poszukuję osób poszkodowanych przez w/w firmę (holding). Mam produkty, które skończyły się już na początku roku i nie potrafię odzyskać pieniędzy. Mam kontakt z Prezesem, który mnie zwodzi i oszukuje. Obiecuje przelewy, których nie realizuje. Podobnie z administratorem zabezpieczenia. Mam też aktywny produkt (hotel), za który nie otrzymuję odsetek od marca, a podobno hotel działa już sprawnie. Scenariusz jest podobny jak w Gerdzie i Metro. Wiem, ze firma ma poważne, kłopoty. Mój doradca się zwolnił, bo jak mi powiedział - nie płacą mu od kilku miesięcy. Ten, który miał go zastępować w firmie też się zwolnił (powód podał mi dokładnie taki sam).
Od lutego słyszę zapewnienia, że ma to kupić jakiś duży fundusz z UK. Ale sądzę, że to ściema. Myślę, że to pora żeby się połączyć w grupę żeby odzyskać środki. Np przez zawiadomienie prokuratury.
Witam,
Otrzymałem pismo, ze nie zwroca mi srodkow z obligacji serii A na Krakowie. To miala byc najwieksza inwestycja, a od grudnia stoi szkielet i nikogo nie ma na budowie. W prasie sa juz o tym artykuly.
Po tej informacji zaczalem sprawdzac kondycje firmy i jest bardzo zle.
Niczego co mieli zrobic nie ukonczyli. Z niczym nie sa w terminie.
Uwazajcie tez na ich nowy twor Tier - podobno wyprowadzaja tam nieruchomosci.
Widze, ze strategia Panow Prezesow zeby kupowac drogie samochody zanim zaczna biznes nie sprawdzila sie.
W Zarzadzie sa samochody za kilka milionow (podbno Ferrari i najdrozsze mercedesy).
Bawia sie za nasze pieniadze. Trzeba szybko dzialac.
Nie zwrócili mi środków wpłaconych na obligacje w Akademik w Krakowie, i nie płacą odsetek od umowy pozyczki, która podpisałem jako rolowanie niewykupionych obligacji w Akademik w Katowicach.
Proszę o dołączenie do grupy próbującej odzyskać utopione pieniądze.
Dzień dobry. Jestem poszkodowanym obligatariuszem Gent Found.
Nie zwrócili mi środków wpłaconych na obligacje w Akademik w Krakowie, i nie płacą odsetek od umowy pozyczki, która podpisałem jako rolowanie niewykupionych obligacji w Akademik w Katowicach.
Proszę o dołączenie do grupy próbującej odzyskać utopione pieniądze. ODPOWIADAM na propozycję dołączenia do grupy aby zyskać na sile w dochodzeniu roszczeń w tym złożenia doniesienia do prokuratury. Mój mail a.biskup@op.pl
Proszę o dołączenie do grupy próbującej odzyskać utopione pieniądze.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wiele w tym prawdy. Proponuję działać bo po tej firmie, za chwilę nic nie zostanie, a nieruchomości przejmie wspomniany Tier. Ferrari nadal jeździ po mieście.
Mam pełną informacje na temat transakcji w Tier i całą dokumentacje przejęcia nieruchomosci od GENT , oraz osobach które brały w tym udział , jeśli chcesz działać wspólnie zapraszam do kontaktu krzysztofg@vp.pl
Ogólnie rzecz biorąc mylicie pojęcia. Rozumiem, że jest ktoś zły bo poszkodowany, ale Tier Investment to całkiem inna firma stworzona przez osoby, które nie zgadzały się z polityką Gent'u
Fakt, Tier jest teraz kojarzony z Gentem, ale to całkiem inna firma. Tier to ludzie, którzy chcieli odciąć się od Genta. Są to osoby, które chcą zbudować firmę, która będzie działać całkiem inaczej niż gent. Ten rozłam był właśnie tym spowodowany.
Ten od Ferrari myśląc że się wymiksować z Gent i odpowiedzialności jest w wielkim błędzie . Za wszystko należy zapłacić !
