Masakra na czerwono ale Nasdaq ledwie kawałeczek spadł o szczytu to co tutaj będzie jak spadnie jeszcze 10%? Widać ze wiele osób nie chce „ryzykować” i już wychodzi z giełdy. Co dziwne WIG odrobił 50% spadku z marca, bez entuzjazmu nie to co USA.
Witam jestem, jestem z coraz większym pakietem. Na tle rynku dzisiaj VAR dobrze się zachował, ale niestety 2,5 w zeszłym tygodniu złamane. Czekamy na niższe poziomy niestety, kupiłem ostatnio po 2,38 aktualnie ustawie się bliżej 2,10. Carbon kupiłem w piątek i dzisiaj sporo zapakowalem przy 58-59,5.
Co na plus na Var w porównaniu do pozostałych spółek relatywnie niski wolumen, co dla mnie jest jasnym sygnałem,że Ci co mieli sprzedać wysypali się wcześniej i teraz trzymamy papier. Na carbonie coś kupiłeś na promocji ?
Człowiek uczy się każdego dnia, będę pamiętał o tym.
Reznor, u mnie niestety czerwono i jak patrzę na nasdaq to nie napawa mnie optymizmem, ale cóż, trzeba to przetrwać. Orlen musiałem sprzedać i udało się w okolicach 56, więc mikroskopijny plusik był. Chociaż jak patrzę na obecny kurs, to może nawet i lepiej. Wczoraj dokupiłem Medapp, ale patrząc na dzisiejszy dzień to trochę się pośpieszyłem. Tak jak pisałem w pierwszym zdaniu, człowiek uczy się każdego dnia :) Carbon męczą dzisiaj po całości i zaczęły latać większe wolumeny. Bloober ładnie się broni. 01C poleciał niziutko, ale zobaczymy co będzie po walnym. Ogólnie nastawiony jestem na long, więc jedyne co denerwuje, to fakt, że można było sprzedać tydzień temu i kupić sobie dzisiaj więcej w podobnej cenie :). Ech, co za dzień....
Zenek, nic mi nie wiadomo kiedy Wers wraca. Trochę juz na wakacjach jest :) po dzisiejszym dniu sam bym sobie zrobił małą przerwę, chociaż końcówka sesji powiała optymizmem. Jaki scenariusz obstawiacie?
Ruchaś, teraz to już ma się odbijać a w styczniu to chce kolejne wzrosty :). Kryzys w tym roku to się przeniósł na marzec. Obecnie to grają na emocjach i sprawdzają komu gwint puści przy dokręcaniu śruby ;) A tak poważnie, to zobaczymy, ciekawy ale ciężki tydzień. Wydaje mi się, że Var poniżej 2 nie spadnie, raczej będzie się odbijał przy 2.1
Reznor, podpytam o Orlen, bo widać, że to nadal chce spadać. Nie wiem jakie Twoje odczucia. Małymi krokami zbliżamy się do marcowej doliny. Zastawiam się, czy to już stop, czy będą chcieli jeszcze zejść niżej.
Hej komar, krótko Orlen, jak dla mnie podwójne dno, liczylbym na jakąś konsole na tych poziomach 44-46 I później wybicie górą. Ale jest jedną zmienna, której nie wiem. Działania rządu... każde instrumentalne posługiwanie się spółkami skarbu państwa mogą przyczynić się do różnych zachowań na kursie. Mój bazowy scenariusz to podwójne dno i powolny wzrost. Ale jak widzisz dzisiaj tauron +20% takie czasy na bananowej
Dzieki Reznor za info. Ogólnie myślałem, że kurs na dużych spółkach nie powinien spaść poniżej marcowego dołka, ale tę teorie psuje mi Lotos. Muszę się przespać z tym, bo cena Orlenu kusi bardzo. 53 sie broniło długo a tu teraz prawie 10zl mniej. Ale tak jak pisałeś, na spółkach skarbu państwa różnie bywa... miłego weekendu
Korekta raczej się kończy A wskaźniki niedźwiedzie to najlepiej oddają . Wiadomo że każda korekta czy trend kończy się jakaś paniką. U nas zbliża się wejście kasy z PPK październik-listopad. Firmy do 50 osób, % osób wchodzacych rośnie więc będzie popyt