Niżej przedstawiam wyliczenia ceny akcji Delko,są to wyliczenia mocno pesymistyczne,defensywne.
Zysk w tym roku 30 mln zł,C/Z 10,kapitalizacja 300 mln zł i cena akcji 50 zł.
5 980 000 akcji razy 50 zł daje właśnie 300 mln zł kapitalizacji.
To są wszystko wyliczenia w pesymistycznym scenariuszu,myślę że zysk w tym roku będzie wiekszy,niż 30 mln i wtedy cena akcji będzie większa od 50 zł,tzn okolice 60-80 zł.
Michał. A skąd wziąłeś 30 mln zysku w tym roku? Jeśli nie siedzisz tam w zarządzie to spokojnie na forum napisz, że zakładasz zysz 3mld i wtedy cena akcji będzie 5000pln.pesymistycznie zakładając :). Możesz też więcej napisać. Co ci zależy. Pozdrawiam ciebie i podobnych, madrych inaczej.
Jakie 3 mld zysku,czy ja pisze o 3 mld,dobrze się czujesz?
Według Ciebie nie będzie 30 mln zysku w tym roku? myślisz,że w II kwartale zarobili tylko 6,czy 8 mln haha.Oczywiście że więcej,ale po co ja Ci to pisze,jak ty pewnie chcesz kupić akcje,a cena coraz wyższa i masz problem,a może to TY dziś zbierałeś akcje i zamierzasz jeszcze zebrać i celowo piszesz na odwrót?
Idź się zapytaj ludzi z PCX (w tym mnie) ile zarobiła firma w 2 kwartale a ile się spodziewali tacy jak Ty, ile kontenerów poszło do US, ileż to oni płynu nie sprzedali, jakie piękne rakiety wstawiali (to akurat ja)...a później wróć i zastanów się co napisałeś...
Porównujesz PCC do Delko? haha Przecież PCC nic nie zarobilł na Covidzie,wręcz stracił. Wystarczy zobaczyć zysk PCC za I kwartał i za II kwartał i wychodzi,że PCC stracił na covidzie.To wyczyn,szczerze wiedziałem,że tak będzie,dlaczego? ponieważ PCC to była i nie jest spółka covidowa,obserwowałem,to co było na PCC i spodziewałem się tam zysku w okolicy max 10 mln zł,miałem racje.Zobacz jaka jest teraz kapitalizacja PCC,cały czas jesteście drodzy,a zysk 9 mln.
Krynica Vitamin,Delko,Mercator,GLCosmed,harper to są spółki covidowe,ale nie PCC.
Delko dostarcza do 18 tys. firm,urzędów,sklepów płyny,mydła,detergenty.To,że stracieś na PCC to nie znaczy,że inni inwestorzy tracą na innych spółach covidowych,wielu inwestorów ma setki procent zysku na covidach. Zastanów się zanim coś napiszesz.
Co to za język,dzieciakiem jesteś? Skoro mieli zysk 6 mln zysku w I kwartale,to wiadomo,że będzie w II kwartale o wiele lepiej,więc nie będzie problemu z 30 mln zł w całym roku,przeciez ja nie pisz,że w kwartał.Myślisz,że marża na mydła i płyny była w kwietniu,maju taka sama jak w styczniu? Ja wiem,że spółka wydała komunikat,ale Mercator też dawał sygnały,że jest "podobna sprzedaż" i rzeczywiście okazało się podobna,tylko że na wiele większej marży :) Sam pracuje w pewnej firmie i wiem coś o mydłach w płynie i nie chodzi o Delko. Wiem,że w maju była inna cena,a w styczniu inna.Reszte się domyśl,ale ciebie to i tak nie interesuje,bo sam chcesz kupić akcje :) Zapewniam cie że będę po wynikachy,ja nie zamierzam sprzedać Delko w ciągu najbliższych kilku miesięcy.Spodziewam się ceny w przyszłym roku........ ,tu bym podał cene,ale zaraz mnie posądzisz,że naganiam.Myślisz,że przez forum możesz kogoś nagonić do kupna akcji? śmieszne i dziecinne.
Michał. Rico pisał, że 40 zł jest nieuchronne :). Zaproponowałem mu papier po 35.zarobil by na szybko 5 zł na akcji. Ale się nie odezwał hahaha. Skąd wy te kwoty bierzecie? A może ty kupisz? Zarobisz 15 zyla na akcji. Chcesz? Daj znać przed sesją koniecznie. No chyba, że wolisz na parkiecie jutro kupić po np. po 25?
Chłopie ty nic nie wiesz,a zabierasz głos. Moja firma zamawiała różne środki i płyny i ja wiem,co ile kosztowało w styczniu,a ile w maju,ty tego nie wiesz i dobrze :)
Ośmieszasz się i tyle,ide spać,szkoda z tobą dyskutować.
Aaaaa...to przepraszam, nie wiedziałem że Delko należy do indeksu WIG Covid. Gdybys przeczytał raport PCC to byś wiedział że na Covidzie zarobili, choć nie tyle ile się wszyscy spodziewali...a zarobki Delko na Covid wciąż są w sferze niewiadomych i nie cwaniakuj. Sam mam tutaj akcje i ucieszyłbym się ze 100 złotych ale już się nauczyłem, że wróżenie z fusów to nie jest dobry kierunek na giełdzie. A tak BTW planujesz wywalić po wynikach czy przed?
Będą niepowtarzalne? Pandemia odwołana? Druga fala zachorowań puka do drzwi. 1500 nowych przypadków dziennie. Słowacja chce wprowadzić stan wyjątkowy. Środki czystości, rękawice, płyny, mydła potrzebne wszędzie. W domach, biurach, urzędach, sklepach, szpitalach. Krynica zrobiła niepowtarzalny wynik na płynie, którego wtedy brakowało na rynku i kurs poszedł 400% w górę. A tu niektórym marzy się kupić po 20...
Sprężyna się napręża - jeszcze dziś kończymy na małym plusiku a jutro... Może być różnie, zahaczy o 40zł lub zejdzie poniżej 25zł i można dobierać pod kolejne wybicie. Cel to min.40zł