Jak kurs stoi w miejscu i uważacie, że dobry papier to po prostu zbierajcie. Czego oczekujecie? Że kupicie parę akcji i na drugi dzień dostaniecie 300% zysku? Zróbcie sobie plan tego co zrobicie z papierem, załóżcie scenariusz i poczekajcie do raportu
To zależy jaką ktoś ma strategię inwestowania. Jak ktoś liczy na szybkie podbitki spekulacyjne to trzeba czekać do komunikatów (w przeszłości czasami pojawiały się seryjnie). Nie wierzę, że wtedy kurs nie zareaguje. Sentyment jest jaki jest teraz, ale spółka zarabia, mi się nie śpieszy. Jak spadnie to dokupię. Spółka zarobiła już ponad 1 milion w pierwszym półroczu. Na teraz Czas/Z wynosi około 20,to mało. A przecież jest jeszcze 2 półrocze. Ja jestem dobrej myśli, dla mnie cena jest atrakcyjna
i kolejne 800szt i 700szt ktos wział a jednak znów stoi 800 na S po 2,9zł. Teraz pytanie czy aminator robi sztuczny obrót czy faktycznie ktos skubie a oni blokują, ewentualnie sprzedaz z ulrytego.
Nikt za tak duże kontrakty jakie ostatnio dostali nie płaci całej sumy z z góry. Nie spodziewałbym się znaczącej zmiany przychodów do końca roku (co najwyżej zwiększone nakłady z tytułu wydatków na realizację zleceń)
ale zauwaz ze za kontrakty z poprzednich miesiecy czy lat tez nikt WTEDY nie zapłacił całej sumy. WTEDY poniesli oni koszty a obecnie moga wystawiac faktury generujac przychód OBECNIE. To wszystko jest na zakladke.Pomimo to uwazam ze 3kw bedzie rekordowy...
spółka jest ewidentnym beneficjentem sytuacji pocovidowej. Ja nie twierdzę, że wszystko dostaną w jednej transzy. Sektor informatyczny po prostu korzysta z obecnej sytuacji. Liczę na wzrost marż (sytuacja epidemiologiczna wymusiła szybkie i trwałe zmiany). Myślę, że nie powinni narzekać na brak zamówień. Przydałoby się kilka informacji o podpisanych nowych umowach, to by ruszyło kursem. Sevenet ma kapitalizację obecnie 24 miliony przy w miarę regularnych zyskach. Jak to się ma do koronawirusowych wydmuszek? Sierpień i wrzesień pokazał