• niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Pamietam [37.47.26.*]
    typowy wir ktory ma wciagnac leszcza

Akcje w poniższym komunikacie nie zostały objęte za gotówkę lecz w wyniku "potrącenia wierzytelności".

Komunikat jest napisany tak zawile, że zwykły leszcz nic z tego nie zakuma. Ba, jest nawet podana "cena" akcji.

W istocie akcje zostały objęte nie za wkład gotówkowy lecz za jakieś potrącenie długu, czyli gratis, czyli za frajer. Dług został zapewne stworzony sztucznie, jakiś bezwartościowy weksel specjalnie na tą okazję albo inny blef.

"cena" akcji wynika z "wartości" "długu" jaki został umorzony za przekazanie tych akcji. Takie sztuczki nachalnie robiło kiedyś niesławne VENO. Widać, że znaleźli naśladowcę, też z V w nazwie.

Jak ktoś chce się przekonać, jaka jest prawda i rzeczywistość, niech wyśle maila do relacji inwestorskich stron transakcji z prostym zapytaniem: czy te akcje zostały objęte za gotówkę? Czy zostały opłacone przelewem?

Bardzo jestem ciekaw odpowiedzi, których zapewne nie będzie (wszystko, co mieliśmy do powiedzenia, zostało przekazane w komunikacie - i tym podobne uniki).

Stachura/Marshal chciał pogonić niedawno 95% wartości swoich aktywów (CAC PV) za 2,7 mln i nie było chętnych.Teraz nadleciał helicopter money i zasypuje go milionami. Przezabawne.

Zainteresowanym polecam też prześledzić, ile wałków ma na swoim koncie Rubicon i ile na tym stracili akcjonariusze, którzy dali się wciągnąć w wir oskubujący leszcza. Tutaj kilka przykładów:

https://www.pb.pl/briju-rubicon-i-manipulacja-939948

https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/knf-podejrzewa-manipulacje-kursem-briju/ndm4nvp

https://www.parkiet.com/artykul/956941.html

Rubicon to dawne NFI Victoria (później NFI Rubicon Partners). We wszystkich NFI ulokowali się przedstawiciele służb, z byłej i obecnej epoki. Stachura jest z tej samej parafii.

Poczytajcie o udziale Rubicona w aferze taśmowej (wątki Hawe Falenta).

A teraz przeczytajcie uważnie

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/37070082,rubicon-partners-sa-43-2020-zawarcie-umow-posrednictwa-w-nabyciu-akcji-spolki-novavis-sa

Akcje objęte za frajer będą sypane w rynek bez sentymentu. A później dodruk.

Powodzenia w inwestowaniu!
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Sheep [188.146.102.*]
    Ale wykład
    Gratuluję
    Jeszcze!
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~agasfeq [217.138.222.*]
    Dobra, ale Marshall ogólnie przejmuje Rubicon, który to przejmuje Novavis, co by się wszystko połączyło w nową spółkę i idzie to w tym kierunku, bo Rubicon już jest na głównym parkiecie, a Novavis nie. Nie dziwi mnie to, że robią taką ekwilibrystykę księgową. Nie wiem, czy mam się czym martwić.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Pamietam [37.47.26.*]
    nie jarzysz o co w tym wszystkim chodzi.

Jak wielu.

Normalnie byloby tak: Rubicon robi duza emisje, Novavis ja kupuje, przejmuje kontrole nad rubiconem i wchodzi na główmy parkiet. Wszystko jasne.

A tutaj przejmowany "kupuje" akcje przejmujacego. Nikogo to nie dziwi? To jest wywrócone do góry nogami. I napisane tak zawikłanie, że nikt nic nie rozumie.

Tak się wytwarza wir, który wciąga leszcza.

Wskocz do rzeki w której jest silny prąd z mocnymi wirami. Zimą. Poczujesz o co chodzi.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~ksg [79.162.215.*]
    i piszesz tu nam o tym wszystkim żeby nas ostrzec?
    Jednak są wśród nas ludzie dobrzy i tak po prostu bezinteresowni.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Nie bierzesz pod uwagę, że wierzytelności biorą się z przejęcia przez te podmioty spółki Rubicon? Marshall przejmuje Rubicon, a Marshall umarza Rubicon wierzytelność za przejęcie. To jest wbrew pozorom dosyć proste. Novavis wchodzi w skład Rubicon, następnie następuje emisja połączeniowa.
    Z wami faktycznie jak z dziećmi.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rubicon-Partners-SA-Zawarcie-Umowy-Inwestycyjnej-7949190.html

Tutaj masz to wszystko opisane punkty D, E, F, G
    Kolejne pierdoły o wałkach Rubiconu. Co Ty za głupoty opowiadasz, to już trochę podchodzi pod odpowiedzialność karną sugerowanie, że to wał i oczernianie.

Pierwsze dwa linki dotyczą tego samego, a jedyna oskarżonym jest prokurent.

