Portfolio? A co jest ciekawego w gigantach, poza tym że dużo lepsze gry byly dodawane za dormo do gazet 10 lat temu? Widziales trailer gigantow? Masakra.
A jesli chodzi o dotacje to obawiam sie jednak że NCB postawilo na boombit. Pszczołe może uratować udana premiera na steam. Nic wiecej
Nie płacz w ostatnim czasie robili inne gry, GU o ten cały game play był robiony na kolanie dla publiki a prawdziwa petarda będzie miała premierę za chwilę. Jeśli nie wiesz o co chodzi leszczu to nie smuć ;D
Jestescie zalosni. Nie mam akcji boombitu. Zwyczajnie dostali te 3,8 mln o ktore staral sie varsav i tyle.
I nie wmawiaj mi reznor, że te dwa wydawnicze projekty to będą kroki milowe dla spółki. Co do var to brak kasy od Epica i brak dofinansowania oznacza, kolejną sprzedaz akcji Ovidu (jesli ktokolwiek bedzie chcial to kupic, po premierze Metha, i sprzedazy 5000 sztuk tej gierki).
Ar Kicker bedzie nie wiadomo kiedy, a na Arie nie ma pieniedzy. Minimum obiektywizmu !!!!!!
A co do ciebie leszczu zzzz, to trailery robi sie z dolozeniem wszelkich staran, wlasnie pod publiczke, m.in. zeby podbic kurs.
A Ty mi nie wmawiaj, że boombit otrzymał dotacje za VAR jakbyś dobrze przeczytał komunikat to jest to informacja bodajże z lipca tego roku nie ze szybka ścieżka do Mazowsza a GameINN, jak zaczynasz wchodzić w dyskusje to się przygotuj. Myślisz, że po co podali info wczoraj już 2 miechy po fakcie... żeby podbić kurs, ale się nie udało
Nie napisalem ze otrzymal "dotacje za Var" . Naucz się czytac. To po pierwsze. A po drugie to z Epica mialy byc miliony, a jest pierwsza faktura na kilkaset zlotych !!! Gra kosztowala 5,5 mln i gdyby z gory za niä nie zaplacili, to var bylby bankrutem na kredytach. Trailer gigantów to jest smiech na sali, rosinski niech nie przeprasza, bo juz cala branża sie z tej spolki smieje. To ma byc gra przygotowywana przez 30 osob od roku? Wez przestan.
Jak widzisz dosyć się orientuję co się dzieje na spolce, tylko klapek na oczach nie mam. I nie wypisuje bzdur o akumulowaniu tego gniota. Ale ty kupuj, śmiało.
Teraz masz pretensje, że spółka zabezpieczyła projekt u wydawcy ? Też nie wiesz jakby potoczyły się losy sprzedaży, gdyby był marketing robiony przez inna firmę, raczej Varsav dam wówczas by nie udźwignął moim zdaniem tego zadania. Dla Ciebie gniot, dla mnie spółka z potencjałem i zawsze pisze, co robię lub myślę. To jest forum do wymiany informacji, poglądów itd. Szanuje to, co piszesz, ale najpierw wskazujesz, że nie otrzymali żadnej kasy od epic, potem prostujesz, że marne kilkadziesiąt tysi itd. Zobaczymy po evencie czy coś się zmieniło, ja liczę, że tak. Dla mnie aktualne poziomy i poniżej 2,00 to okazja do tanich akcji i jasno o tym piszę, jak uważasz inaczej możesz nie kupować lub czekać na niższy kurs i tyle.
"Spolka zabezpieczyla projekt" - weź sie nie kompromituj chlopie. Varsav oddalo grę, na nic nie ma wplywu, i kasy z tego tez nie zobaczy. Epic potrafi wyplacic miliony EURO za wylacznosc, pod warunkiem że gra się sprzedaje., a oni wystawili pierwszä fakture po roku czasu na kilkaset zlotych. Z reszta sam rosinski tez na to liczyl. Gniot i tyle.
A, to kiedy wydają tych poprawionych gigantow reznorze? Premierę zapowiadali na 4 kwartał :))))). Ta spolka to dno i tyle.
Widziałeś ESPI lub komunikat? plan był na 4Q20 w EA, porting na konsole nowej generacji 2021 zakładam 3Q. Chyba pomyliłeś skalę produkcji gry, żeby epic płacił miliony, Pan Rosiński mógł liczyć na regularne wpływy, jezeli liczył na miliony no to.... To, co piszesz mogłoby się sprawdzić przy takich projektach, jak Green hell, medium od BLO, ale nie pszczoła, proszę nie żartuj. Tak, jak napisałem poczekajmy na Tokyo, wtedy możemy wrócić do dyskusji
Insider.. analizując Twoje wpisy dochodzę do wniosku że ty wcale nie chcesz kupić akcji VAR troll ujesz z żalu, akcji pewnie już nie masz sprzedałeś w panice z stratą i teraz płaczesz rozżalony. Widziałem już takich graczy kupują na górce sprzeda na dołku .. płacz i lament. Ogarnij się bądź mężczyzną a nie ....
