a jakie to ma znaczenie? patrz na widełki 14-16 zł bo inaczej to nie ma sensu. Też mogę sobie wystawić 10tys sztuk za 50zł i wyżej tylko dla picu, aby potem mówić o przewadze podaży...
W pierwszym półroczu firma wypracowała na akcję 1,2zł zysku już po odciągnięciu podatku(wiadomo, że na dywidendę mogą nie dać 100%)
Dywidenda za rok 2018 wyniosła 2,49zł na akcje przy zysku rocznym na poziomie 11,6ml EUR. Teraz po 1 półroczu mamy zysk na poziomie 6,7mln EUR. Jeżeli zyski firmy będą w 2 półroczu na tym samym poziomie da to zysk około 11-12mln EUR. Przy tym samym poziomie dywidendy powinno wyjść ok. 2,3zł na akcję minus podatek co daje 1,8zł na akcje.
Panowie jak będziecie mieć za min 5000 papieru przestaniecie mazgrolić tylko zaczniecie kombinować kasę na następne 5000 bo to czysty biznes i do dnia przynajmniej 2020 - 05-18 najmniej ryzykowny i przewidywalny. Przez wasze pierd..... forum i pisaninę muszę dokupywać po dywidendzie po zanurzone cenie czego nie pamiętam na tej spółce, więc skasujcie te forum albo gadacie po lini i wy też kupcie taniej tu do 2019 było cicho, tanio, i dobry zwrot, i co 2 lata nowa fajna furmanka
ale teraz masz koronowirusa, wiec zakładam, że jest więcej osób, które weszły na dłużej patrząc po tym co się dzieje np na takim wig20. Normalnie zawsze pod dywidendę tylko tu wchodziłem na krótko i do widzenia, a teraz zbieram na dołkach i trzymam. Ten rok jest szczególny i nie liczyłbym na niskie ceny bez względu na to co dzieje się na forum. Z jednej strony inflacja i nie opłaca się trzymać gotówki w bankach... z drugiej strony mocne huśtawki cenowe na dużych spółkach z przewagą czerwieni, a kapitał gdzieś trzeba trzymać. Więc takie IRL jest teraz idealne i nie trzeba być geniuszem, aby to wiedzieć. Chyba sam w to nie wierzysz, że forum może mieć jakiś większy wpływ na kurs i wycenę akcji. Poza tym chyba nikt nie bierze tutaj na poważnie tego co pisze większość osób, a przynajmniej ja nie -> wchodzę tu tylko dla rozrywki.
Co spadało to dokupywałem i wyszedłem na plus 13 tysi ale mogłem być 40 tysi jak skoczyło na 3,20 ale się zagapiłem i sprzedałem po 2 dniach. Potem kupiłem za wszystko PEKO SA i zarobiłem po kilku dniach prawie 15 tysi Teraz jestem tutaj i konsekwentnie dobieram . Mam 2K a mój cel to 10K :)