• skup akcji Autor: ~gdańszczanin [89.79.12.*]
    Czy Wy wszyscy obserwatorzy (super mądrzy i dobrze zorientowani) bierzecie pod uwagę skup 3 000 000 akcji płacąc za 1 akcję od 5 do 80 groszy. Spółka na ten skup przeznaczyła 1 000 000 zł. jest to decyzja Zarządu z dn. 9.08.2019r. Czas na skup do 31.12.2021.
    Czy bierzecie to pod uwagę licząc na rychły "wystrzał".
  • Re: skup akcji Autor: ~Polman [83.25.232.*]
    Skąd to info? Podaj źródło
  • Re: skup akcji Autor: ~gdańszczanin [89.79.12.*]
    W komunikatach spółki z sierpnia 2019r
  • Re: skup akcji Autor: ~Sugardady [83.25.232.*]
    Ja to czekam za kolejnymi komunikatami o zleceniach w Europie
  • Re: skup akcji Autor: ~Polman [94.254.202.*]
    W remorsol była podobna akcja... I jakoś spółka sobie radzi
  • Re: skup akcji Autor: ~Boromir [31.0.66.*]
    To jest jedyna rzecz, która mnie martwi w tej spółce. Napiszę maila do zarządu żeby się do tego ustosunkowali. Zobaczymy, czy tym razem odpiszą
  • Re: skup akcji Autor: ~John [185.246.208.*]
    Czemu was martwi ewentualny skup akcji?
  • Re: skup akcji Autor: ~Boromir [95.49.200.*]
    Zakup jest w przedziale 0,05zł-0,80zl. Chociaż wszystko co spadnie poniżej 0,8 to sam pozbieram i jeszcze pewnie paru się znajdzie
  • Re: skup akcji Autor: ~Setren [46.134.78.*]
    Cóż, pond rok temu ogłosili skup z limitem do Max 3000250 akcji lub kwoty 1000000, więc już dawno może być po fakcie.
  • Re: skup akcji Autor: ~Adrian [83.24.133.*]
    Jakby skupowali musieliby komunikować. Panowie bez paniki do skupu nie doszło i prawdopodobnie nie dojdzie.
  • Re: skup akcji Autor: ~Ghy [205.201.55.*]
    Jutro gora
  • Re: skup akcji Autor: ~Sugardady [94.254.212.*]
    Po raporcie atak na 2zl
  • Re: skup akcji Autor: ~Boromir [95.49.200.*]
    Poszło zapytanie do firmy, czekamy
  • Re: skup akcji Autor: ~Tom [37.47.14.*]
    I coś przyszło z polmana w sprawie tego skupu?
  • Re: skup akcji Autor: ~Boromir [83.31.173.*]
    Dzisiaj odpowiedzieli, dosyć lakonicznie ale w sumie co mogli odpowiedzieć:
    Odnosząc się do Pana zapytania o skup akcji własnych (komunikat z sierpnia 2019r.) informuję co następuje:
    W okresie podjęcia decyzji przez WZA kurs akcji POLMAN S.A. kształtował się na poziomie niższym od górnego poziomu ustalonych widełek.
    Intencją Spółki nie było działanie na rzecz obniżenia kursu.
    O wszelkich transakcjach ewentualnego skupu z dokładną informacją co do daty, ilości oraz ceny/wartości nabywanych akcji Spółka obowiązana jest poinformować rynek informacją bieżącą. 

Do podejmowania wszelkich decyzji oraz stosownych uchwał w przedmiotowej sprawie umocowane jest Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy. W powyższego można wnosić, iż nie jest w interesie Akcjonariuszy (WZA) aby kurs akcji POLMAN S.A. spadał.

Pozdrawiam
    Boromir

• Re: skup akcji Autor: ~Tom [37.47.14.*]
    Dzięki za odpowiedź, więc czekamy na infa by iść do góry,ale póki co to NC musi odbijać do góry by i tu rosło,tylko pytanie do kiedy korekta będzie,tego nikt nie wie
  • Re: skup akcji Autor: ~Boromir [83.31.173.*]
    Smutno ostatnio ale ja tu i tak na dobre i na złe do minimum 5zl czekam. Czy to będzie rok, dwa czy 5, to czas pokaże. Z chęcią bym dobrał ale nie chce za bardzo kaski wycofywać z XTB, Novavis i Remorsol
  • Re: skup akcji Autor: ~Polman [5.173.120.*]
    Novavis to padlina w porównaniu do innych spółek OZE
  • Re: skup akcji Autor: ~cynamon [83.24.126.*]
    Widzę że spółka na poważnie odnosi się do akcjonariuszy odpowiadając na zapytania. Jakaś gwarancja że spółka nie krzak.
  • Re: skup akcji Autor: ~Nx [83.10.124.*]
    Jak dla mnie to najlepsza możliwą informacją a raczej spostrzeżeniem jest to iż mamy tu bardzo spokojny akcjonariat, a sternik wykorzystuje sytuację aby zbierać w dobrej cenie, w mojej ocenie to już końcówka tak niskiej irracjonalnej ceny (50% taniej niż szczyt).

Ja osobiście dobieram co wypłatę ile mogę, polecam każdemu. Robota jest, spółka realizuje projekty wyniki będą cacy
  • Re: skup akcji Autor: ~Sugardady [5.173.120.*]
    Jeśli na dobre zadomowią się na rynku niemieckim, czeka nas los geotrans
  • Re: skup akcji Autor: ~Setren [46.134.104.*]
    Zauważyłem ze prawie co sesje najpiere na siłę zbija sie kurs, a potem chwilę przed zamknięciem ktoś robi zakup prawie cały minus redukując
  • Re: skup akcji Autor: ~Skup [37.225.21.*]
    Skup akcji 3700 obrotu dobre....To jakiś żul kupuje bo mu się spółki pomyliły taki naj...bany musi być..
[x]
POLMAN 1,56% 0,46 2026-02-23 09:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.