Tutaj to prawdziwa masakra , naprawdę należy współczuć nabitym w 9 zł . Fund nie dostał dywidendy więc się mści i wyprzedaje akcje bez względu na cenę i dalsze perspektywy .
należy współczuć właścicielom jednostek uczestnictwa kupionych w TFI rockbridge, za politykę tego funduszu , ale i niestety nam posiadaczom akcji Relpol, że w akcjonariacie jest też ten fundusz
czemu wy narzekacie dobrze że fundusz zaniża można sobie dokupić po taniości to że nie wypłacili dywidendy to dla tego tak nisko stoi ale w przyszłym roku może być sowita dywidenda ja stawiam na 55 ...60 gr
czlowieku - w przyszlym roku moze byc i 4 zl jak tak beda sypac. Tu sie liczy tu i teraz i pomnażanie kapitalu, a nie jakies usrednianie, czekanie na przyszly rok, itd.
niestety kiedyś też kupiłem jednostki jakiegoś funduszu, po czasie okazało się, że jestem na sporym minusie, sprzedałem ze stratą dziś już wiem, że nie nigdy tego nie powtórzę, jaka jest odpowiedzialność ludzi zarządzających takimi funduszami - żadna, byle sprzedać bez poniesienia konsekwencji, cz jest strata czy zysk - ważne żeby na wypłatę starczyło
A co to jest kupić 2,5 mil akcji po 6 zł + - 15 mil .Kto chciałby mieć 25 % w spółce z dywidendą niech nadstawi worek na kupnie i niech sypią fundusze. Widzieli byście 15 mil zł postawionych na kupnie to akcje w jeden dzień 25% w górę. Fund jak by chciał sprzedać całość to by się już dogadał z kimś. Tu musi być coś innego . Spekuła wróć.
Przyczyna jest dosyć oczywista. Fundusze uwalniają gotówkę, żeby kupić Allegro na IPO. Sprzedają więc aktywa, na których już realizują zyski, bo wtedy nikt się do sprzedawcy nie przyczepi. Mają swoją logikę nastawioną na ochronę tyłka, a nie zyski. Dlatego należy omijać szerokim łukiem i samemu inwestować własne pieniądze,