pytanie ile spadnie teraz wartość księgowa, po tej sprzedaży ... przed transakcją było 43 mln (łącznie z trzech spółek, gdzie CIAT był znacząco największy), obawiam się, że po sprzedaży spadek będzie znacznie większy niż to 3,5 mln przytulone czy to czasem nie jest tak, że sprzedali spółkę która właśnie zaraz powinna konsumować zyski z długotrwałych inwestycji, i za pół darmo do firmy gdzie udziały nie są podzielone z inwestorami giełdowymi
Widocznie mają na oku spółkę o większej rentowności. Spółka inwestuje w różne projekty choć po cichu liczę na coś z OZE bo na tym jest fajna przebitka a spółek z.o.o jest parę do przejęcia a giełda odpowiednio wyceni grempco. Ja nie stawiam aż na 2zl mi 1zl do końca roku wystarczy powoli do przodu już raz była spekula podpompowali na chwilę i spadło.
Nic nie wiemy. 1.Jaka cena za te udziały? 2.Kto kupił? 3. Jakie są plany inwestycyjne po sprzedaży? 4.Nic zero konkretów!! Ale ja i tak lubię to spółkę i mam ją ze względu na Gryfitlab!! CIAT i jego wyniki juz mnie męczyło od 2017 r. Wiec info raczej dobre a na pewno nie negatywne. Pozdrawiam