• Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~On [31.0.41.*]
    Niestety wszystko wraca na właściwe tory, marazmu i braku popytu.
    Przez chwilę wyglądało to optymistycznie.
  • Re: Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~K0 [31.0.27.*]
    Może coś się ruszy przed dywidendą za 2020r
  • Re: Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~Transek1975 [188.147.44.*]
    Scenariusz taki jak zawsze przy dywid.. Miesiac przed dywidenda zaczyna rosnac, po miesiac spada.

Co ma wisiec nie utonie.
  • Re: Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~Mvp [46.76.55.*]
    Jest ok, wycena taka ze nie ma z czego spadać.
  • Re: Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~Transek1975 [176.106.34.*]
    Dobrze, ze rynek sie korekci.
    Jeszcze max z 15% na wig banki i wyceny beda juz nie male, tylko smiesznie male.
    Wtedy wejdzie kapital zagraniczny, bez bankow i kapitalu zagranicznego nie ma szans na prawdziwa hosse.
    Co do Marvipolu to zawsze jest z czego spadac.jezeli nie ma wiekszego popytu od podazy. Cieszy fakt, ze nie ma obrotow na korekcie, obroty zwiekszaja sie przy wzrostach i co raz wyzszych poziomach.
    Marvipol to specyficzny papier, meczy strasznie, ale po czasie daje satysfakcje.
  • Re: Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~sin [77.254.207.*]
    Ale akcjonariat został tutaj konkretny: 32 000 papierów na straszaku po 5,14 a na kupnie w tym czasie 950 po 5,12 i przez 3 godziny nie znalazł się zawodnik, który sprzedałby chociaż 1 akcję. Dobrze.
  • Re: Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~On [31.182.137.*]
    Ja jakoś interpretuję to inaczej, ale może coś nie tak ze mną.
    30tys akcji do wzięcia przy mocno rosnącej giełdzie i totalny brak chętnych na kupno fajnego pakietu po rzekomo mega atrakcyjnej cenie. To mnie martwi, firma w IIIQ powinna zaksięgować sprzedane magazyny, mnóstwo mieszkań dokładając dziesiątki milionów w kasie a mimo tego nikt nie chce, kupują biomedy, harpery, i inne balony bez zysków a tu nic...

• Re: Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~sin [77.254.207.*]
    Płynność na tym papierze jest jak w Odrze w czasie suszy kwietniowej, leci lekki ściek na tym co było rzeką. W kwietniu na Odrze był dramat, ale kiedy spojrzałem w czerwcu na Odrę to się przeraziłem, bo zalało mi ulubioną ścieżkę rowerową. Lawina bieg od tego zmienia, po jakich toczy się kamieniach, pisał chyba Miłosz czy Mick Jagger, nieważne. Ale tak na poważnie, to proponuję obejrzeć kursy takich Biomedów, spółek OZE i tym podobnych gwiazd covidowego sezonu. Jakie tam były obroty w 2018, 2019? I teraz patrzę na te napompowane wykresy, zupełnie oderwane od czegokolwiek i patrzę na MVP i patrzę ze świętym spokojem... To nie jest naganianie, ale spójrz na taką Novitę - jak to widzisz? Sztuką jest rozpoznać okazję, zanim okaże się okazją a nie po fakcie. Dzisiaj działa jednak mechanizm: Biomed, Columbus i.t.p. idą po 100 proc. w tygodniach, więc na MVP się traci. Jest jednak jeden szczegół: ryzyko... Nawet przy największej zwale na globalnym rynku (coraz bardziej prawdopodobnej) ryzyko na MVP to 4,30 a jakby uderzył meteoryt i zniszczył pół Afryki, to ewentualnie 3,90 (czyli jakieś 15-20%). Wtedy natomiast gwiazdy covidowe wiążą się z ryzykiem 80-90%. Rachunek jest prosty. Oczywiście horyzont inwestycyjny każdy ma inny... Na MVP 30 000 papierów to skrajny straszak, przy takim niskim FF, ten kto go wystawia to wie, ale wie też, że nie robi tego bez powodu. Mnie uderza to, że na tym papierze, takie skrajne straszaki doprowadzały zawsze do dużej zwały, tym razem jest inaczej i uważam, że jest to optymistyczne - bo jest już tutaj akcjonariat skrajnie konserwatywny i przyzwyczajony do papieru. Nie ma rady - Książe(k) musi się z nim podzielić zyskami...
  • Re: Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~Transek1975 [176.106.34.*]
    Nie ma tez chetnych, ktorzy by zabrali te 30000 akcji. Tu sie zdziwilem ze jest brak odwagi.Brak popytu po tej cenie. Gdzie jest ten cwaniak co bral wszystko od 5,20 do 5,60. :)
    Od dywidendy kurs usuwa sie pod swoim ciezarem, jeden plus, ze to wszystko odbywa sie przy bardzo malych obrotach. Wystarczy ze popyt obudzi sie z letargu i mamy 6 zeta.
  • Re: Co ma pełzać nie odleci... Autor: ~On [37.248.213.*]
    Te 30tys akcji uwali kurs do 4.8, spokojnie starczy...
    To nie straszak, to ktoś kto nie chce czekać 5 lat na kurs 6zł.
    Taka to spółka, niby fundamenty super a wycena jak na bankrucie 0.4wk ...
[x]
MARVIPOL -0,94% 8,46 2026-04-01 16:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.