W sierpniu mowili takze ,ze jeszcze tydzien i sie zmieni ,minał sierpien jest wrzesien a ty mówisz jeszcze miesiac,przyjdzie pażdziernik a ty powiesz ze jeszcze miesiac i tak mozna w nieskonczonosc kłamac,na razie nie mam strat bo brałem po 0,71 ale rok czasu to chyba wystarczy na ten cyrk,mówisz sprzedac przegapiłem bo była okazja,ale nie teraz ja obroty jak w warzywniaku,a kursu specjalnie nie bede dołował,bo i tak sami ciągniecie go na doł.
Musi wejść nowelizacja ustawy o Wiatrakach. I wtedy to ruszy narazie jest ostro grana fotowoltaika ale spokojnie... Niedługo przyjdzie czas na GAZ, WIATRAKI I CORAZ POPULARNIEJSZĄ W POLSCE BIOMASĘ. a genrg działa w tych 3 obszarach
Ja jestem spokojny o ten papier. Wystarczy poczytać artykuły o rosnącym zapotrzebowaniu na paliwo gazowe w Polsce. Wiatraki jak najbardziej na plus ale to znacznie dłuższa perspektywa czasowa.
Leszczu invest a co mnie inni obchodza?
Co ty trobisz na gieldzie jak podstaw nie znasz i lykasz co popadnie?
Jak mogli mowic ze w sierpniu jeszcze tydzień, czy ty widziales co sie dzialo, widac ze nie.
Ciężko zainteresować się bylo, spojrzec na indexy wiodące i to co na nc się robilo?
Przespales pod koniec lipca - 15% rekordowy spadek na nci, lamka powinna ci się zaswiecic!!
W sierpniu zaczela sie koreta nc index, do tego korekta uszaków itdi zawirowsnia na pozostałych, nie wspomne o indexach z glownego.
Zamknij forum bankiera i zacznij inwestować w wiedzę i praktykę a potem marudz na forum.
Kolejny zdziwiony hehehe
Dnia 2020-09-18 o godz. 18:19 ~Taa napisał(a): > Leszczu invest a co mnie inni obchodza? > > Co ty trobisz na gieldzie jak podstaw nie znasz i lykasz co popadnie? > > Jak mogli mowic ze w sierpniu jeszcze tydzień, czy ty widziales co sie dzialo, widac ze nie. > > Ciężko zainteresować się bylo, spojrzec na indexy wiodące i to co na nc się robilo? > > Przespales pod koniec lipca - 15% rekordowy spadek na nci, lamka powinna ci się zaswiecic!! > > W sierpniu zaczela sie koreta nc index, do tego korekta uszaków itdi zawirowsnia na pozostałych, nie wspomne o indexach z glownego. > > Zamknij forum bankiera i zacznij inwestować w wiedzę i praktykę a potem marudz na forum. > > Kolejny zdziwiony hehehe
Zgadzam się. Pisalem na kilku spolkach co miałem że za długo nci idzie bez korety. Pokazywałem na wykresie NCI jak to ma się do innych indeksów. Napływ wiadomości globalnych też był nieciekawy, nasdaq aż prosił się o zjazd. Wprzedalem większość akcji z solidnymi zyskami za co mnie wysmiano :))
Potem jak ruszyła lawina to już do śmiechu nie bylo, szczególnie na covidiwych dostali baty. Sporo nowych kont przybylo na gieldzie w okresie tej hossy i radowali się że portfele im rosna a dopiero zaczeli przygodę z gielda. Potem było tratowanie się wzajemnie i liczenie strat. Na grupach z fb to było ladnie widać jak sami szarpali pkc kursy mało płynnych a potem sie tratowali. A w grupach sa tysiące ludzi i jak każdy szedł na owczy pęd np. w covidy to kursy szybowały. Mysleli że będą zarabiać dzienie a tu zwala ogólna i było tratowanie.
Gdzieś to bylo dobrze opisane, te pompy grupowe i potem panika.
Myśleć samemu a doświadczenie z czasem przyjdzie. Pozdro i zyskow realnych nie wirtualnych :)