Na wstępie powiem, że zostaje dalej na pokładzie Węgla i jestem optymista co do tej spółki, bo niektórzy Koledzy tutaj bardzo nerwowi i od razu mówią ze ferment sieję. Lekko się chyba jednak posypał zespół projektowy. Dlaczego? Bo w treści ogłoszeń z końca sierpnia możemy wyczytać że zespół liczy ponad 30 osób, natomiast w najnowszych że 25. A wakatów w firmie jest obecnie 6.
Ja też pozytywnie patrzę w przyszłość. Przychód w 2 kwartale powinien być bardzo dobry, zysk niekoniecznie bo kasa idzie pewnie na finansowanie WH. Ale zarabiają na bieżąco.
Tak! Siejesz ferment trollu. Prezes wypowiadał się w wywiadzie i dał jasny przekaz, że projekt jest niezagrożony i nie mają żadnych opóźnień. Nie przyszło ci do głowy, że może zwiększają ekipę do produkcji kolejnych gier na licencji Warhammera?
Dzieki John za merytoryczna odpowiedż. Moze mało precyzyjnie napisałem że "zespół" liczy 25 osób. W ogłoszeniach z 08.09 (dzwiękowiec i 3D artist) mamy "Studio liczy obecnie 25 osób". Pożyjemy zobaczymy i czekamy na Trailera!
Dokladnie moim zdaniem gra zacznie sie po przejsciu no bo bez przyczyny prezes nie mowił o zagranocznych funduszach.a co do teamu to nie ma sie czym martwic bo chyba najslynniejszy przyklad byl na cfg i tam po prostu byl dramat akcjonariuszy ale wyszli obronnymi rękami
Beka. Myślenie nie zawsze mi wychodzi dlatego poruszam temat na forum, bo po to jest aby czasem podyskutować z bardziej doświadczonymi forumowiczami do grona, których między innymi Ciebie, Johna, Rrrrr i kilku innych zaliczam. Ale wpływu na to co kto sobie doczyta między wierszami już nie mam. Dzięki
Szklanka może być do połowy pełna lub pusta. Na szali dwie spekulacje: "Lekko się chyba jednak posypał zespół projektowy" vs "przesunięcia do spółki córki".
5 osób to ilościowo może być scrumowy development team, a wiemy, że została uruchomiona firma do współpracy z Movie. Przecież tam potrzeba ludzi, którzy już są w temacie, a nie będą wymyślać VR dla partnera od zera. W tym kontekście hipoteza o posypaniu się zespołu dla mnie jest totalnie z czapy.
Oczywiście - może też być standardowo: bankrut, wydmucha, wodospat, masowe zwolnienia itd itp. Dopuszczam każdą możliwość. xD
To jeszcze ja się wypowiem bo czytam komunikaty spółki i to co na forum. Prezes mówił że premiera na przełomie roku jest niezagrożona. Ja typuję okres świąteczny, co do przejścia na duży parkiet to zrozumiałem że przyszły rok i to wcale nie początek. Poza tym ktoś z forumowiczów, chyba Klakier jakiś miesiąc temu pisał do spółki i uzyskał odpowiedź że wszystkiego dowiemy się za kilka tygodni to by wypadało do połowy października. Proponuję zaczekać jakieś dwa tygodnie, jeśli nic się nie będzie działo to napiszemy do Prezia. Pozdrawiam
Panowie jak prawie wszyscy tu piszacy . tez bym chcial zeby juz byla 3cyfrowka ale pomny nadgorliwosci jaka mi sie udzielila na CDR . wiem jedno ze nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu . Cierpliwosci . pozdrawiam .
Dzięki wszystkim za wypowiedzi. Tym co mne zbesztali też. Następnym razem sformułuję inaczej posta w formie pytania, a nie stwierdzenia bo od razu nerwowo niektórym się robi. Pozdrawiam