Dnia 2020-09-15 o godz. 10:08 ~SANR napisał(a): > Przy aktualnym rajdzie to chyba nawet nie ma co referować.
Rajd dopiero przed nami. Teraz to rozgrzewka. Mam opory przed podawaniem na tych stronach rejestracyjnych swoich personaliów, więc mam prośbę do osób, które się zdecydowały na ten krok o zadanie pytań n/t:
1. mechanizmu pozyskiwania klientów w nowym programie partnerskim 2. podstaw do stosowania określenia "sztuczna inteligencja" wobec oferowanych przez ITL rozwiązań
Nie ma co liczyć wg właściciela o skokowe wzrosty klientów - obudowa modelu firmy nastawiona jest na rozwiązania enterP. Ktoś się zapytał o 150 zł za akcje. Przychody są odłożone w czasie- wynika to z mechanizmu działania firmy. Partnerów pozyskuje się wsród integratorów lub firm które składają zapytania ofertowe. Firma odnotowuje znaczący wzrost zapytań ofertowych.
Było też pytanie/ porównanie z Live chat. Krótko: livechat to tania masówka. InteliWise to tanie rozwiązania jako margines, spółka nastawiona na rozwój WŁASNEGO AUTORSKIEGO AI, i komercjalizacje dedykowaną dla wymagających klientów
Kontrakty z Recket w trakcie realizacji / integracja i wdrożenie globalne może trwać kilkanaście miesięcy. Coś było też m zdaniami, przynajmniej tak wyląpałam o drugim wdrożeniu na wielkim interRynku Globalnym ale nie mam pewności czy nie koloruje.