmedica albo Topmedical skoro tak cię interesują te spółki.
  • Jak sądzię informacja o licytacji Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    była istotna dla potencjalnych akcjonariuszy.

A ty wiesz kto jest właścicielem pozostałych działek?
    Patrzyłeś w bilans?

• Re: Jak sądzię informacja o licytacji Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Śmieciu, nikt się nie nabrał na te twoje insynuacje ... jesteś zwykłym przegrywem którego życiowym celem stało się szkalowanie spółek powiązanych z Zalewskim który cię wydymał na obligach. Tyle że OZE nie ma już nic wspólnego z Zalewskim. On tu nie ma udziałów.

Jaki bilans ? O czym ty pie....rzysz
  • Re: Jak sądzię informacja o licytacji Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    Dnia 2024-01-22 o godz. 13:41 ~oze napisał(a):
    > Śmieciu, nikt się nie nabrał na te twoje insynuacje ... jesteś zwykłym przegrywem którego życiowym celem stało się szkalowanie spółek powiązanych z Zalewskim który cię wydymał na obligach. Tyle że OZE nie ma już nic wspólnego z Zalewskim. On tu nie ma udziałów.
    > >
    > > Jaki bilans ? O czym ty pie....rzysz
    jak to się mówi - kulturę wynosimy z domu. Więc nie twija wina - po prostu rodzice....

Co ma oze wspólnego z moim problemem.

wiodącym akcjonariuszem jest Zastal,
    a zastal zastawił działki

związek jest prosty i oczywisty.
    to, że ty go nie widzisz - cóż - bywa.....

to tak jak dokument podobno podpisywany w spółce przez osobę związaną z zarządzającym.....
    humor zeszytow
  • Re: Jak sądzię informacja o licytacji Autor: ~Vincent [46.204.4.*]
    ...prawnuk i nie potrafisz przyznać siędo błędu:) Patrz temat zswiadomienie19 MAR, pożyczek przez p. Wronę lub jego rodzinę, haha
  • Re: skoro człowiek żałosny jest wtedy gdy sie przyznaje do błędów Autor: ~Vincent [46.204.4.*]
    prawnuk, a wystarczyłoby zapytać forumowiczów a nie spekulować.
    Ja na ten przykład dokładnie wiem jak jest i bym wytłumaczył.
    Ale teraz jak mleko rozlane, to kombinuj:)
  • mnie int3eresowalo tylko to Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    czy skutecznie zlicytowano nieruchomoc.

Tyle i tylko tyle
  • Re: mnie int3eresowalo tylko to Autor: ~Bilans [37.248.161.*]
    A jedno jest ciekawe. W bilansie jakos niespecjalnie wykazuja wartość tych gruntów. Jest kilka scenariuszy, ktoś może wie konkretnie dlaczego?
  • Re: mnie int3eresowalo tylko to Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Nawet jak by zlicytowano calą Iławe to do ciebie nie trafi nawet złotowka i to ci gwarantuje
  • Re: mnie int3eresowalo tylko to Autor: ~prawnuk [149.156.125.*]
    a gdzieś napisałem, że coś do mnie trafi?
    NIE
    interesuje mnie tylko SKUTECZNOŚĆ licytacji.
    z oczywistego powodu
  • Re: o w jednym masz rację Autor: ~inwestor [31.60.227.*]
    pisałem ci,że to miejsca cześć działek była licytowana.Dziwie się,że to przeoczyłeś.
  • Re: o w jednym masz rację Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    No to teraz tylko czekać na g(łąba ślązaka spod Radomia, jak będzie latał i głosił, że was prawnuk znokautował faktami, hahaha
    U przybłędy helmuta, która nie miała autorytetów takie przeinaczanie to norma tu.
  • Re: o w jednym masz rację Autor: ~podradomskijamnik [83.30.240.*]
    buahahaah wyj biedo, jaśniej się nie dało, skoro sama doszłaś do jedynych prawidłowych wniosków tutaj :)
    niech ci oze rzuci ręcznik
    Nie dosyć że wpyerdol od prawnuka to jeszcze wpyerdol od giełdy bo znowu perła od rana po dnie szoruje, oj nie masz ty szczęścia oj nie masz !
  • Re: o w jednym masz rację Autor: ~odp [46.204.4.*]
    A po co piszesz śląską niemoto?
    Co prawda nie czytam, ale sam fakt że się wypowiadasz...
    Przecież ty potrafisz napisać tylko, że prawnuk ma rację, albo że masakrujecw oze albo Vincenta, nie mając pojęcia o czym mowa haha.
    Z inm staryznajomek cie trochę wyedukował podczas zabaw pod drzewem:) Ale tu nie masz pojecia o niczym.
    Jesteś jak niepotrzebny mebel w salce gdzie jest spotkanie, który przesuwa się jak komu pasuje haha
  • Re: o w jednym masz rację Autor: ~prawnuk [149.156.125.*]
    Dnia 2024-01-21 o godz. 21:19 ~inwestor napisał(a):
    > pisałem ci,że to miejsca cześć działek była licytowana.Dziwie się,że to przeoczyłeś.

A to widziałem, tylko myślałem, że od północy to lidl wykupił, i że jest blok......
    Jak widać - mam podobniestwo do Wąsika - on też - "myślałem" pisze
  • Fatalna informacja - pożyczka akcji Autor: ~tomislawa [83.27.69.*]
    he he he uahaaa
[x]
OZECAPITAL 0,42% 0,48 2025-11-07 12:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.