jednak zrobiłem z tego wątek bo wydaje się ,że coś sie szykuje....
zaczynają latać kancelarie na zlecenie funduszy zagranicznych po właścicielach wiatraków , którzy utknęli w problemach z zerwanymi umowami w przeszłości. Jeśli są to sp zoo odkupują udziały z prawem pierwokupu dalszych udziałow. Szykuja sie pozwy zbiorowe tak to z boku wygląda. A chęć przejęcia biznesu też zastanawia .Bo dalsze pytania a spotkaniach o możliwość dalszego zagospodarowania działek pod siłownie. Mocniejsi coś juz wiedzą . Więc poza biogaz foto będzie się działo i w wiatrakach. Może ktoś z Państwa ma jakieś dokładniejsze informacje . Ja tylko otrzymałem relacje od znajomego właściciela siłowni , któremu kiedyś zerwane umowy z zakładami energetycznymi "ugotowały" biznes.. Czy Mdi wytrzyma takie ssanie na rynku i biogaz , foto i wiatraki.... To jest dużo roboty .A specjalistów brak
w jutrzejszym parkiecie znowu o MDI, prezes liczy na dobry przyszły rok i liberalizację ustawy wiatrakowej. przy okazji chwali się kompetencjami i kombatanckimi realizacjami firmy na przestrzeni 2 dekad w segmencie.
to kombatanctwo ,które jest krytykowane ( jako niewiarygodna spólka w przeszłości) w tej chwili to wielki atut. Firm z doświadczeniem i technologią jak na lekarstwo. Zastanawiam się tylko jak oni udzwigną tak duze obciązenie zleceniami z rynku ? i foto dla R Power i innych graczy , biogazownie i ruszajace wiatraki - dużo tego.. To ze będą kolejne umowy i zlecenia jestem pewien .W moim regionie doświadczeni wykonawcy mówią ze ich cena jest wyzsza o 20 % ze wzgledu na doświadczenie i jakość i dostają zlecenia - rynek ma dość partaczy.. Giełda zmienna bywa dziś moje zdziwienie bo ktoś upychał akcje po 3,8 moze poszedł na Biomed ;-))) Ja zostaje tu na dłuzej .Cierpliwość jest istotna Powodzenia zielonych kursów
Dnia 2020-09-25 o godz. 09:50 ~Ggolas napisał(a): > Masz szklaną kulę ? Skąd wiedziałeś o wywiadzie w parkiecie?
zero sensacji a tym bardziej parapsychicznych predyspozycji nadprzyrodzonych (przecież nie siedziałbym tu w czarnej dziurze), cyfrowa prenumerata parkietu przychodzi wieczór wcześniej, czasami w niepełnym wydaniu, jak coś znajdę to się dzielę, chociaż nie bardzo mnie cieszą te wystąpienia bo zauważyłem negatywną korelację wystąpień publicznych prezesa z kursem perły...
Olać korelację :) Ważne są każde sygnały płynące ze spółki . Po cichu liczyłem na twoje zdolności ... :) Zlecenia wpadają coraz szerzej .Obawiam się że paleta ograniczeń społecznych może rosnąć do końca grudnia. Pewne zadania można zrobić zdalnie , ale w końcu trzeba będzie realizować zlecenia fizycznie .Tylko wtedy będą rozliczane i widoczne w raportach..