Mam świadomość ryzyka związanego z tą inwestycja. Wiem, że mogę zostać z niczym, ale cena jest tak niska ze bardzo kusi żeby dokupić kilka tys akcji.
Jakieś 5 % szans jest ze wyjdziemy na prosta - albo to moje myślenie życzeniowe.
Tak czy siak wg mnie gra warta świeczki
Dnia 2020-10-10 o godz. 17:17 ~Vivaldi napisał(a): > Ale troli wylazlo alibaba, do tego obrot 92 000 pln hehe zacieram raczki
Ciebie rekinie biznesu o nic się nie pytałem, więc po co odpowiadasz? A nie zatarły ci się czasem już te rączki? po twoich komentarzach na tym forum wnioskuje że już zacierasz te rączki od pół roku... i sądząc po twoich jakże sprawdzonych proroctwach typu "upadliści nie będzie" i "będzie 6 zł" to jeszcze przez kolejne pół roku będziesz tymi rękoma tarł... o klawiaturę... żeby tylko w kwietniu się czasem nie okazało że od tego tarcia ci tych "zysków" z akcji nie wystarczy na protezy dłoni...
Dnia 2020-10-10 o godz. 18:57 ~Facet_z_kasą napisał(a): > O czym piszecie bo słabo rozumiem, przecież spółka ogłosiła upadłość, skad pomył na zyski na tym papierze?
Ej no co ty... nie słyszałeś jaki można tutaj zrobić interes życia?! to pewnie jakimś początkującym amatorem jesteś... Poczytaj sobie te forum, zwłaszcza wpisy takich wybitnych specjalistów jak: ~Wódz, ~Vivaldi, ~Wzrosty, ~elba - to moi idole i rekiny biznesu, nic tylko brać przykład z najlepszych, kupować ten papier bo lada dzień będzie wybicie do 15 zł a nawet lepiej...
Nie słyszałeś że majątek elektrobudowy znacznie przewyższa jej zadłużenie? A upadłość ogłosiła tylko dla tego że stary zarząd elby to byli agenci wysłani przez Rząd Morawieckiego i Sasina... Syndyk, Sąd i prokuratura to wszyscy sygnatariusze tego spisku, dziennikarze śledczy wszystkich stacji TV i gazet dostają w łapę aby trzymali gęby na kłódkę i nie informowali opinii publicznej o tym skandalu... a jak już "układ" z syndykiem na czele sztucznie zaniży wartość elby to wtedy pojawi się Sasin i ją wykupi i przejmie jako spółeczkę skarbu państwa i akcje elby wystrzelą! A musi tak zrobić na 1000% bo Elektrobudowa w Polsce = Siemens w Niemczech = ABB w Szwajcarii czyli sam rozumiesz że to spółka kluczowa dla Polskiej gospodarki bez której polska energetyka się po prostu zawali, wszyscy Polacy musieliby się na nowo nauczyć obsługiwać lampę naftową...
Mieli. Zapewne kupowali na wysokich poziomach i sprzedali z wielką strata i teraz poprawiaja sobie humor tym, że zostali jescze jacyś ludzie którzy mają akcje i zapewne też poniosą stratę więc nie są sami. Takie samousprawiedliwienie się. Nie widzę innego powodu aby siedzieć na forum i się udzielać.