To się okaże, sentyment na rynkach zadecyduje ale jeśli tylko spółka nic nie spitoli to wartość x2 do x3 obecnie powinna się pojawić najdalej w marcu. W innym wątku były tematy o EBITDA itp - moim zdaniem potencjał jest bardzo duży.
Po półrocznych wynikach, narastająco za ostatnie cztery kwartały zysk EBITDA mamy 11,4 mln. Chociaż nie ma jeszcze wpisu w KRS o umorzeniu akcji, ale wiemy, że jest przegłosowane na WZA, więc możemy już liczyć po redukcjji o 166 tys. akcji. Wychodzi 4,90 na akcję. Przykładowo przy wycenie transakcyjnej 8x EBITDA możemy mieć 39,20 na akcję. I to ujmując do wyników już historycznych, nie biorąc pod uwagę poprawy w 2H2020.
I to chyba najlepiej pokazuje, że już teraz spółka ma potencjał na x2. A co dopiero po wynikach za następne kwartały, które będą z pewnością lepsze i dywidendzie.
No i idziemy krok po kroku w górę - pytanie czy będzie 20 zł do końca tygodnia pozostaje aktualne ale w sumie mało istotne. Bardziej istotne jest to czy będzie 40 zł za pół roku :)
nie szkoda Wam czasu na takie "analizy" ? zamiast tracić czas na taką grafomanię, idźcie na basen, a jak wierzycie w świetlaną przyszłość spółki, zastawiajcie mieszkania, samochody, rodziny i na grubo zajmujcie pozycję. ustawicie się do końca życia :)
No nie wiem jak Ty ale mieszkania traktuję jako osobną formę inwestycji i nie widzę potrzeby ich sprzedawać. A wszedłem juz dość mocno w ta spółkę i juz jestem mega zarobiony
on pisał o zastawianiu, a nie o sprzedawaniu. Niezależnie od tego, jeżeli w październiku (a nawet w grudniu) ma być, 25 zł, to nie ma raczej szans na wzrost na rynku nieruchomości w 1 czy 3 msc o 30-40%. Więc aż się prosi, żebyś zastawił, albo sprzedał - wszystko jedno. Tak czy inaczej, Twoja stopa zwrotu przebije na głowę nieruchomości. W styczniu odkupisz to samo mieszkanie i 100k zostanie w kieszeni.