• CZYTAĆ RAPORTY W CAŁOŚCI Autor: ~hmm [89.64.38.*]
    Widziałem tutaj, żę ludzie się zastanawiają czy spółka robi w wiatrakach czy nie itp. Niektórzy tu wchodzą myśląc chyba, że to spółka głównie OZE, a tak nie jest. To spółka związana głównie z przemysłem gazowniczym - budową infrastruktury LNG. Czy to źle? Nie, ale zrozumcie w co inwestujecie. Np takie zdanie z ostatniego raportu okresowego za II kwartał 2020 ->
    "Należy uznać za rozważną decyzję o wstrzymaniu zakupu nowych urządzeń do produkcji energii wiatrowej, gdyż przy obecnym poziomie wsparcia produkcja ta w Polsce ciągle kształtuje się na granicy opłacalności." Dalej piszą o tym, że oze jest dla nich na granicy odpowiedzialności i w wypadku pozytywnych zmian ustawowych zastanowią się nad inwestycje kapitałowe w już istniejące podmioty.

Co do projektów gazowych : "Obecnie główne inwestycje Spółka realizuje na Dolnym i Górnym śląsku, Opolszczyźnie, w województwie małopolskim oraz mazowieckim, ale planuje poszerzenie obszaru działania także o inne regiony oraz rodzaje wykonywanych usług. Obecnie w zakresie infrastruktury gazowej Spółka posiada podpisane kontrakty na łączną sumę ponad 130 mln zł."

Słuchajcie, jeśli wszyscy się postaramy i będziemy pisać takie posty i czytać raporty i szukać informacji ze źródłami, a jednocześnie ignorować naganiaczy w obie strony i trolli, to możemy z tego forum zrobić coś dobrego.
  • Re: CZYTAĆ RAPORTY W CAŁOŚCI Autor: ~hmm [89.64.38.*]
    oczywiście tam miało być na granicy opłacalności a nie odpowiedzialności
  • Re: CZYTAĆ RAPORTY W CAŁOŚCI Autor: ~hmn [89.76.147.*]
    Dnia 2020-09-06 o godz. 16:24 ~hmm napisał(a):
    > oczywiście tam miało być na granicy opłacalności a nie odpowiedzialności

Na bankierze nie wykonalne, ja tam robie co uważam i widzę, jakiś czas temu brałem w podobnych cenach wywaliłem 90-1zł i pauza,teraz kumuluje znowu, stopniowo, interesuje mnie przedział 50-70gr jaka średnia wyjdzie czas pokaże. A te krzyki i piski to nie troling tylko wycie :) Oby sie dalej indexy usa nie czerwienieły za bardzo i będzie ok.
  • Re: CZYTAĆ RAPORTY W CAŁOŚCI Autor: ~poważnyinwestor [31.0.127.*]
    Myślę, że po zmianie przepisów o wiatrakach na bardziej korzystne spółka zainwestuje w ten segment OZE.
  • Re: CZYTAĆ RAPORTY W CAŁOŚCI Autor: ~manola [83.8.150.*]
    obecnie tylko samobójcy robią wiatraki - pis zablokował kompletnie tą branżę -GNG - było zmuszone przystopować - to bardzo pozytywne - może łaskawość pisowskich hipokrytów pozwoli ruszyć w tym kierunku i naszej perełce.
  • Re: CZYTAĆ RAPORTY W CAŁOŚCI Autor: ~Maniek [31.60.23.*]
    Ta spółka to wałek.prees to bajkopisarz. Do spekulacji może ale pilnować kapitału.
  • Re: CZYTAĆ RAPORTY W CAŁOŚCI Autor: ~pikaczu [195.205.148.*]
    lada moment będzie ustawa pozwalająca inwestować w OZE z wiatraków. To jest oczywiste bo PIS wie, że jak Polska nie zainwestuje miliardów w OZE to będziemy płacić za prąd x3 za chwilę i nasza gospodarka upadnie. Niemcy zainwestowali w OZE 20 lat temu i teraz przedsiębiorcy mają tani prąd co przekłada się na konkurencyjność i wyższe marże w produktach na export! Tylko idiota może nie skorzystać na OZE. Ale w PISie dużo takich, jednak zmieniają zdanie bo Unia lada moment nałoży na Polskę kary milionowe za brak dużego wsparcia w projekty OZE i brak realizacji.
[x]
GENRG 4,76% 0,18 2024-11-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.