• Pojawił się obrót Autor: priest [94.251.228.*]
    Pojawił się - póki co jeszcze mały - ale już jakiś konkretniejszy obrót. Oby tak dalej. Akcje z czasem powinny być zauważone także przez innych akcjonariuszy. Jak poprawi się płynność, to moim zdaniem, powinno przybyć chętnych do zakupu Wikany.
  • Re: Pojawił się obrót Autor: ~Gallileo [193.102.79.*]
    Obrót na poziomie około 5-10tys zł dziennie pojawił się juz od końca lipca. Nie obserwujemy go codziennie ale jest to zjawisko już dość regularne od dłuższego czasu. Stad moje pytanie pare dni temu czy to ktoś z drobnych z tego forum sobie dobiera i usrednia czy też to ktos wiekszy zbiera. No, ale nie doczekalem sie zadnej odpowiedzi, mozliwe wiec ze to nikt z drobnych. Skoro mało kto kupował po 50gr to czemu nagle mialby zaczac kupowac po 2zł? Ja przyznaje się do zakupow na poziomie 13tys w ostatnich miesiacach. To jakies 10% wszystkiego. Kto kupil resztę?  Coraz bardziej mam wrazenie że ktos wiekszy.
    oczywiscie duzej alternatywy tutaj nie ma - mam na mysli B.
  • Re: Pojawił się obrót Autor: ~literat [84.234.165.*]
    Piszesz Gallileo, że jeśli ktoś nie kupował po 0,50 gr , to na pewno nie kupuje po 2 zł. Tak nie jest do końca.Inwestorzy nie lubią tanich akcji, lecz akcje w trendzie wzrostowym. Kurs leżący długotrwale na łopatkach nie jest łakomym kąskiem dla przysłowiowej ulicy. Tylko akcje , których kurs rośnie wzbudza zainteresowanie. Może jeśli tu się pokażą obroty to ulica zacznie wchodzić bardziej.
    Wiem wiem... to było z mojej strony powiedziane raczej z przekąsem i małym to małym ale pewnym wyrzutem. Ci sami co nie kupowali po 50gr kupowali przeciez wczesniej  po >10zł. Przepraszam, nie chciałem być poraz kolejny złośliwy.
  • Re: Pojawił się obrót Autor: priest [94.251.228.*]
    Ja myślę, że to tylko kwestia czasu, aż drobni zaczną kupować. Ciekawe jest tylko możliwych kwot, do jakich może podejść kurs Wikany. Przy dużych obrotach może uda się przekroczyć kwotę 3 zł za akcję.
  • Re: Pojawił się obrót Autor: ~obywatel-M [5.184.37.*]
    Najważniejsze aby spółka stała się atrakcyjna dla graczy z grubym portfelem i dla spekulantów. Musi się wydarzyć coś takiego aby spółka zainicjowała taki projekt, który zasadniczo zwiększy potencjał np. bardziej rozwinie skrzydła w procesie wytwarzania zielonej energii, na ten cel będą dostępne olbrzymie środki w postaci grantów lub dotacji.
  • Re: Pojawił się obrót Autor: ~Adam [77.65.65.*]
    wszyscy czekają,
    w sklepiku i w kosmodromie mają rzucić piwo w promocji, więc spokojnie można siedzieć i czekać
[x]
WIKANA 5,33% 7,90 2025-10-03 16:26:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.