Czy Wy wszyscy obserwatorzy (super mądrzy i dobrze zorientowani) bierzecie pod uwagę skup 3 000 000 akcji płacąc za 1 akcję od 5 do 80 groszy. Spółka na ten skup przeznaczyła 1 000 000 zł. jest to decyzja Zarządu z dn. 9.08.2019r. Czas na skup do 31.12.2021. Czy bierzecie to pod uwagę licząc na rychły "wystrzał".
Dzisiaj odpowiedzieli, dosyć lakonicznie ale w sumie co mogli odpowiedzieć: Odnosząc się do Pana zapytania o skup akcji własnych (komunikat z sierpnia 2019r.) informuję co następuje: W okresie podjęcia decyzji przez WZA kurs akcji POLMAN S.A. kształtował się na poziomie niższym od górnego poziomu ustalonych widełek. Intencją Spółki nie było działanie na rzecz obniżenia kursu. O wszelkich transakcjach ewentualnego skupu z dokładną informacją co do daty, ilości oraz ceny/wartości nabywanych akcji Spółka obowiązana jest poinformować rynek informacją bieżącą.
Do podejmowania wszelkich decyzji oraz stosownych uchwał w przedmiotowej sprawie umocowane jest Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy. W powyższego można wnosić, iż nie jest w interesie Akcjonariuszy (WZA) aby kurs akcji POLMAN S.A. spadał.
Dzięki za odpowiedź, więc czekamy na infa by iść do góry,ale póki co to NC musi odbijać do góry by i tu rosło,tylko pytanie do kiedy korekta będzie,tego nikt nie wie
Smutno ostatnio ale ja tu i tak na dobre i na złe do minimum 5zl czekam. Czy to będzie rok, dwa czy 5, to czas pokaże. Z chęcią bym dobrał ale nie chce za bardzo kaski wycofywać z XTB, Novavis i Remorsol
Jak dla mnie to najlepsza możliwą informacją a raczej spostrzeżeniem jest to iż mamy tu bardzo spokojny akcjonariat, a sternik wykorzystuje sytuację aby zbierać w dobrej cenie, w mojej ocenie to już końcówka tak niskiej irracjonalnej ceny (50% taniej niż szczyt).
Ja osobiście dobieram co wypłatę ile mogę, polecam każdemu. Robota jest, spółka realizuje projekty wyniki będą cacy