kończy się okres gry w zakresie 25-30/31 liczę na wybicie oporu w tym tyg. sprzyja temu słaby szeroki rynek NC i spodziewane dobre wiadomości płynące ze spółki
Co za dzbany. Sikora sprzedał w pakiecie już ładnych parę sesji temu m.in. Prezesowi Zbikowskiemu, a co się teraz obudzili. Normalnie śmietanka inwestorska buhahaha
Dnia 2020-09-08 o godz. 19:21 ~Rado napisał(a): > Co za dzbany. Sikora sprzedał w pakiecie już ładnych parę sesji temu m.in. Prezesowi Zbikowskiemu, a co się teraz obudzili. Normalnie śmietanka inwestorska buhahaha
~~~~~~~~~~~~~~~~
Ale drops ! W pakietach sprzedał tyle na ile znalazł chętnych, reszta pójdzie w rynek !
Tylko pytanie czy to oznacza jakąś fuzję, nowego inwestora czy to zwykła ucieczka? Chociaż jeśli kupuje Żbiku i Patrowicz to znaczy, że są jakieś większe plany.
Chciałbyś pewnie i -50. Ale szykuje się większe złożenie animowane przez zarząd w porozumieniu z innymi akcjonariuszami. Po co inaczej kupowałby Zarząd spółki? Logiczne?
No właśnie nie chciał bym, kisze się na średniej 27 zł. i takie wahania mnie nie interesują między 25-30zł . Spółka ma dobre fundamenty pod wzrosty ale za rok - dwa na poziomie 60zł myślę będzie spokojnie pod koniec 2021.
cyt ''Spółka ma dobre fundamenty pod wzrosty ale za rok - dwa na poziomie 60zł myślę będzie spokojnie pod koniec 2021.'' to prawda, ale nie zapominaj, że giełda powinna antycypować z wyprzedzeniem spodziewane wydarzenia możemy to nazwać potencjałem i w zasadzie myśląc o skalowaniu biznesu czy ip w platige już w tym roku powinno się wyprzedzać fakty hehe, jest jeszcze spekulacja i za jej pomocą próba wyceny spółki ot polecam casus biomed w marcu poniżej zeta, niedawno powyżej 30, a dziś? sami popatrzcie sobie i dziwi mnie takie podejście jak brak licytacji i nawet blefu, a od razu w tej grze chcecie przejść do sprawdzam! pokaż wynik, pokaż umowę, pokaż to i to, to ew może się zdecyduję na kupno... hehe, a gdzie popularne i jakże sprytne: kupuj pogłoski, sprzedaj fakty tutaj wszystko dzieje się w innym rytmie? może tak, a może nie... ps> tym co mają akcje i wierzą w spółkę polecam dokupowanie i przepchnięcie platige przez poziom 30 zeta, co mogłoby zapoczątkować długoterminową hossę tych akcji
~Qwerty podoba mi się twój przesadny optymizm (oczywiście lekko ironiczne 100zł) każdemu z nas się marzy kto się już zapakował, ale dobrze wiemy że aż tak mocna spółka to nie jest żeby w najbliższych latach przebiła swój szczyt z 2017roku. Takie rzeczy się rzadko dzieją. Mimo że wzrosty będą.
cyt ''ale dobrze wiemy że aż tak mocna spółka to nie jest żeby w najbliższych latach przebiła swój szczyt z 2017roku.'' nowicjuszu, zwracam ci uwagę na at, którą streściłem poza tym, jest sporo mocniejsza...przynajmniej fundamentalnie niż w 2017 r do tego obecny wzrost dokonuje się na zupełnie innych wolumenach o ile wtedy można w dużej mierze szczyt można określić jako dzieło spekulacyjne to, obecnie całkiem racjonalny wydaje się długoterminowy trend oparty właśnie o fundamenty spółki innowacyjnej z szybko rozwijającej się branży hehe, w zasadzie to nie jest śmieszne, ale całkiem poważne podejście do at niektórzy z analizujących kreski widzą tutaj wieloletni trójkąt, z którego wybicia górą wychodzi zakres >>>> 108 zeta! ps> jak zwykle na spółkach mało płynnych - choć ta już coraz bardziej płynna - zadecyduję kasa i tzw silne ręce, których wraz z poprawą fundamentów i perspektyw powinno być coraz więcej
dokładnie tak z powodów płynności osoba posiadająca i akcje i gotówkę może tutaj na kursie dowolne formacje rysować gdyż akcja jednego czynnika nie powoduje natychmiastowej reakcji innych... ot tak jak na kontraktach czy, choćby biomed może na tygodniowych coś, ale też mało wiarygodne płynność, płynność, płynność do at....
za 4 kw? a, może wyniki za 3 kwartał też cię zainteresują? jednym się podoba osłabienie złotego innym nie... prezesowi platige zdecydowanie się podoba dziś 1 usd kosztuje ponad 3.9 PLN od dołka to już ładnych kilka procent! oczywiście przyjmują kurs na koniec kwartału, ale obecna tendencja osłabienia złotego sprzyja spółce a do końca 3 kwartału zaledwie kilka dni
białoczerwony: ''Myślałem, że im płacą w $$$ a więc silny zielony im bardziej sprzyja...''
no, przecież w zielonych nie mogą trzymać i ostatniego dnia przeksięgowują to na złote wg śr kurs nbp cyt ''Grupa rozpoznaje przychody z usług zgodnie z Krajowym Standardem Rachunkowości nr 3 „Niezakończone usługi budowlane”. Przychody z wykonania niezakończonej usługi, w tym budowlanej, w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia bilansowego - po odliczeniu przychodów, które wpłynęły na wynik finansowy w ubiegłych okresach sprawozdawczych - ustala się proporcjonalnie do stopnia jej zaawansowania. Stopień zaawansowania usługi mierzy się w zależności od przyjętej przez jednostkę metody, tj. udziałem kosztów poniesionych od dnia zawarcia umowy do dnia ustalenia przychodu w całkowitych kosztach wykonania usługi. Ponieważ niekiedy ceny (przychód) za usługi wykonywane w ramach umowy, tzw.” budowlanej” określone są w walucie obcej, Grupa dokonuje ich wyceny na dzień bilansowy wg średniego kursu NBP. W przypadku kosztów wynikających z tychże usług, Grupa nie dokonuje podobnej wyceny z uwagi na nieistotność. Istotną większość kosztów projektowych wynikających z zawartych umów stanowią koszty wyrażone w walucie krajowej. ''
ale, ok jak zwał tak zwał silny dolar to hehe, słaby złoty