Reznor zobacz followersów na Steam odnośnie Gigantów hehe 798 dokładnie haha pomimo takiego szumu . Dla przykładu pszczoła na ponad 6 tyś. Tak że wiesz ....
wróć sobie do wywiadu z rosnińskim, jak opowiadał jeszcze pół roku temu że kasa z epic zaskoczy wszystkich i będzie jej znacznie więcej niż się wszyscy spodziewają. pozdro.
Panowie, jeśli jesteście akcjonariuszami to ja Was pozdrawiam i powodzenia.
Śledzę gaming od dawna i jedyne co widzę na Var to zagrywki spekuły i nieudolny prezes. A 300k po roku od debiutu gry za 5,5 mln która miała zmienić ekosystem spółki są kpiną. i tyle.
Giganci to będzie masakra, co zresztą widać po kursie.
Zapomniałeś o kamieniach milowych? Ponad 4 mln z kamieni milowych niech będzie milion od Epica, plus jakieś wpływy ze sprzedaży. Nie kłócę się z Tobą, że to jest dużo. Sam uważam, że gra jest słaba. Tylko nie lubię ewidentnych kłamstw. Gra wyjdzie pewnie na 0, no chyba, że zarobią coś na Epicu. Ja uważam, że prezesowi wychodzi lepiej inwestowanie w spółki zależne i tutaj upatruje pole do zysków. Może działalność wydawnicza.
Skąd pomysł ze przychód ze sprzedaży w II kwartale to kasa bezpośrednio od Epic? Podejrzewam ze kasa od Epic trafiła do wydawcy już na początku sprzedaży (przynajmniej w części), wydawca doliczył to do puli i dopiero w II kwartale razem z zyskiem od sprzedaży pozwoliło to przekroczyć recoup. "Spółka wygenerowała w 2Q2020 roku przychody ze sprzedaży gry Bee Simulator w kwocie 314 tys. PLN, co wynika z faktu, że sprzedaż gry za 1Q2020 roku spowodowała przekroczenie progu recoup, umożliwiającego nam wystawienie pierwszej faktury obejmującej wynagrodzenie z tytułu należnych nam tantiem od Wydawcy."
Klamstw? Przecież napisałem że gra zostala "zaplacona z gory". Mialem na mysli wlasnie milestony. Nie jestem fanem tej spolki ale od klamcow mnie koleś nie wyzywaj. Przeczytaj wpisy powyzsze i się schodz kolego. Obiektywny jestem. Gra bee simulator sie nie sprzedaje, nie są wstanie przekroczyc recup itp. Itd.
Dobra. Spadam stąd bo tu widzę pelen profesjonalizm, co z resztą widać po kursie.
ja nie pisałem nic że boombit świetny jest, że będzie jazda i kosmos i w ogóle że macie się przesiadać już dziś - napisałem że mają pieniądze z dofinansowania a varsav ich nie ma, a bardzo potrzebuje.
Napisałeś tak cytuje: "A jesli chodzi o dotacje to obawiam sie jednak że NCB postawilo na boombit", co wskazuje jednoznacznie, że boombit według Ciebie zgarnął dotacje zamiast Varsav, a to prawda nie jest, gdyż boombit brał udział w innym konkursie, stąd wywiązała się dyskusja. Tutaj są naprawdę ogarnięci inwestorzy insinderze, Ruchaś zaburza nickiem powagę forum, ale też się z nim momentami zgadzam
źle to ująłem. chodziło mi wyłącznie o to, że spółka growa która się o pieniądze starała, otrzymała takie dofinansowanie, tylko tyle.
Przeczytaj mój pierwszy wpis. wcale nie chciałem tu się wdawac w dyskusje. Szanuję konstruktywną wymianę zdań ale to forum to dno. Jakiś czas temu pamiętam tu zajrzałem i gadało dwóch kolesi z sensem o fx i tylko dlatego tu zajrzałem. pozdro i powodzenia
Poczekajmy cierpliwie na listę rankingowa z ncbir dot. szybkiej ścieżki dla Mazowsza... Ja czekam sobie cierpliwie na gry od Varsav. Świadomy ryzyka inwestycyjnego.
Jak będzie premiera Bee Simulator hiciora, gdzie wszystkie dzieci wraz z rodzicami będą grać całymi dniami to kurs na miękko przebije 10 zera a jak pokażą Giantsow to lekko 20.
Po czasie...
Jest 2 zł
Gdzie was produkują? Zainteresowanie Bee synulatordm na Steamie średnio słabe Gigsntami nie ma żadnego poniżej 800 followersów to jest dramat. Tytuł został spalony. Do tego mamy cykl osłabienia dolara, spółki gamingowe będą musiały sprzedawać dużo więcej żeby osiągnąć podobne wyniki jak w poprzednich latach.
Dobre spółki będą zarabiały tak samo dobrze lub może trochę lepiej. Spółki z klasy B gamingu zaczną się staczać, stawiam 100 że Varsav zrobi jeszcze jedno podejście do 4.50 pod premiery i znów zejdzie na 2 A jak wszystkie tytuły będą klapą to zbańczą