"Proces Anny A.-P., prokurentki Briju, ma ruszyć w listopadzie. Grozi jej od 3 miesięcy do 5 lat więzienia i do 5 mln zł grzywny. Zawiadomienie złożyła Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) w kwietniu 2017 r."

Link do parkietu dotyczący Dawida Sukacza to nic innego jak indywidualne działanie osoby, która szybko ze spółki została wywalona / sama odeszła chwilę później.

Wszystkie spółki "finansowe" mają swoje problemy z nieuczciwymi ludźmi, bo zawsze ktoś jest za bardzo łasy na kasę.

Ludzie wydający komunikaty ESPI odpowiadają karnie za poprawność tych komunikatów, a pod ESPI Novavis i Rubicon podpisują się władze spółki, a nie jakieś słupy. Ewentualny wał oznacza wyrok.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~żal [156.67.90.*]
    Czego to ludzie nie wymysla by taniej odebrać kilka akcji. Siedzi taki i pisze kolaboraty aby zniechcic, załosne.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: _matiz_ [188.146.190.*]
    Nie ma to jak zrobić wał z własnymi pieniędzmi.

Marshall zainwestował w NVV grube mln zł po to aby je stracić na połączeniu z Rubiconem bo robi wał sam na siebie....
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~IR [31.0.26.*]
    A tak naprawdę obecna cena to mega promocja.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Pamietam [37.47.26.*]
    oczywiscie ze promocja.

brac i sie nie zastanawiac.

tak wlasnie dziala wir.

Sluzby lubią kręcić wir.

Ciekawe, jakie wierzytelności mół mieć Rubicon wobec Marshala, skoro te firmy działają w diametralnie odrębnych branzach,a wczesniej nie mialy zadnych kooperacji gospodarczych.

pisze o tym bo PAMIETAM.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Arek [83.8.18.*]
    Cena jest bardzo niska. Myślę, że nie po to się łączą by stracić. Kupili prawie wszystkie akcje a na rynku zostało niewiele. Może celem skupu pozostałych akcji novavis i rubicon będzie również duże zwiększenie kursu akcji obu spółek. Mało kto będzie chciał resztę oddać za śmieszna cenę a skupić muszą. Jak myślicie? Mam do Was pytanie. Jak ustalany jest kurs nowych akcji po połączeniu spółek?
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Pamietam [37.47.19.*]
    mala spółka mały wałek.

Wir rozkręci się na głównym, jak wróci koniunktura na foto. Wtedy wir zassie znacznie więcej niezorientowanych niz teraz.

Tym się możecie pocieszać.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Tom [37.248.250.*]
    Kapitalizacja Novavis na tą chwilę 60 mln zł Columbus kapitalizacja 2,7 mld zł nic dodać nic ująć.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Ja [37.47.25.*]
    To oldboy trolluje stary a glupi
    Karma wraca
    Choć spóxnili się żeby nakręcić mocnego wira.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Tom [37.248.250.*]
    Nie kupuj Novavisa kupuj Columbus
    kazdy zrobi jak uwaza
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Paco [37.47.19.*]
    wal widac z kilometra. Ale jak zawsze sa chetni
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Coleo [89.64.70.*]
    troche mnie to zafrapowalo. to chyba za duza okazja dla mnie.
    leszcz wciagniety i zmielony hah
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~frugo [94.242.250.*]
    wychodzi na to ze miales racje. Kilka roznych czynnikow sie na to zgralo ale ten o najwazniejszy to ten wir o ktorym pisales.
    Gratuluje, szkoda ze o tym wczesniej nie czytalem.
    Jak myslisz kim jest ten Matiz ktory uwiarygodnia ta spolke na forum ?

• Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~george [213.238.103.*]
    I jeszcze na końcu okazało się że żadnego połączenia nie będzie .Będą dwie firmy zajmujący się tym samym a Novavis Grup zabrał z Novavis S.A. wszystkie firmy oprócz Voolt . Jest to bardzo zawiłe i niezrozumiałe a te wszystkie udziały były zakupione nie za gotówkę tylko na wskutek potrącenia wierzytelności.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Pamietam [37.47.28.*]
    odstąpili od połączenia, bo WIR wciągnął garstkę leszcza. Teraz to się zupełnie nie opłaca.

A teraz czas na kolejny kabaretowy raport kwartalny...
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Pamietam [37.47.28.*]
    będzie tysiak zysku czy nie będzie hahahahahaha
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.38.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~borsalino [5.173.8.*]
    mogłem posłuchać tego gościa he

a tak jestem w plecy i czuję ze to mega wałek.
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~pesymista [5.184.112.*]
    wiszę tu i brak nadziei
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~Zuzia [31.182.240.*]
    zrealizuj strate i po klopocie
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~pesymista [5.184.112.*]
    myślę o tym intensywnie
  • Re: niezły wałek tu rozkręcają Autor: ~klop [213.134.162.*]
    potrącenia wierzytelności - stały element dymanka na NC.
[x]
VOOLT 0,00% 2,32 2025-11-13 16:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.