Skup dotyczy tylko 25,6 tys. akcji, więc nie ma się czym ekscytować. Pewnie będzie redukcja ponad 90 procent. Ciekawe czy dotarło to do wiadomości tych, co kupują akcje? Ale jak dla mnie może być. Najważniejsze że kurs rośnie, chociaż żal mi ściska, że nie zdążyłem kupić w tym tygodniu za 45 zł.
Zgłaszając do wykupu 100 akcji , tylko 3 zostaną odkupione po cenie 85zł, reszta to wielka panika na rynku i zamrożenie kapitału na co najmniej miesiąc !!!
Wszystko jest opisane w komunikacie spółki! Skupie podlega 2,9% akcji. "Zarząd i rada nadzorcza spółki ERG zdecydowały o skupie do 25.623 akcji własnych, które stanowią ok. 2,92 proc. kapitału zakładowego, po 85 zł za sztukę - podała spółka w komunikacie."
ale nie wszyscy zgłoszą się na ten skup,bo np. mogą liczyć na wyższy kurs, mają akcje zablokowane, zastawione, przegapią bo zajmują się innymi pilnymi sprawami itp.
Jak ty wyliczyłeś te 3%? Sama spółka ma 12% akcji własnych, zakładasz więc, że Erg też się zgłosi ze swoim pakietem akcji? Poza tym nigdy nie było tak by 100% drobnicy wzięło udział w skupie
ciężko powiedzieć. kasę z PFR dostali w q2, więc źle nie powinno być, coś czuję, że będzie pozytywne zaskoczenie. Widać, że w ostatnim czasie spółka gra na wzrost kursu, czego wcześniej tu nie było. Dlatego spodziewam się, że kurs powinien w najbliższym czasie osiągnąć co najmniej 100 zł. Po obrotach widać, że akcji bardzo mało w obiegu i chętnych do sprzedaży niewielu. Pojawią się dobre wyniki, kilka wywiadów i może zleci się ulica i kurs ostro wystrzeli
Tak to prawda. Skup nie ma większego znaczenia dla drobnych akcjonariuszy. Dla nas liczy się cena akcji i zysk osiągany przez spółkę. Na 200 zł. nie liczę, chociaż kto wie...