Inżynierowie Samsunga zachwyceni możliwościami technologii XTPL. W zasadzie wchodzi w grę tylko przejęcie całej spółki i wycofania z obrotu publicznego. Potwierdzenie po 15.10.
Odpowiem pytaniami:
Czy wiesz jaki jest faktyczny free float tej spółki? Czy wiesz z jakich faktycznych, prawnych przyczyn HPK odstąpiło od dalszej współpracy? Czy może wiesz coś również o faktycznych przyczynach ograniczenia informacji medialnych nt. rozmów spółki z potencjalnymi klientami spółki w systemie licencyjnym? Podsumowując czy znasz fakty?
Ja nie wiem. W zasadzie to wiem tyle co poczytałem w Internecie. A to mało i mało też mam akcji.
Wszystko pięknie. Drukarenki wydrukują mikro płyteczki. Technologia marzenie, można budować nano-roboty z nano-obwodami. Jednak, żyją z emisji akcji, tak jest. Jak długo jeszcze?
Ciekawy sposób na rozwijanie hobby. Najtrudniej przekonać innych, aby za to płacili.
Wiem że póki co nie ma komercjalizacji technologii nie ma kontraktów jest za to produkcja akcji. Będę bardzo zadowolony jak będzie w końcu jakaś umowa ale tu co jakiś czas pojawia się mesjasz co pisze o że umowa blisko i gwno z tego jest więc już reaguje alergicznie na takie wpisy
Jakich przyczyn prawnych? HPK wycofało się z biznesu związanego z ODR. Widocznie jest to temat nieoplacalny nawet przy działającej technologi XTPL (a czy dział nie wiadomo). Ileż to już firm bylo zachwyconych pomysłami XTPL? I co z tego, skoro technologi, jak na razie, nie można w żadnej potencjalnie dziedzinie przeskalować? Może nadaje się tylko do laboratoriów?
Jeśli takie są fakty to spółka powinna poinformować o tym w komunikacie ESPI a tu nic. Zero info. Jedynie co wiemy to, że prowadzą jakiś tam rozmowy z klientem HPL i tyle. No i mają środki z emisji na dalsze badania i chmurę patentową jak to ładnie określono. Niestety pomimo ładnej strony, ciekawego newslettera nie ma nic innego. Az jestem zaskoczony, że fundusze zwiększają udział. Jak by widzieli (może się mylę) coś czego my szaraki jeszcze nie wiemy.
takie pseudo info że niby po 15.10 będzie coś wiadomo o 'Samsungu' to tylko próba przytrzymania naiwnych przez kolejny miesiąc, tak aby nie sprzedawali, a w listopadzie dowiemy się na forum że Apple jest zainteresowany, a potwierdzenie będzie pod koniec marca 2021, i tak przez kolejny rok :D
Fajnie by było, ale doświadczenie nakazuje ostrożność. Sama waga takiego potencjalnego info jest tak duża, że osobiście nie wypisywałbym tego na forach
Ciekawe na ile to co piszesz jest wiarygodne. Miesiąc szybko zleci więc już za chwilę dowiemy się czy Twója gadka jest coś warta czy to kolejne info bez pokrycia.
I jak tam potwierdzili już swój zachwyt??? Chyba jestes dobrze niedoinformowany. Jedyne co na tym forum mozna uslyszec to perspektywiczna spółka, zobaczycie, kiedy to, jak podpiszą umowę to... Tymczasem nic nie zarabiają a pandemia potrwa jeszcze ze 2 lata. Szkoda tu kisic szmal chyba że się weszlo ze szkopami po 120 lub wyzej