Tak sobie policzyłem że jeśli oni chcą maksymalnie pozyskać 15 mln zł z emisji to jak wynegocjuja cenę rynkowa 0,82 PLN za akcję wyjdzie tylko 18 300 000 akcji będzie o niebo lepiej niż 150 mln akcji, a przejęcie INVENTIONbio będzie niesamowitym rozwojem spółki. Każdy niech decyduje czy to kupić czy nie. Pozdrawiam
Ta emisję ogłosili prze espi więc też przez espi musieliby ją odwołać, jakby faktycznie tak się stało to już by kurs puścili i nikt by już tego nie zablokował
Emisją jest dla inwestorów Inventbio w zamian za przejęcie Inventbio, wartość przejęcia to 37.5 mln zł czyli po cenie 90 gr byłoby to ok 44 mln akcji. A to co powiedział Pawlikowski dotyczyło najpewniej następnej emisji związanej z przejściem na GPW a nie o tej związanej z Inventbio.
Ludzie, trochę umiaru i rozsądku. Z jednej strony widzicie wartość Boruty w nie dalekiej przyszłości bardzo dużą a z drugiej strony byście przejęli Invenion za pół darmo. Ja rozumiem tanio kupić a drogo sprzedać ale trochę pomyśleć zanim coś się napisze.
Ja chce żeby zwiększali wartość oczywiście, ale też chcę żeby wyemitowali jak najmniejszą ilość akcji dlatego też życzę spółce udanych negocjacji i jak najwyższej ceny emisyjnej.
Mnie zastanawia dlaczego nowych akcji nie mialby objac obecny akcjonariat? Zrobic jedna dodatkowa akcja za dwie posiadane na dany dzień. Kurs ustalic ze sredniej minus 10%, i przez rok zrobic oddzielne notowanie dla tych akcji. O!
jak można napisać coś konstruktywnego gdy piszesz takie bzdury-tak jak byś nie wiedział poco jest ta emisja poczytaj oficjalne dokumenty , gdy to zrobisz zobaczysz bezsens Twojego wpisu-bez obrazy oczywiście