ZaprasAm do kontaktu krzysztofg@vp.pl
Ja też zaczynam szybkie działania , mamy kilkadziesiąt osób poszkodowanych na grube miliony , zbieramy jak najwiecej poszkodowanych , proszę o kontakt krzysztofg@vp.pl
Witam, poproszę o informacje o podejmowanych krokach na maila, jestem poszkodowany przez jedną ze Spółek z szemranej Grupy i kończy mi się cierpliwość do Prezesa: paprocki.ryszard.official@gmail.com Pozdrawiam
Dnia 2020-09-22 o godz. 09:07 ~Obligatariusz napisał(a): > Witam, > > Otrzymałem pismo, ze nie zwroca mi srodkow z obligacji serii A na Krakowie. To miala byc najwieksza inwestycja, a od grudnia stoi szkielet i nikogo nie ma na budowie. W prasie sa juz o tym artykuly. > > Po tej informacji zaczalem sprawdzac kondycje firmy i jest bardzo zle. > > Niczego co mieli zrobic nie ukonczyli. Z niczym nie sa w terminie. > > Uwazajcie tez na ich nowy twor Tier - podobno wyprowadzaja tam nieruchomosci. > > Widze, ze strategia Panow Prezesow zeby kupowac drogie samochody zanim zaczna biznes nie sprawdzila sie. > > W Zarzadzie sa samochody za kilka milionow (podbno Ferrari i najdrozsze mercedesy). > > > > Bawia sie za nasze pieniadze. Trzeba szybko dzialac.
Nie powiedziałbym, że Tier to ich nowy twór. To jest osobna firma złożona z osób, którym właśnie to o czym piszesz nie podobało się w Gent. Nie wrzucałbym tu wszystkich do jednego worka. Problem jest w tym, że wielu ludzi kojarzy Tier z Gentem, oni chcą się od tego całkowicie odciąć. Oni przejęli również zobowiązania w projektach, które były bankrutami. Teraz są wyprowadzane na prostą.
Dzień dobry.
Jestem w podobnej sytuacji. Mam produkty które się skończyły (Kraków) i nie potrafię odzyskać pieniędzy. Mam też umowę pożyczki ale zaprzestali płacenia odsetek. Podobnie jak u Pana mój opiekun też się zwolnił .
Z administratorem zabezpieczenia też nie ma kontaktu. Jestem skłonny do zawiadomienia prokuratury.
Mam tę samą sytuację. Widzę, że Prezes i wobec Pana stosuje tę samą metodę opowiadania o funduszu i ciągłego odkładania w czasie spłaty. Czy ma Pan wiedzę, czy są tam jeszcze jacyś doradcy, z którymi można się skontaktować?
Pozdrawiam.
No to gramy do tej samej bramki, dzięki za info na e-mail , myśle że nasza wiedza połączona z twoją pomoże wyciągnąć odpowiedzialność od Pani K, Pana B z Tier , Oblokanego Pana R , oraz Pana Ferrari :)
Proponuję, przyglądniecie się również administratorowi zabezpieczeń który widocznie nie do końca może znać sytuację holdingu. Wnioskuję tak ponieważ bardzo opieszale działa na rzecz zabezpieczenia wierzytelności obligatariuszy. Może być też tak że pomaga emitentowi, jednocześnie działając na szkodę inwestorów.
Jak pokazuje google, pan od ferrari prowadzi swoją firmę.
Zakres działalności to "Szkolenia specjalistyczne i doradztwo".
Ciekawostką jest, że storna www.gentholging.com pokazuje zawiadomienie z sądu i wskazuje na brak płatności podmiotowi, któremu winni są pieniądze.
Wszyscy z jednej gliny ulepieni. Gent też wypłacał odsetki. Ryba psuje się od głowy, a Pan J i Pan G położą każda firmę, nawet tą udającą bycie autonomiczną. Nie wierzę nikomu kto tam stanął chociaż jedna stopa.
Przestań się Pan oszukiwać.
Ja właśnie słyszałam o tym, że Tier właśnie stara się uporządkować te wszystkie projekty, które kupił od Genta. Starają się udowodnić tym, że to nie jest Gent tylko pod inna nazwą, a całkiem inna firma, której polityka działa tak jak powinna. Niektóre projekty, które okazały się porażkami są teraz powoli naprawiane.
Szanowni Państwo , biorąc pod uwagę aktualną sytuacje Genta proponuje szybko działać wspólnie , mamy kilkadziesiąt osób poszkodowanych na kilkanaście milionów złotych . Przygotowujemy działania mające na celu udowodnienia przestępstwa i oszustwa klientów . Równocześnie chcemy aby powstał reportaż w telewizji z wszystkimi poszkodowanymi . Jeśli są Państwo zainteresowani wspólnym działaniem proszę o kontakt na e-mail krzysztofg@vp.pl
Jestem osobą poszkodowaną. Do tej pory nie odzyskałem pożyczki, która miała być zwrócona miesiące temu, a była związana z akademikiem w Krakowie.
Pani K. czarowała co do spłaty aktualnie milczy, Pan. R. raz za razem opowiada „bajki” o zwrocie pieniędzy, a teraz kupują czas restrukturyzacją. Pan G. w ogóle zniknął z orbity, mój opiekun nie odpowiada na telefony.
Proszę o dołączenie mnie do działań zbiorowych grupy.